ewusia81
21:15, 01 lut 2016

Znalazłam kilka zdjęć z kwietnia`15. Taka tęsknota do wiosny, słońca, śpiewu ptaków mnie ogarnęła....
Modrzew rośnie jak na drożdżach
Jodła kaukaska Silverblocke
niestety nie ma lekkiego życia niemiłosiernie obżarta przez psa.. nie wiem czy da radę przetrwać
Bardzo lubię robić coś z niczego i takie oto zastosowanie znalazłam dla kręgu pozostałego od szamba
Oczywiście chciałabym posadzić w nim kwiecistą i pachnącą kompozycję dlatego bardzo proszę o jakieś propozycje, bo sama nie mam zbytnio pomysłu
W zeszłym roku posadziłam w niej tawułki i dosadziłam goździki pachnące, i tak jak tawułki nie były najlepszym pomysłem tak z goździków byłam strasznie zadowolona
Przed domem roztaczały nieziemską woń, a że donica stoi tuż przy stopniach wejścia do domu, miło było wracać
Zapomniałabym dodać, ze front domu jest od wschodu (więc od rana letnie słońce praży), no i wiatry potężne.
Jak tylko zrobi się słonecznie to zrobię aktualne zdjęcia, bo od zeszłego lata powstaje jeszcze "kącik" choinek, od strony bez sąsiada posadziłam też kilka tuji "kórnik", które mają być żywopłotem i kończyć się będą świerkami serbskimi, ale jeszcze sporo nasadzeń brakuje więc z utęsknieniem czekam na wiosnę
posadziłam również Robinię akacjową 'Rozynskiana", która jako że znalazła się w ziemi ostatnia w zeszłym sezonie, nie doczekała się bidulka zdjęcia 
Wiosno przybywaj!!!

Modrzew rośnie jak na drożdżach

Jodła kaukaska Silverblocke

niestety nie ma lekkiego życia niemiłosiernie obżarta przez psa.. nie wiem czy da radę przetrwać

Bardzo lubię robić coś z niczego i takie oto zastosowanie znalazłam dla kręgu pozostałego od szamba

Zapomniałabym dodać, ze front domu jest od wschodu (więc od rana letnie słońce praży), no i wiatry potężne.
Jak tylko zrobi się słonecznie to zrobię aktualne zdjęcia, bo od zeszłego lata powstaje jeszcze "kącik" choinek, od strony bez sąsiada posadziłam też kilka tuji "kórnik", które mają być żywopłotem i kończyć się będą świerkami serbskimi, ale jeszcze sporo nasadzeń brakuje więc z utęsknieniem czekam na wiosnę

Wiosno przybywaj!!!