Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:28, 30 mar 2015

Do góry

Dziewczyny zaznaczyłam na szkicu najważniejsze rośliny w ogrodzie

Hortensje będę przesunięte bliżej płota,wgłąb tej rabaty.

Kulki są fajne i z Ice Dance dają ładne połączenie ale nie będę miała w ogrodzie żadnej formy kulistej...nawet śliwy wiśniowe na przedpłociu chcę prowadzić w ekran...

Zastanawiam się tylko czy jeśli dam ten żywopłot zamiast kulek bukszpanowych to nie będzie dziwnie to wyglądać, taki oderwany nie wiadomo od czego?? Po prawej i lewej stronie będzie sąsiadował z niskimi trawami...a jednak kulki mają już sporą wysokość...

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:35, 30 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)

O Dorotka, wróciłaś z pracy?

Macham z rana

Polinko, ja wróciłam już na początku marca i niedługo znowu wybywam Teraz piję kawkę i podczytuję co u Was słychać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:59, 30 mar 2015

Do góry
Zastanawiam się nad kulkami buksowymi u mnie...Może dosadzić do nich małe bukszpany i ciąć je w prosty, niski żywopłot na brzegu rabaty przed hortkami?

W ogodzie będę miała sama proste, strzyżone formy. Cisowe niskie żywopłoty, bukszpanowe kostki pod ciętymi grabami i ekran z smaragdów

Czyli zamiast kul bukszpanowych w tym samym miejscu byłby niski żywopłot z bukszpanu... Co myślicie??
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 10:28, 30 mar 2015

Do góry
Tego kocyka i leniuchowania zazdraszczam najmocniej U mnie też wieje i leje ale pracować trzeba...

Zdrówka Mysza
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:41, 30 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Smaragdy piękne i wiem ile potrzeba cierpliwości aby je wyczyścić Niestety jest to moje najgorsze zajęcie jakie muszę wykonać w ogrodzie ale cięcie ich to już kocham Też czekam na pogodę aby zrobić oprysk dolistny.

Witaj,
Pisałam do Ciebie na priv. Jeszcze raz dziękuję
Muszę przyznać, że napracowałam się solidnie przy czyszczeniu tujek, tym bardziej, że wcześniej tego nie robiłam.
Cały czas jeszcze mam ręce podrapane od gałązek.
Formowanie smaragdów to już fajniejsze zajęcie
Ja nie nawoziłam ich dolistnie (choć kupiłam ostatnio Pinivit) a rozsypałam nawóz i podlałam, poza tym pomógł mi deszcz, którego ostatnio nie brakuje.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:15, 30 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
I tak chyba wszystkie musisz teraz na początku konkrtenie przyciąć aby się zagęściły od spodu?

przytne przytne mocno ale te małe to mają dosłownie 40 cm wiec im tylkoc czubki przytne bo one prawie spodu nie mają bo całe są spodem
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 08:56, 30 mar 2015

Do góry
Beatko witam się u Ciebie i nie wiem dlaczego wcześniej Cię nie odnalazłam...

To chyba jakieś zrządzenie losu bo od wczoraj szukam żwyopłotu bukszpanowego na rabacie i proszę-jak na dłoni mam go u Ciebie

Żurawki z krokusami będę na jesień kopiować, pięknie to wygląda

Pozdrawiam z deszczowej Doliny Baryczy
Zakątek z fioletową ławeczką 08:47, 30 mar 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
Trochę żal tak ogród zostawiać i to akurat na taki czas. Jak się wszystko dobrze poukłada, to dopiero będę 24 maja

eM będzie przysyłał zdjęcia zielonego ogrodu to troszkę podniesie na duchu choć szczerze to nie zazdroszczę takiego trybu pracy... Wiem bo kiedyś też to przerabiałam i tylko ze względu na te rozłąki zrezygnowałam. Ale jak wiemy coś kosztem czegoś...

Masz u siebie w ogrodzie niezapominajki??
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:42, 30 mar 2015

Do góry
Smaragdy piękne i wiem ile potrzeba cierpliwości aby je wyczyścić Niestety jest to moje najgorsze zajęcie jakie muszę wykonać w ogrodzie ale cięcie ich to już kocham Też czekam na pogodę aby zrobić oprysk dolistny.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:35, 30 mar 2015

Do góry
I tak chyba wszystkie musisz teraz na początku konkrtenie przyciąć aby się zagęściły od spodu?
Typografia ogrodu 08:19, 30 mar 2015

Do góry
siakowa, polinka dziękuję za miłe słowa. Dekoracje często powstają z tego co akurat mam i faktycznie staram się by nie były zbyt przerywane. A wianek zrobiony z suchych gałęzi z lasu bo nie miałam czasu jechać kupić a potrzebowałam taki wielki...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:52, 30 mar 2015

Do góry
Kupisz mniejsze to i 30 wejdzieZawsze jeden na drugim możesz upchnąć
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:49, 30 mar 2015

Do góry
Irenko masz już szafirki?? Po prostu nie wierzę U mnie do tych fioletowych kwiatków jeszcze długa droga...
Piękna wiosna u Ciebie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:48, 30 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Kasiek, daleko nie masz...Autostradką do Wrocka kawałek A i producenta trawek też mamy

ale ile mi sie ich do auta zmiesci...6?...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:47, 30 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Nadrobiłam wszystko Graby w korze już wyglądają ładnie a jak dostaną zielone listki to będzie szał! Tyle metrów uspokajającej zieleni...

Trawka wygląda na Ice Dance. Mam ją na słońcu i jest ładna, Ola ma na słońcu i też jest ładna, Wieloszka ma na słońcu i jest brzydka... Z tego co się wywiedziałam przy okazji Silver Sceptre to na wygląd traw ma wpływ naprawdę wiele czynników... Posadz śwoją w cieniu będę miała kolejną trawkę do obserwacji

Czekam na zdjęcia całego żywopłotku bukszpanowego

Macham wietrznie.

Graby jeszcze czekają na fryzjera, bedzie co kombinowac bo nie zastanawiałm się jak sadze, wybierałam najwieksze a potem zostały mi najmniejsze które potrafia być dwa razy niższe- i tera jak to ciąc Odmachuje wietrznie i deszczowo
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:40, 30 mar 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

ach te buksy snią mi się po nocach mówisz środek Polski

Kasiek, daleko nie masz...Autostradką do Wrocka kawałek A i producenta trawek też mamy
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:29, 30 mar 2015

Do góry
Nadrobiłam wszystko Graby w korze już wyglądają ładnie a jak dostaną zielone listki to będzie szał! Tyle metrów uspokajającej zieleni...

Trawka wygląda na Ice Dance. Mam ją na słońcu i jest ładna, Ola ma na słońcu i też jest ładna, Wieloszka ma na słońcu i jest brzydka... Z tego co się wywiedziałam przy okazji Silver Sceptre to na wygląd traw ma wpływ naprawdę wiele czynników... Posadz śwoją w cieniu będę miała kolejną trawkę do obserwacji

Czekam na zdjęcia całego żywopłotku bukszpanowego

Macham wietrznie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:25, 30 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Buksy są rewelacyjne, muszę dokupić kolejne...Za pochwały dziękuję

ach te buksy snią mi się po nocach mówisz środek Polski
Typografia ogrodu 07:13, 30 mar 2015

Do góry
Wow Wianek cudny. Wysmakowane i takie naturalne dekoracje robisz Przyjemnie u Ciebie!
Moja codzienność - ogród Oli 07:09, 30 mar 2015

Do góry
Hej.macham wietrznie ale słonecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies