Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

nicol21 21:49, 08 lip 2015

Liliowce cudowne! Uwielbiam te Twoje portrety!
Nowa rabata już zupełnie ładnie zarosła i nie wygląda na niedawno tworzoną!

a jak masz nadmiar czasu to zapraszam do obejrzenia 3 różnych ogrodów - linki w moim wątku. Jeden z wątków to raj różany
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Borbetka 22:01, 08 lip 2015

Masz takiego przetacznika, którego bym chciała. Mój jest wielkim gigantem i zjadł kule bukszpanowe. Nie wiem co począć z nim, gdzie przesadzić.
Najwięcej kolorów z całego forum u Ciebie Łukaszu jest. Bajkowo.
olaw 22:33, 08 lip 2015

Zaglądam na bieżąco i jestem pod wrażeniem ... rabata bylinowa fantastyczna i te różowe przetaczniki ach ach
mateuszmichn 22:44, 08 lip 2015

Fotki jak zwykle super. Bylinowa wygrywa wszystko, pięknie współgrają wszystkie roslinki, kolorki też super.
Jeśli chodzi o rabate przy wejściu to te czosnki nie wyglądają tak źle

Mam pytanie do trawnika. W tym roku wysiewalem, nie jest jednak za bardzo gesty i się zastanawiam nad dosiewem, jednak chyba teraz nie jest to dobry pomysł, chyba lepszy jest wrzesien. Jakich środków używasz na chwasty na trawniku? Ja pryskalem i powiem, że szału nie ma, mniszek trochę przyschnal ale z innymi chwastami nic. Ja do oprysku używałem starane.
Viola 22:57, 08 lip 2015

Koniczynę masz bardzo ładną w trawniku, ja z M. walczę, żeby zostawić tę "łąkę" i dać spokój ten biednej koniczynie - tak ładnie kwitnie, już parę dni po koszeniu ma masę kwiatów, wie, że zaraz nastepne koszenie - mądra roślinka. A mój M. nic tylko oprysk i oprysk, bez sensu
Viola 22:57, 08 lip 2015

mateuszmichn napisał(a)
Fotki jak zwykle super. Bylinowa wygrywa wszystko, pięknie współgrają wszystkie roslinki, kolorki też super.
Jeśli chodzi o rabate przy wejściu to te czosnki nie wyglądają tak źle

Mam pytanie do trawnika. W tym roku wysiewalem, nie jest jednak za bardzo gesty i się zastanawiam nad dosiewem, jednak chyba teraz nie jest to dobry pomysł, chyba lepszy jest wrzesien. Jakich środków używasz na chwasty na trawniku? Ja pryskalem i powiem, że szału nie ma, mniszek trochę przyschnal ale z innymi chwastami nic. Ja do oprysku używałem starane.

Ja Mniszka, ale też średnio działa.
Viola 23:00, 08 lip 2015

Luki napisał(a)

Łukasz, ten różowy to liliowiec czy lilia, ten przy miskancie i jeżówce?
AlKa 23:27, 08 lip 2015

Bardzo podoba mi sie twoja bylinowa.
Luki 09:23, 09 lip 2015

Ewelino uwielbiam w liliowcach to czekanie na kwiaty i robienie im zdjęć, a z roku na rok coraz więcej Jutro stresujący dzień, ale z chęcią spojrzę na linki

Moniko obserwowałem jak rośnie w szkółce to byłem pewien, że będzie niski, jest bardzo ładny i ma długo kwitnąć.
Kolorów to czasem jest za dużo, ale i tak staram się to ograniczać chociaż chyba z marnym skutkiem

Olu dziękuje bardzo za pochwały i odwiedziny, ja wkrótce z tym drugim mam nadzieję, że się poprawię

Mateusz jak jest bardzo rzadki to warto troszkę dosiać, a przy młodym trawniku to nie chemia tylko pielenie trzeba przeprowadzić, w starszym trawniku juz to nie jest takie proste. U siebie chemii jeszcze nie używałem i nie chętnie chcę to zrobić bo ograniczam chemie, a to na dodatek przy moim trawniku trzeba troszkę tego kupić.

Violu ja chemii jeszcze nie używałem i nie wiem czy użyje, ale koniczyna aż wypiera mi trawnik i nie wygląda to dobrze.
Na zdjęciu zaraz obok jeżówki s pełne różowe lilie, ale jak dla mnie mógłbym je wywalić bo krótko kwitną i nie są specjalnie urodziwe

Alka bardzo dziękuje

Ganiam zrobić zdjęcia nowym liliowcom, ale już męczyć nie będę chociaż jeden zapowiada się bardzo ciekawie
Później niestety trzeba wracać do nauki.
popcorn 09:52, 09 lip 2015

męczyć, męczyć