Po wysianiu nowego trawnika od nowa i tak wzejdą chwasty, bo herbicyd nie działa na nasiona, a one leżą w glebie i wzejdą wraz z nasionami traw właściwych.
Ja już pisałam wcześniej, kilka razy wspomniałam o Yarze i po prostu tak się czepnęliście tego nawozu, jakby innych na swiecie nie było. Jakie??? Multum nawozów do trawników, specjalistycznych..Wpisz w google nawóz do trawnika i wejdź w grafiki.
Podstawą ładnego trawnika oczywiście jest m.in, jego odżywienie, ale niekoniecznie musi wynikać z walenia nawozów co 3 tygodnie, bo w końcu dojdzie do zasolenia gleby.
Wszystko z umiarem, a nie na przepis i na datę. Obserwuj trawnik. Koś i podlewaj. Wszystko inne z wyczuciem i umiarem stosuj.
Każdy ma ten problem, każdemu się to pokazuje, a jest to z powodu przenoszenia postów do innych wątków, albo kasowania postów. Czasem ktoś mnie o to prosi, a ostatnio mieliśmy sporo spamów, po kilka, kilkadziesiąt nawet stron i musieliśmy spamy usuwać. Stąd stron "brakuje". Trzeba kliknąć na pierwszą stronę, a potem na ostatnią i nie będzie takiego komunikatu. Każdy to ma, gdy trafia na taki wątek. Ja np. przenosiłam kilka stron gdy Kropka umarła do wątku cztery łapki i brakuje mi stron.
Czasem jest tak, że piszecie posty nie na temat danego wątku, muszę je przenosić.
Np w wątku o herbicydach było chyba z 30 stron o ekologicznych opryskach hmm, no to jak mogły być w herbicydach??
Ja też bym zbadała najpierw glebę i nie waliła tych nawozów akurat Yara, a dlaczego nie inne? Albo dlaczego nie przesypać kompostem? Może obserwować trawnik, i wtedy gdy brzydnie to uzupełniać składniki?
Nie wiem, czy przyglądałeś się jakie są cechy charakterystyczne kory ambrowca, która z natury jest spękana, pomarszczona i jakby chora - ja nie jestem specjalistą w określaniu chorób i szkodników, mądrzejsi się wypowiedzą, ale tylko zobacz to i porównaj
Pozwolisz że usunę tekst, może się ktoś przyczepić. Każdy w razie czego może poczytać. Ja w każdym razie nie wierzę w to, że niby co ten produkt zawiera, że trawy nie wypala?