zdobniczkę miał a teraz po zimie taką "coś" na pniu ...
Podejrzewał, że zbyt wcześnie pokusiłam się na oprysk olejowy a był spadek temperatury i może dla tego albo jakiś pieron czytaj grzyb … już sama nie wiem ale tak to wyglądało:
Dziewczyny zaznaczyłam na szkicu najważniejsze rośliny w ogrodzie
Hortensje będę przesunięte bliżej płota,wgłąb tej rabaty.
Kulki są fajne i z Ice Dance dają ładne połączenie ale nie będę miała w ogrodzie żadnej formy kulistej...nawet śliwy wiśniowe na przedpłociu chcę prowadzić w ekran...
Zastanawiam się tylko czy jeśli dam ten żywopłot zamiast kulek bukszpanowych to nie będzie dziwnie to wyglądać, taki oderwany nie wiadomo od czego?? Po prawej i lewej stronie będzie sąsiadował z niskimi trawami...a jednak kulki mają już sporą wysokość...
Zastanawiam się nad kulkami buksowymi u mnie...Może dosadzić do nich małe bukszpany i ciąć je w prosty, niski żywopłot na brzegu rabaty przed hortkami?
W ogodzie będę miała sama proste, strzyżone formy. Cisowe niskie żywopłoty, bukszpanowe kostki pod ciętymi grabami i ekran z smaragdów
Czyli zamiast kul bukszpanowych w tym samym miejscu byłby niski żywopłot z bukszpanu... Co myślicie??
Witaj,
Pisałam do Ciebie na priv. Jeszcze raz dziękuję
Muszę przyznać, że napracowałam się solidnie przy czyszczeniu tujek, tym bardziej, że wcześniej tego nie robiłam.
Cały czas jeszcze mam ręce podrapane od gałązek.
Formowanie smaragdów to już fajniejsze zajęcie
Ja nie nawoziłam ich dolistnie (choć kupiłam ostatnio Pinivit) a rozsypałam nawóz i podlałam, poza tym pomógł mi deszcz, którego ostatnio nie brakuje.
eM będzie przysyłał zdjęcia zielonego ogrodu to troszkę podniesie na duchu choć szczerze to nie zazdroszczę takiego trybu pracy... Wiem bo kiedyś też to przerabiałam i tylko ze względu na te rozłąki zrezygnowałam. Ale jak wiemy coś kosztem czegoś...
Smaragdy piękne i wiem ile potrzeba cierpliwości aby je wyczyścić Niestety jest to moje najgorsze zajęcie jakie muszę wykonać w ogrodzie ale cięcie ich to już kocham Też czekam na pogodę aby zrobić oprysk dolistny.
siakowa, polinka dziękuję za miłe słowa. Dekoracje często powstają z tego co akurat mam i faktycznie staram się by nie były zbyt przerywane. A wianek zrobiony z suchych gałęzi z lasu bo nie miałam czasu jechać kupić a potrzebowałam taki wielki...
Graby jeszcze czekają na fryzjera, bedzie co kombinowac bo nie zastanawiałm się jak sadze, wybierałam najwieksze a potem zostały mi najmniejsze które potrafia być dwa razy niższe- i tera jak to ciąc Odmachuje wietrznie i deszczowo
Nadrobiłam wszystko Graby w korze już wyglądają ładnie a jak dostaną zielone listki to będzie szał! Tyle metrów uspokajającej zieleni...
Trawka wygląda na Ice Dance. Mam ją na słońcu i jest ładna, Ola ma na słońcu i też jest ładna, Wieloszka ma na słońcu i jest brzydka... Z tego co się wywiedziałam przy okazji Silver Sceptre to na wygląd traw ma wpływ naprawdę wiele czynników... Posadz śwoją w cieniu będę miała kolejną trawkę do obserwacji