Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Słoneczny Ogród 21:16, 27 lut 2017

Do góry
Witam. Powiem szczerze nie wiem. Kupowalam ten kamiorekmbo,pasowal do duzych kamieni.
Nie wiem czy widzialas moj skalnik ale najpierw wybralam duzy kamien a potem mniejsze kamiorki.
Tam gdzie kupowalam byl bardzo ladny wapien ale nie bylo drobiezgu wapiennego.i zdecydowalam sie na ten co mam, chyba dobrze zrobilam. Kamien na skalniaczku ten duzy ma piekna barwe w sloncu i po deszczu.
Pozwolisz, ze wstawie zdj

Ukojenie 21:05, 27 lut 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam. Ogladam twojego klonika, bardzo gesty, to czerwony? Moj tez w doniczce zimuje w garazu. Wypuszcza juz listeczki, musze go przeniesc do jasnego miejsca.
Wiesz juz zrobilam zakup w skl internetowym w Krakowie, przemila Pani doradzila co jeszcze powinnam kupic, aby werbena dobrze wygladala, przede wszystkim rudbekia nie zastapiona.

Szczerze to nie wiem jaki jest? Kupiwalam jesienia byl pomarwnczowo zloty.
Fajnie, ze trafilas na taki sklep
Ogrodowe kreacje 20:50, 27 lut 2017

Do góry
Dzisiaj zamowilam w sklepie internetowym werbenę patagonska i inne nasiona przy okazji, aby paczuszka nie byla smiesznie mala.
Bardzo mi na tych nasionach zalezalo. Nigdzie obdzwonilam wszystkie sklepy w Warszawie nie ma. Sprowadzam z Krakowa.

Rozumiem Mi tez zależało i przy okazji udało mi się je kupić to razem zaczynamy z nią przygodę Będziesz wysiewać do multiplatów ? Czy prosto do gruntu ?
Ukojenie 20:47, 27 lut 2017

Do góry
Witam. Ogladam twojego klonika, bardzo gesty, to czerwony? Moj tez w doniczce zimuje w garazu. Wypuszcza juz listeczki, musze go przeniesc do jasnego miejsca.
Wiesz juz zrobilam zakup w skl internetowym w Krakowie, przemila Pani doradzila co jeszcze powinnam kupic, aby werbena dobrze wygladala, przede wszystkim rudbekia nie zastapiona.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:46, 27 lut 2017

Do góry
Bazanty tez u mnie sa stalymi bywalcami szczegolnie pod karmikami na kompostowniku, tam wyrzucam skorupy z jajek i wszelkiego rodzaju obierki.
W listopadzie bylo duzo polowan, myslałam ze wszystko wybili, a tu zdziwienie jeszcze ptakow wiecej niz w zeszlym roku. Maja gniazda w czerninie trudno dostepne miejsca.
Piekne te amarylisy, z jednej cebuli az tyle kwiatow to jakies GMO.

Napia napisał(a)
Niesamowity amarylis i piękny. Nie widziałam białego, a on z taką liczbą pąków daje efekt wow!

zawitka napisał(a)
Slicznota ten amarylis ,białego nie widziałam .Mus poszukać bo w tym roku biały mnie zaczyna kręcić

juz niestety pomalu przekwita
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:44, 27 lut 2017

Do góry
Kto ma prad z Konstancina to tragedia. Chmura nadchodzi a oni prad wylaczaja, jakies stare transformatory maja taka dziadowszczyzna. Potrafia codziennie wylaczac.

ale u mnie to drugi raz awaria w ciagu 3 lat, to chyba zle nie jest
kable kolo mnie sa w ziemi
Ptasi gaj 20:33, 27 lut 2017
Do góry
Ja to moge chodzic na okraglo mam taka alejke dookola pod tujami i spaceruje i ogladam wszystko po drodze.
Jest bardzo mokro wiec oszczedny ten spacer stoje w miejscu i obserwuje.

Fajnie macie z tymi większymi ogrodami bo możecie pospacerować.Ja zanim zacznę spacer to już mam koniec Raptem pół kawy wypitej
Ptasi gaj 20:26, 27 lut 2017

Do góry
Dzisiaj tak bylo ładnie, ze szok po wczorajszej bylejakosci dnia.

Drimeth nie zalozy watku przynajmniej narazie. Zawsze mozesz przekac wiadomosci na wp.
Dla Drimeth i Pestki na moim sluze posrednictwem. Maja rzeczywiscie duza wiedze sa to chodzace encyklopedie swietnie poruszaja sie na salonach ogrodowych, szkolkach i nie tylko.
Pestka Kasia nie zaklada z nadmiaru obowiazkow, jest zapracowana.

Kasia jestem twoim menadzerem.
Ogrodowe kreacje 19:12, 27 lut 2017

Do góry
Dzisiaj zamowilam w sklepie internetowym werbenę patagonska i inne nasiona przy okazji, aby paczuszka nie byla smiesznie mala.
Bardzo mi na tych nasionach zalezalo. Nigdzie obdzwonilam wszystkie sklepy w Warszawie nie ma. Sprowadzam z Krakowa.

Elu na allgro wszystko mozna dostac i w domu masz juz za dwa dni
Polecam: Kubulek_3 wszystko od niego ladnie mi wschodzi
Ogrodowe kreacje 18:57, 27 lut 2017

Do góry
Ogród Małej Mi 2017 18:09, 27 lut 2017

Do góry
Witam, ale masz urodzaj rybny. Moje jeszcze w oczku skutym lodem na 25 cm i to podwójnym. Wczoraj robiłam przerębel cos tam pływa.
W zeszłym roku też miałam duży przyrost rybny, rozmnażały się jak króliki.
To nie dobrze bo ryby jak są od jednej pary to chorują, trzeba zawsze dostarczać nowe ryby.

Jesteśmy po polowaniu rybnym z Piotrem.. .. niby jeszcze mało żwawe, ale trudne do złapania Za wiele się nie udało złowić Chowają się pod lodem..

W celu eliminacji narybka wpuściłam orfy.. i już nie mam nowych małych, ale duże rosną I mam ich stanowczo za dużo. Filtr mam za mały na tyle ryb i taką kałużę .. i muszę czyścic filtry codziennie w sezonie. Jest to upierdliwe..

Ogród z uśmiechem 17:45, 27 lut 2017

Do góry
Gdzie te ptaki przylatuja, ze masz takie zdjecìa. Na jakiejs desce ta miseczka.
To co napisalam to prawda ja w krzakach siedze i guzik nic sie nie udaje.
U mnie to jakies dzikusy te sikorki. W Łazienkach to sikorki z reki jedza. Jak dorwa kogos ze slonecznikiem to lataja nad glowa.
Dziobiom ziarno na potege, od wczoraj zjadly prawie kilogram slonecznika widac, ze wypasione.

Przed oknem kuchennym, na tarasie stoi stół ogrodowy, na nim drugi zrobiony z palet dalej miski, miseczki, karmnik
Dalej ja za oknem i z aparatem
W Łazienkach to i ptaki i wiewiórki jakieś dziwne, latają po ludzikach, jedzenie zabierają. Mam kilka zdjęć to aż trudno uwierzyc, ze to dzikie stworzenia
Ogród Małej Mi 2017 15:02, 27 lut 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Przydreptałam i ja Witam się serdecznie Ogród podglądałam od dawna po cichutku

Monia81 napisał(a)
Witam się Ogród masz cudny, weszłam na wizytówkę, bo faktycznie przejść poprzednie wątki toż to jest wyzwanie, ale chętnie będę zaglądać

Sima napisał(a)
Fajna kałuża

Witam. Nie wiem czy byłam na twoich wątkach, ale zawsze odwiedzam tych, którzy dopiero co rozpoczynają swoje życie na ogrodowisku.
Jak spojrzałam, a ty masz taki wypasiony ogród, zobaczyłam wizytówkę to się za głowę złapałam taki piękny ogród, przestrzeń, wszystko na swoim miejscu kompozycja, kwiaty dobrane niby taki misz masz ale jaki elegancki.
Perspektywa daje odczucie ogrodu dużego - ile masz metrów/
Piękny skalniak to co mnie najbardziej interesuje, juz zagospodarowany pełen kwiatów skalnych i nie tylko.
Bardzo ładnie naprawdę nie kadzę.

Witam nowych gości... bardzo mi miło, że zajrzałyście W wolniejszej chwili wpadnę z rewizytą na pogaduszki.

Ela wypasiony to on nie jest.. to taka zbieranina chciejstw.. Ogród z domem (parterowy wiec zajmuje sporo miejsca), dojazdem i wielkim parkingiem ma 2800 metrów. Nie jest mały, ale nie jest też wielki.. Powtórzę co zawsze powtarzam, za mały na chciejstwa, za duży do roboty.

I dla Simy .. kałuża..

Ogród Małej Mi 2017 15:01, 27 lut 2017

Do góry
Witam, ale masz urodzaj rybny. Moje jeszcze w oczku skutym lodem na 25 cm i to podwójnym. Wczoraj robiłam przerębel cos tam pływa.
W zeszłym roku też miałam duży przyrost rybny, rozmnażały się jak króliki.
To nie dobrze bo ryby jak są od jednej pary to chorują, trzeba zawsze dostarczać nowe ryby.
Ptasi gaj 14:47, 27 lut 2017

Do góry
Podaj adres na moje wp to może i ja skorzystam z winorośli.
Gdzie ty masz to pobudzenie chyba w zacisznych miejscach. U mnie to jak w epoce lodowcowej wszystko zmrożone i zlodowaciałe i grzęzawiska bo krety narobiły kanałów i wszędzie tymi kanałami płynie woda.
Ale dzisiaj np. w słońcu 27,7 na plusie w cieniu 15 to wysoka temperatura kilka dni i wszystko osuszy i ruszy, ale wiadomo w marcu jak w garncu.... różnie może być.
Ogród Ani :) 12:38, 27 lut 2017

Do góry
Witam Aniu. Oj tak oczko to urok kazdego ogrodu. Pierwszy mroz oczko bylo skute przezroczystym lodem. Napisze wieczorem , bateria mi sie konczy.
Ptasi gaj 12:31, 27 lut 2017

Do góry
Zawitka moze cos dojrzysz na tym drugim zdjeciu, ale jest duza roznica we wzroscie, ziemia i nawozenie takie same podlewanie tez. Ten zimowy klabik jest w sloncu. Cien i polciec jest idealny dla cisow.

l
Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:14, 27 lut 2017

Do góry
Cisy lubia cien, o ile sie nie myle to widze dwa na tle bukszpanu na zdjeciu mova tam zostac tylko podrzuc nawozu pod nje wyrosna i trawy beda mialy oparcie.
Jestem na str. 751. Wieczorem na swoim watku pokaze te same cisy w cienju i sloncu jak roznica we wzroscie.
Ptasi gaj 01:15, 27 lut 2017

Do góry
Ja to moge chodzic na okraglo mam taka alejke dookola pod tujami i spaceruje i ogladam wszystko po drodze.
Jest bardzo mokro wiec oszczedny ten spacer stoje w miejscu i obserwuje.
Ogród z uśmiechem 01:12, 27 lut 2017

Do góry
Gdzie te ptaki przylatuja, ze masz takie zdjecìa. Na jakiejs desce ta miseczka.
To co napisalam to prawda ja w krzakach siedze i guzik nic sie nie udaje.
U mnie to jakies dzikusy te sikorki. W Łazienkach to sikorki z reki jedza. Jak dorwa kogos ze slonecznikiem to lataja nad glowa.
Dziobiom ziarno na potege, od wczoraj zjadly prawie kilogram slonecznika widac, ze wypasione.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies