Jeszcze nie wiem, sadzone wiosną :-\
Zobaczymy czy dadzą radę. Dostały między innymi miejscówkę przy ścianie domu a tam zawsze najcieplej. I wody z nieba mniej niż w innych miejscach. Liczę że przezimuje bo cudna jest.
Moje w wodzie na sloncu ale rosna jak glupie. Niektore galazki siegaja mi oczu takie wysokie. I masy nabraly. I teraz nie wiem czy przesadzac do piachu. W poprzednim piachu rosly ale nie byly takie kobyly
Łoł, pokaż te potwory :-D
Pewnie należy do tej grupy roślin co w czasie kwitnienia lubi być dobrze podlana. Zimą gdy jest w uśpieniu już niekoniecznie.
Może zostaw część na próbę, ale wszystkich bym w tej wodzie nie zostawiała na zimę
Nie wiem czy wiesz ale gaura bardzo łatwo się ukorzenia. Sadząc połamałam sadzonki, dość krucha jest. Odłamane gałązki wsadziłam do doniczek i nawet specjalnie podlewania nie pilnowałam, po jakiś dwóch tygodniach już korzenie miały.
dobrze wiedziec. kupilam nasionka kosmosow limonkowych, i co teraz? rzucic garsc na przegrabiona ziemie i niech sobie wschodza? ja totalnie nie jestem nasionkowa
Dziękuję :-D
Kosmosy podobno sieją się jak głupie, sąsiadka pomstuje całe lato na ilość siewek. Ja parę metrów dalej mam kilka do kilkunastu siewek a bym więcej chciała. Nie ma sprawiedliwości na świecie :-D
Też muszę zebrać nasionka albo kupię nasiona pełnych, piękne są :-D
Możesz sypnąć od razu na rabatę teraz albo w doniczki wczesną wiosną na opakowaniu powinien być termin. Siane w domu szybciej zakwitną. Limonkowe mówisz, brzmi ciekawie :-D