Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka » Edycja postu

Bawarka

Kasiek 22:00, 22 paź 2017

gosika67 napisał(a)
Witaj Kasiu jak zwykle fotki bombowe, moja śmieciuszka w tym roku nie kwitła, jak myślisz pokaże kwiatki na drugi rok? Róże u mnie też jeszcze kwitną, Pomponella zadziwia mnie, stokrotka zakwitła mi w donicy, lilie kwitną. Jeszcze jest kolorowo.
Pozdrawiam.

,,Smieciuszke,, na wiosne troche podetnij i daj jej jesc, napewno odwdzieczy sie pieknymi kwiatami
Wczoraj bylam u Ciebie ( jak Ty bylas u mnie) ale bylam juz zmeczona i nic nie napisalam, a powinnam, bo kwitnace, piekne lilie u Ciebie sa cudowne. Zreszta nie tylko one, masz jeszcze tyle cudnego kwiecia
Kasiek 22:09, 22 paź 2017

ryska napisał(a)
Oooo Kasia Ty jak zapodasz zdjęcia to i wspomnienia się uruchamiają i wyobraźnia i chciejstwa się pojawiają i apetyt nakręca
Cuda

I dobrze Renatko, dobrze ze wywoluja tyle pozytywnych uczuc Dziekuje

Dzisiejszy piekny, jesienny dzien. Cieplutko, slonecznie i tak kolorowo

Kasiek 22:18, 22 paź 2017

Jutro pokaze Wam drzewo pachnace piernikami. Tutaj nazywa sie Lebkuchenbaum ( drzewo piernikowe) i naprawde tak pachnie Jest tez znane pod inna nazwa.
Dzisiaj wklejenie jednego zdjecia trwa i trwa i trwa...
ElzbietaFranka 22:39, 22 paź 2017

Kasiek napisał(a)

Nie usuwaj, tak, jest roza pnaca, mozna ja ladnie ciac i mozna jej dac pole do popisu. Na tej wiezy jest New Dawn.

Moje wlasnie prowadze na zwisajace. Dol mocno podgalam, podporka wyciagam do gory i daje galeziom swobodnie opadac. Ladnie to wyglada, troche jak drzewo placzace

Witam. Przepiekna ta roza. Widac, od dolu, ze to stara roza. Jakies bananowce tez tam rosna jakas ciepla kraina.

Mam 4 szt, 2 szt posadzone razem i 2 szt osobno. Jeszcze kwitna przepiekny porcelanowy kolor. Musze tez wymyslec jak je prowadzic i na czym.
ElzbietaFranka 22:59, 22 paź 2017

Wracam jeszcze. Przegladalam watek i nie wiem chyba jeszcze nie bylsm tym gorzej dla mnie.
Przepiekne foty roslin i krajobrazów. Bawaria piekna, tam zawsze mieszkala smietanka towarzyska Niemiec.
eda 23:56, 22 paź 2017

Kasiek napisał(a)

Pieknie pachnie w calym domu...Beda witaminki do zimowejj herbatki

Jeju jakie cudne obrazkiiiii !!! superaśne i piesio jaki słodki kocha kwiatki
wiesz Kasik znów mi klon zdechł chyba się nie nadaję do nich ....zrobiłam szczepkę z gałązki i puściła listek zobaczymy co będzie wiosną ...buziolaki zostawiam
violka171 10:23, 23 paź 2017

Kasiek napisał(a)

o matko !!!!!!
aż nie do wiary że to prawdziwe
cud miód
Kasiek 21:14, 23 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Witam. Przepiekna ta roza. Widac, od dolu, ze to stara roza. Jakies bananowce tez tam rosna jakas ciepla kraina.

Mam 4 szt, 2 szt posadzone razem i 2 szt osobno. Jeszcze kwitna przepiekny porcelanowy kolor. Musze tez wymyslec jak je prowadzic i na czym.

Witaj Elu, ta ciepla kraina to wyspa kwiatowa Mainau na jeziorze Bodenskim. Niemcy.

Tak, masz racje, New Dawn ma taka porcelanke, bardzo ja za to lubie
Pokazesz swoje pieknosci ?
Kasiek 21:24, 23 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Wracam jeszcze. Przegladalam watek i nie wiem chyba jeszcze nie bylsm tym gorzej dla mnie.
Przepiekne foty roslin i krajobrazów. Bawaria piekna, tam zawsze mieszkala smietanka towarzyska Niemiec.

Racja, szczegolnie okolice Monachium i Augsburga. Czyli moje okolice

Dla przypomnienia, kilka fotek z wyspy kwiatowej Mainau ( kilkakrotnie juz ja pokazywalam)

Kasiek 21:27, 23 paź 2017

eda napisał(a)

Jeju jakie cudne obrazkiiiii !!! superaśne i piesio jaki słodki kocha kwiatki
wiesz Kasik znów mi klon zdechł chyba się nie nadaję do nich ....zrobiłam szczepkę z gałązki i puściła listek zobaczymy co będzie wiosną ...buziolaki zostawiam

Ojej, no szkoda Moze ta szczepka sie uda?
U mnie klony rosna wrecz za dobrze, nie wiem co im sie tutaj spodobalo, przeciez zimy mamy porzadne...