Nett
09:46, 25 paź 2016

Macieju, myślę, ze nikt na forum nie powie Ci gdzie wsadzić tą magnolię w obecnym stanie rzeczy.
Po pierwsze to duże drzewo i powinno być gdzies z tyłu, chyba że chcesz jak za dawnych czasów mieć drzewo na środku ogródka, ławke pod nim i nic poza tym.
Magnolia bardzo nie lubi przesadzania, więc ja bym Ci radziła zadołować ją w donicy, zrobić przez zimę porządny plan, wyznaczyć rabaty i zaplanowac dla niej miejsce docelowe.
Poza tym magnolia lubi kwasne podłoze. A kwaśne nie oznacza włożenia jej do kwasnego torfu ze sklepu, który po roku już nie będzie kwaśny i tylko zadusi korzenie, tylko przygotowanie podłoża kwaśnego- póchnicy kwaśnej, a to trwa chwilę. I dobrze by było żebyś o tym poczytał.
Myślę, że najlepiej by było w tej chwili wstrzymac się ze wszelkimi zakupami i sadzeniem, a zamiast tego porządne przygotowanie merytoryczne siebie i ogrodu

Obawiam się, że takie sadzenie roślin jak do tej pory, niestety będzie skutkowało tylko dalsza utratą roślin i pieniędzy na nie wydanych. Naprawdę szkoda.