U nas w ogole jeszcze nie ma ogrodzenia i póki co się nie zanosi Zanim się wprowadziliśmy to myślałam, że za żadne skarby nie zamieszkam na polub pod lasem bez ogrodzenia bo pewnie mnie ktoś zabije A dzisiaj sama wieczorami spaceruję z psem i nawet do głowy mi nie przyjdą głupie myśli Poczuliśmy się częścią tego miejsca
Szukam podpowiedzi co zasadzić w tym miejscu.
Cień jest tylko od sosny nic poza tym.
Jest to kawałek przed domem zaraz za chodnikiem. Szukam gotowej inspiracji na całą rabatę. Chciałbym wykorzystać posiadające i czekające na swoją kolej 4 jałowce, 4 niskie odmiany trawy i to tyle. marzy mi się aby ta rabata była piękna o każdej porze roku ale też nie zawalona zbyt dużą ilością roślin. Myślałam, żeby kawałek pod samą sosną w półokręgu posadzić jakieś płożące rośliny żeby zrobiły dywan a to z racji nieustającej ilości szyszek i igieł od sosny. Nie chce tam trawnika ponieważ za dużo będzie sprzątania po sośnie- już to przerabiałam.
Jakies pomysły?
Wczoraj mimo złej pogody posialiśmy upragnioną trawę
Teraz czekamy na efekty.
Zabrałam się też za hortensję ogrodową. Posługując się filmem z Zielonego Pogotowia rozsadziłam pędy z ukorzeniaczem do doniczek i jeszcze około 3 tygodnie będę cierpliwie wyglądała efektów