Violka
12:05, 23 maj 2019

Witam wszystkich kochających rośliny!
Kupiliśmy w ubiegłym roku działkę, miała być leśna, ale nie udało się. Padło na pole przy lesie brzozowym

Poproszę o podpowiedzi
W miejce widoczne na zdjęciu jutro chcę wsadzić 10 tuji przy fragmencie płotu jako tło, mają ok.150cm (cały płot ma ponad 90m, więc zakładam ten mój wymarzony ogród etapami

Jutro też przywiozę wiąza Wredei i chyba jakąś krzyzowkę górskiego, bo ma kolor lisci taki jak Wredei - oba ok.180cm, mam tez małego grujecznika 0,40cm i małego klona palmowego 0,30cm, sa tez w planie klon zielony kulisty i czerwony, oraz cyprysik groszkowy.
Obecnie w tym miejscu rosną posadzone na szybkiego w ub.roku w jednym rzędzie świerki serbskie, a w drugim sosny czarne i wejmutki, ale małe 0,20 - 0,30cm-
znajdę dla nich inne miejsce, albo może udałoby sie je częściowo wkomponować.
Chcemy troche cienia stworzyc do odpoczynku naprzeciw altanki. Doszła też jeszcze brzydka klapa studni głębinowej z kranikiem obok (tu też szukam pomysłu na zamaskowanie)
Bardzo proszę o sugestie dotyczące posadzenia roślin, czy ogólnego zagospodarowania tego miejsca (mam też duzo kamieni, ktore wykopalismy z pola

Będę ogromnie wdzięczna za pomoc