inka74
09:16, 24 lut 2019
Ewcia czy kojarzysz może jakąś paproć, która nie rosłaby duża (tak do ok. 60 cm) i byłaby bardziej w pionowym pokroju? Szukam towarzystwa dla zawilca jesiennego. Nie wiem, czy to dobry pomysł połączenie tych dwóch roślin. Ale chciałam, aby to było coś zwiewnego. Dołem myślałam o hacone, może jakaś kompozycja z brązową trawką. Mam nadzieję, że zawilce mi tam przetrwają bo to jest ale stake z mokrą ziemią i w półcieniu. W swojej miłości do róż najpierw wsadziłam tam róże ale miały za mało słońca. Wyciągały się. Zawilec nie ma nazwy, kwitnie jasnoróżowymi kwiatami, płatki od spodu i nierozwinięte są ciemniejsze.
Znalazłam ładną Athyrium filix femina Victoriae - Wietlica samicza Victoriae tylko obawiam się, że rośnie bardziej w kulę niż fontannowo. A mi zależy na takim pionowym akcencie bo skrzynka mała.
Znalazłam ładną Athyrium filix femina Victoriae - Wietlica samicza Victoriae tylko obawiam się, że rośnie bardziej w kulę niż fontannowo. A mi zależy na takim pionowym akcencie bo skrzynka mała.