Catalinasdiary
14:24, 05 kwi 2017

Witajcie, czytam Was od dłuższego czasu. Wiele rzeczy dzięki Wam udało mi się zrobić w poprzednim sezonie. Teraz czekam na efekty tych zmian. Przesadzałam i kupowalam nowe rosliny. Ale od początku. Mój ogród znajduje się pod Warszawą, w dośc spokojnej okolicy. Śmieję się, że nie jest to pusty plac pobudowlaney, mimo tego wiele jeszcze przede mną do zrobienia. Dom jest budowany od lat 90tych, a zamieszkały od niecałych 3ech. Przez ten czas wiele roślin zpstało zasadzonych, niektóre nie przetrwały, inne nie pasują do mojej wizji, z niektórymi się pożegnam. Ogrodem zajęłam się dopiero w czerwu 2016 roku. Odejmując powierzchnię domu mam około 750 m2 przestrzeni. W tym roku ruszam z aż trzema rabatami od południa, które są jednocześnie frontem domu. Mam już jakieś pomysły, oczywiście inspiracje pochodzą głównie z Waszych wątków i artykułów na Ogrodowisku. Zrobię odpowiednie zdjęcia i rysunki żebyście zobaczyli co planuję oraz co mam do dyspozycji. Zastanawiam sie również jak nazwać styl który mi się podoba i mam z tym problem. Lubię (romantyczne ?) róże i fiolety, mnogośc angielskich ogrodów, frywolnośc wiejskich oraz lekkość i wakacyjny klimat sródziemnomorskich. Myślę że wszystkiego u mnie po trochu, teraz chcę stworzyć moją oazę. Tym bardziej to trudne. Liczę na Wasz wsparcie. Catalina
Ps. Podziwiam bardzo ogród Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*, Blaski i cienie nowego życia, ...uDany ogród, Ogród KasiWB i wiele innych, których jeszcze nie obejrzałam i mam nadzieję że nadrobię te zaległości
Ps. Podziwiam bardzo ogród Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*, Blaski i cienie nowego życia, ...uDany ogród, Ogród KasiWB i wiele innych, których jeszcze nie obejrzałam i mam nadzieję że nadrobię te zaległości