Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą » Edycja postu

Ogród z rzeźbą

kerii 20:19, 08 maj 2016

Super to twoje hostowisko i murek kamykowy
Sylvana 20:24, 08 maj 2016

Mam nadzieję, że tym razem zabrałaś aparat, bo pewnie nie ja jedna czekam na foty
kerii 20:27, 08 maj 2016

Zana napisał(a)
Ponieważ jutro jadę do mojego ogrodu, bynajmniej nie rekreacyjnie, ale jak zwykle utyrać się to nowe fotki będą mam nadzieję w niedzielę. O ile jakimkolwiek członkiem mego ciała będę mogła ruszyć. A tymczasem jeszcze kilka zdjątek z ostaniej soboty:

Jak miło, że nie tylko ja spędzam relaksacyjne weekendy kopiąc i ryjąc w ziemi tzw sesje terapeutyczne
Zana 20:44, 08 maj 2016

Witam Was w niedzielny wieczór. Padam pod dwóch dniach rycia, a spektakularnego efektu tego rycia ciężko się dopatrzeć. Poprawiałam kamienny murek na rabacie z avatarka, wywaliłam stamtąd zdechłe turzyce Frosted Curls, Bronze Form, żurawki Buttered Rum, które piękne były, ale nie przeżyły. Dałam tam za chyba za dobrą ziemię i zgniły. Więc cała ziemię przekopałam dodając zwykłego piachu, żeby ją trochę rozluźnić. Nie wylazły mi tam też cztery jeżówki, Przypuszczam, że z tego samego powodu. Miskantów ML też nie widać. Tak więc rabata w dużej części do obsadzenia od nowa. Na razie posadziłam tam szałwie. Poza tym ściągnęłam kawał darni, z rabaty z RH wyjechały 4 pełne taczki byle jakiej ziemi (żółty piach), przekopałam wszystko z ziemią z worków, dodałam mączki bazaltowej i posadziłam na razie 15 tawułek i dwa cyprysiki Filifera Aurea Nana (jeszcze pięć muszę dokupić). Dalszy ciąg chyba za tydzień. Do wywiezienia kolejne taczki żółtego piachu.

Oprócz miskantów Kleine Fonatnne żadne inne nie dają nadal znaków życia. Dodatkowo hakone Aureola, która tydzień temu wydawała się żywa, teraz wygląda na zdechniętą i to jest dziwne. I szkoda mi bardzo, bo to byłby jej trzeci rok u mnie i liczyłam na ładne kępki.

Fotek mam sporo, ale za diabła nie wchodzą teraz. Wkleję albo późnym wieczorem, jak nie padnę albo rano, jak dam radę.
A na razie buziam Was i odpisuję na posty. I lecę popatrzeć co tam u Was się powydarzało przez te dwa dni.
Zana 20:54, 08 maj 2016

Michał, co najgorsze, to ja też czasami nie nadążam. Ale staram się!
Zana 20:56, 08 maj 2016

Sylwia, wiosna to najlepszy czas na dzielenie host:

http://encyklopediahost.info/rozmnazanie_przez_podzial.html

Moje hosty dzisiaj już zdecydowanie większe niż tydzień temu. Wreszcie coś tam widać, paprocie tez już się "pastorują".

Aparat wzięty, foty zrobione! Forum muli, foty będą jak przestanie mulić
Zana 20:58, 08 maj 2016

Mirella, świecznic jest kilka odmian. Ja kupowałam moje jako czarną Brunette, ale ona zdecydowanie nią nie jest (ach te pomyłki alle..). Moja jest zielona, ale taki ciemnawy kolor przebija przez liście i łodyżki też są ciemne.
Zana 21:01, 08 maj 2016

Ania/Makao powiem Ci, że jak przyjeżdżam na działkę zimą albo już wiosną to te tabliczki są faktycznie jedynym elementem na tej rabacie. I to robi takie smutne wrażenie, a jednocześnie za każdym razem jest to dla mnie niewiarygodne, że za chwilę to wszystko będzie buchać zielonością.
Zana 21:04, 08 maj 2016

Kerii no wreszcie na tym pustkowiu zimowo-wiosennym zaczyna być coś widać, co cieszy oko.
Cieszę się, że moje rycie jest dla Ciebie wsparciem. Wspierajmy Się Nawzajem. Mój eM już mi zaleca prawdziwą sesję terapeutyczną
Zana 21:07, 08 maj 2016

Asiu z Nadmorkiego, jak Ty to pięknie napisałaś. Ale była twarda proza życia. Chociaż kilka miłych fotek będzie.