Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nie wiem od czego zacząć

Nie wiem od czego zacząć

sylwia_slomc... 22:16, 27 cze 2017

WitajPierwsza sprawa to żeby do Ciebie trafić potrzebny jest zielony podpis na dole pod wpisami. Druga to koniecznie musisz odwiedzić wątek Beatki , która z zagospodarowaniem rowu ma spore doświadczenie , bo ze swojego uczyniła majstersztyk.
tu masz link do Niej
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2960-historia-ogrodu-z-rowem
Też będę walczyć z rowem u siebie , ale mój tak malowniczo przez ogród nie przepływa. Za to mam suchy strumień w ogrodzie więc jeśli jesteś zainteresowana zapraszam
Brzozowa 22:48, 27 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
WitajPierwsza sprawa to żeby do Ciebie trafić potrzebny jest zielony podpis na dole pod wpisami. Druga to koniecznie musisz odwiedzić wątek Beatki , która z zagospodarowaniem rowu ma spore doświadczenie , bo ze swojego uczyniła majstersztyk.
tu masz link do Niej
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2960-historia-ogrodu-z-rowem
Też będę walczyć z rowem u siebie , ale mój tak malowniczo przez ogród nie przepływa. Za to mam suchy strumień w ogrodzie więc jeśli jesteś zainteresowana zapraszam

dziękuję za odpowiedz. Wątek Beatki znam (śledziłam całą noc) . Będzie cięzko bo sama muszę działać, a rów ma kilkadziesiąt metrów ale co mnie nie zabije to mnie wzmocni
Brzozowa 18:12, 15 kwi 2018

No to zaczynamy. Rabata z pergolą pod którą będzie kiedys ławka... Trawka dosiana i czekamy. Sporo bylin pod ziemią
Brzozowa 18:24, 15 kwi 2018

dana1s 18:46, 15 kwi 2018

Witaj Brzozowa, wpadłam z wizytą bo kocham brzozy i nazwa mnie przyciągnęła
Ogród jest ciekawy i dużym atutem są stare duże drzewa. Wiem co znaczy wkomponować coś do dużych nasadzeń bo sama zmagam się z takim terenem, ale nie zamieniłabym go nigdy na pustynię gdzie wszystko trzeba sadzić od początku.
Rów to też może być zaleta i pięknie będzie wyglądał jak go obsadzisz i uzupełnisz kamieniem na zasadzie suchego strumienia, na brzegach głazy a że napełni się okresowo to tym lepiej...jakiś most , paprocie, tawułki i hosty do tego hortensje i będzie piękny
Pozdrawiam i powodzenia życzę
Brzozowa 20:05, 15 kwi 2018

dana1s napisał(a)
Witaj Brzozowa, wpadłam z wizytą bo kocham brzozy i nazwa mnie przyciągnęła
Ogród jest ciekawy i dużym atutem są stare duże drzewa. Wiem co znaczy wkomponować coś do dużych nasadzeń bo sama zmagam się z takim terenem, ale nie zamieniłabym go nigdy na pustynię gdzie wszystko trzeba sadzić od początku.
Rów to też może być zaleta i pięknie będzie wyglądał jak go obsadzisz i uzupełnisz kamieniem na zasadzie suchego strumienia, na brzegach głazy a że napełni się okresowo to tym lepiej...jakiś most , paprocie, tawułki i hosty do tego hortensje i będzie piękny
Pozdrawiam i powodzenia życzę

Dokładnie tak planuję po porodzie moze cięższe prace będę wykonywać bo na razie wiadomo ze nie wolno dzwigac. A ja bardzo lubię sama pracować w ogrodzie
dana1s 06:38, 16 kwi 2018

Brzozowa napisał(a)

Dokładnie tak planuję po porodzie moze cięższe prace będę wykonywać bo na razie wiadomo ze nie wolno dzwigac. A ja bardzo lubię sama pracować w ogrodzie

To zmienia postać rzeczy, teraz na spokojnie planuj, siedź i podziwiaj , czasami pospaceruj po swoim ogrodzie i absolutnie nic nie dźwigaj!
Przyjdzie czas, że sobie to odbijesz
Pozdrawiam!