Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:08, 08 mar 2015

Do góry
Niestety Luki, całkiem serio Teraz piszą instrukcje obsługi wszelakich przedmiotów, np.kaloszy czy rękawicy kuchennej...
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 11:05, 08 mar 2015

Do góry
JoannA napisał(a)
To ostro podziałałaś w ogrodzie.
Właśnie przez te zapowiadane zimne nocki wstrzymuję się z cięciem.
A na nornice gnojówka z czarnego bzu. Teraz to będzie problem ale latem uzbieraj sobie i ususz liści, łodyg, jesienią owoce. W poniedziałek napiszę Ci przepis na tę miksturę. Nornice i u mnie czasami się pokazują ale nie zauważam żadnych strat. Chyba one jednak wola buszować po okolicznych nieużytkach.

Czekam do poniedziałku na przepis. Niestety nornice i u mnie się rozpanoszyły.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:55, 08 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Kasia przekażę eMowi

Ola mamy szczęście do eMów Opowiadałam dzisiaj koleżance jaką wielką radość eM. mi wczoraj zafundował...popatrzyła się na mnie jak na wariatkę i mówi, że ona by się obraziła za taki prezent...

Domyślam się
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:29, 08 mar 2015

Do góry
Łukasz ale wiesz, że jest zakaz mycia samochodów na własnej posesji? Taki unijny przepis...
Lawendowy zawrót głowy 10:19, 08 mar 2015

Do góry
Jola pięknie te bukiety na wodzie wyglądają Dziękuję i nawzajem dobra dziewczyno
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:14, 08 mar 2015

Do góry
Zawitka a jakbyś z tyłu przed murkiem z płytek po całości dała niski żywopłot z bukszpanu? Widzę, że trzy małe "kostki" już tam masz
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:10, 08 mar 2015

Do góry
Kasia przekażę eMowi

Ola mamy szczęście do eMów Opowiadałam dzisiaj koleżance jaką wielką radość eM. mi wczoraj zafundował...popatrzyła się na mnie jak na wariatkę i mówi, że ona by się obraziła za taki prezent...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:18, 08 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Na forum gwar i ruch, wiosna zaczęła się na całego. Jakieś psikusy pogodowe może się jeszcze wydarzą, ale to już wrażenia chyba na mnie nie zrobi

Cały dzień na powietrzu. Warzywnik i całe zaplecze z nim związane wyplewione i wyczyszczone. Wszystkie byliny na rabatach wycięte, reszta trawnika wygrabiona, samochody umyte, kilka małych rewolucji przy okazji wpadło do głowy.
Od razu lepiej się czuje, ojjj dawno nie przewietrzyłem tak porządnie mózgu

Uważaj tylko aby jakiś "życzliwy" sąsiad nie podał dalej, że myjesz samochody na swojej posesji
Początki w Kruklandii 08:56, 08 mar 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Kulki na mole?

Jeju jakie nowości!

Ale te kulki to wyprubuję w przyszłym tyg. Muszę kupić

Też będę szukać
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:36, 08 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Nic nie poradź,kocham ogórd a jeśli cos lubuę to mam powera do gotowania byście mnie nie zapędzili, dlatego jeszcze bardziej kocham mojego M, który lubi gotować

Mam tak samo Kuchnię mogę omijać z daleka, w ogrodzie mogę mieszkać

Zakupy rewelacyjne, yara mila complex można sypać po całości ogrodu.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:22, 08 mar 2015

Do góry
Mimo, że od rana w pracy to uśmiech nie schodzi z mojej twarzy I nie tylko przez słońce, które pięknie świeci od rana i dzisiejsze święto ale przez materiał jaki mam w garażu...

W piątek eM.podpytywał ile ma czasu na zrobienie ogrodzenia? Odpowiadam, że najlepiej jak najszybciej bo chciałabym zaczynać rewolucję. Podał kilka ważnych powodów dla których inwestycja może przeciągnąć się w czasie...Myślę sobie , no to może w maju się wyrobi...Lekka załamaka i nerw...

Wczoraj wracam z pracy, eM. ciągnie mnie do garażu i pokazuje panele na ogrodzenie Ach, piękniejszego prezentu na Dzień Kobiet nie mogłam sobie wymarzyć

Dziewczynki kochane, życzę Wam aby każda z Was otrzymała dzisiaj taki prezent, który będzie wywoływał wspaniały uśmiech w sercu i na twarzy

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:13, 08 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Wiesz przecież , że to wiedza zapożyczona Od Agi

Dobrze, że mamy taką chemiczkę Wieloszkę
Mała Eleczka 20:54, 07 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Ciekawe czy na giełdę pojechałaś?

Byłam, kupiłam, posadziłam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:58, 07 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Mam nadzieję, że Waldek z Madzenką nie będą mieli nic przeciw, ze tak to sobie kopiujemy...

Wiesz przecież , że to wiedza zapożyczona Od Agi
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:21, 07 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

tego właśnie szukałam dziękuję !

Podziękowania nie dla mnie...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:20, 07 mar 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
ale robi się go z węglanu wapnia którego w tamtym roku nie udało mi się nigdzie kupić

A na all. albo gdzieś w necie?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:19, 07 mar 2015

Do góry
Toszka napisał(a)

Kochanie, jestem przed wyjazdem na lotnisko
czyli zaczelam odliczanie
jedynie moja radosc maci perspektywa ujrzenia eMa (to tak by nawiazac do wczesniejszej rozmowy i by podkreslic, ze stala jestem w swojej wyliczance do czego tesknie)
Jesli tylko nie aresztuja mnie za czekoladowa kontrabande, to jutro juz pisze z polskimi znakami, czyli definitywne finito z belkotem

aaaa, dodam tylko, ze w tym roku, TU, jest o wiele zimniej niz w PL, ale dzis rano pod oknem odkrylam kepe zolciutkich jak kurczaczki krokusow i juz wiem, ze na 100% wiosna przyszla

no, tak to sie wywnetrznilam

Iwonko, cieszę się razem z Tobą, że wracasz U nas też już prawdziwa wiosna, w następnym tygodniu na Dolnym Sląsku zapowiadają nawet 15 st.

Szczęśliwego lotu i czekam na Ciebie jutro

A eM może Cię zaskoczy i będzie z kwiatkami czekał...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:16, 07 mar 2015

Do góry
margi napisał(a)
Dziewczyny wiecie jak często podawać siarczan potasu? i na co stosować octan wapnia

Jak często to nie wiem...Na co stosować to trzeba do wątku herbicydy i do Mazana jak Toszka podpowiedziała
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:14, 07 mar 2015

Do góry
stychaz napisał(a)
Mam nadzieję, że nie. Przepis na octan wapnia tez kopiowałam od Waldka.

Może Waldek się ucieszy, że promujemy zdrowe podejście do ogrodu?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:05, 07 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Siarczan potasu krystaliczny do podlewania bukszpanów.

Madżenka napisała:
"Podaję stęźenie- 3 g na 1 litr, czyli w uproszczeniu 3 łyżeczki (1 łyżeczka to ok 5 gr potasu w formie krystalicznej) na 5 litrów wody".

tego właśnie szukałam dziękuję !
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies