Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka » Edycja postu

Bawarka

Kasiek 12:21, 07 maj 2022

Alija napisał(a)
Kasiu, nasza wiosna miesiąc do tyłu w porównaniu z Twoją. Trudno uwierzyć patrząc na zdjęcia,
że tak cudnie już jest na świecie (czytaj: u Ciebie).
Jeśli możesz zerknij na te moje nieszczęsne lotosy.
Pozdrawiam

Bylam, widzialam, nic zlego im sie nie dzialo. Chetnie zobacze je dzisiaj, wszak minelo juz sporo czasu od ostaniej mojej wizyty
Kasiek 12:22, 07 maj 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ależ u Was wiosna przyspieszona w porównaniu do naszej Cudnie ogród wyglądał na Święta

Kasiek 12:23, 07 maj 2022

BASIA8 napisał(a)
Kasiek u Ciebie piękna oj piękne wiosna - i to taka zaawansowana - u Nas takie widoki w połowie maja. Ja Moja Droga bardziej domowa jestem bo zimno, deszczowo - nie chce ryzykować chorobą - zdążę zrobić nowe rabatki
Buziaki zostawiam.

Basienko, ciekawa jestem nowej rabatki, musze koniecznie zajrzec do Ciebie
Kasiek 12:29, 07 maj 2022

ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu będę szczera nigdy jarmużu nie siałam i nie wiem, ale przeszukałam na naszych stronach i podaję linka. Z tego co wyczytałam ogórki to z rodziny psiankowatych a jarmuż kapustnych i nie pasują do siebie.

https://biokurier.pl/dom-i-ogrod/ogrod-ekologiczny/jarmuz-ogrodzie-uprawiac-go-ekologicznie/

Ela, dziekuje za podpowiedzi, pisalam to juz Ciebie, ale pochwale jeszcze raz; bardzo sobie cenie Twoja wiedze Ogorki juz kwitna, jarmuz rosnie, jeden juz kwitnie, ten, zanim rozwinal platki, jedlismy, pyszny jest taki koszyczek kwiatowy.) Rosna z dala od siebie, i niech tak zostanie, nie potrzebna mi tu jest, awantura ogrodowa
Kasiek 12:31, 07 maj 2022

ElzbietaFranka napisał(a)

Kasiu to jest nie możliwe.
U nas w dalszym ciągu chłodno. Ledwo wszystko z ziemi wychodzi. Ruszyć z motyka na rabaty nie mogę aby nie powyrywać.

W Hiszpanii jeszcze gorzej pada śnieg.
Dzisiaj z samego ranka mamy słoneczko zapowiada się ładny dzień.

Pozdrawiam

Ela, mozliwe mozliwe Miedzy innymi i za to lubie Bawarie.
Kasiek 12:34, 07 maj 2022

mrokasia napisał(a)
Ale u Ciebie kolorowo! Ijak już wszystko zaawansowane! Ty normalnie masz mnóstwo kwiatów u nas zaledwie pąki się pokazują, do kwiatów jeszcze daleko.
Pokaź amanogawę .

Kasienko, moze byc stare zdjecie, tak na szybko? Inne musze poprzenosic z aparatu.

Kasiek 12:37, 07 maj 2022

SlonecznyOgrod napisał(a)
W Twojej okolicy wiosna na całego juz się rozkręciła

Darciu, zapomnnialam, przepraszam...LM.

Kasiek 12:51, 07 maj 2022

Mgduska napisał(a)
Wiosna zachwyca
Kasiek, a którą wiśnię polecasz, piszesz, że Kiku nie bardzo - jakie masz lepsze?

Mgdusko, moim zdaniem, w moim ogrodzie, o glowe bija ja amanogawa. Tych mam kilka i od wielu lat je obserwuje, nigdy mnie nie zawiodly, w przeciwienstwie do Kiku.
U mnie amanogawy dluzej kwitna, pelniej, bardzo lubia je pszczoly, czego na Kiku jakos nie zaobserwowalam. Ogolnie, jestem rozczarowana tym drzewem, jego pokrojem i zdrowotnoscia.
Powaznie sie zastanawiam, czy ich nie wykopac. Zamiast nich posadzilabym jablonie ozdobne; tych mam ju kilka i widze ze fajnie sie u mnie czuja. I jest z nich wiekszy pozytek.
Kolejna czeka juz na swoje miejsce, narazie stoi na tarasie, jak pogoda sie poprawi, posadze ja.
Uroda bije ja rowniez Taoflora, ogromna iloscia kwiatow, kolorem, bardziej od Kiku lubia ja pszczoly. Ma do tego pyszne owoce. Ale, ma tez minus; jest to zdazajaca sie kedzierzawosc lisci.
Z tego co widac, nie mam drzewa doskonalego w ogrodzie I dobrze, bo byloby za nudno i za ladnie
Kasiek 12:54, 07 maj 2022

Dorota321 napisał(a)
Kasiu u Was bardzo zaawansowana już wiosna, u mnie funkie dopiero kły pokazują, u glicynii widać że zakwitnie ale jej jeszcze sporo ciepła potrzeba.

Doniu, i tutaj teraz byly chlodne dni, i dobrze, bo bylo juz za goraco. Przyroda troche przystopowala a my korzystajac z ochlodzenia, stawialismy nowa szklarnie.
Od jutra znowu ciepelko.
Kasiek 12:57, 07 maj 2022

Kwitna rubensy, te jak zawsze, u mnie niezawodne