Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 19:30, 10 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)

i wcześniej zachodzi..... o całe 20 minut Przy okazji sprawdziłam i wiem, że pomiędzy dziś a juto dzień będzie dłuższy o 5 minut.

Przyznamy się, że dzięki Ogrodowisku śledzę te róznice w temepraturze, wschodze i zachodzie słońca oraz długiści dnia bo D ługość i szerokośc geograficzna robią swoje to czego uczyłam sie kiedyś w szkole teraz przerabiam praktycznie obseruwjąc różnice w poszczególnych regionach Polski

Juz niedługo przegonisz nas z wiosna
Madzenka 19:33, 10 mar 2015

Wieloszka napisał(a)
Melduje, ze odwiedziłam szkółkę w Brzeziej Lace.
Long Trunki są, ale male, z bardzo cienkim pniem... Chyba nie o takie Ci chodzi...

Kochana jesteś zatem na razie nie rezygnuję z zakupu tych przez net bo maja obwód 8-10 cm... Wbrew pozorom to też niewiele ale moze z 1 sezon są starsze niż te na zdjęciu a i tak brakować im będzie do moich brzóz ze dwa lata....
Madzenka 19:41, 10 mar 2015

Polinka - lece zobaczyć stokrotki, bo na czerwone sie nie zdecydowałam... Jakos stokrotki sa dla mnie tak niewinne, ze widze je tylkow rozu i bieli ciekawa jestem efektu

Magada - poszukam jak wróce z jogi.

Miss J - jaskry zawsze mnei zachwycaja ale nigdy mi sie nie udało ich utrzymac w ogrodzie... Te ciemne ciemierniki to Ellen Double lub po prostu Purple. Czekam na dostawę z Dwoch źródeł , zobaczymy w jakim stanie dotrą. Je bedą ładne dam namiary na zakupy purpurowych ciemiernikow.

Małgosik - dam cynk po sprawdzeniu źródeł

Dorcia - dzieki za pomoc dla Miss

Enya ja wczoraj wyrwałam się z oracy normalnie zaledwie godzine i 12 min po planowanym czasie zakończeniu pracy... Jakoś zima minie zal tego czasu soędzonego w biurze, ale gdy robi sie ciepło to mnie wyrywa zza biurka jeszcze 3 tygodnie do przesunięcia czasu i będziemy dluuuuugo działac w ogrodzie
Madzenka 19:42, 10 mar 2015

ana_art napisał(a)

myślę, że takie same

Aniu zdradź prosze co to za odmiana, bo mnie ich kolor rozwala na łopatki
ana_art 21:01, 10 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Kochana jesteś zatem na razie nie rezygnuję z zakupu tych przez net bo maja obwód 8-10 cm... Wbrew pozorom to też niewiele ale moze z 1 sezon są starsze niż te na zdjęciu a i tak brakować im będzie do moich brzóz ze dwa lata....

eee nie są złe moje były cieńsze od tej tyczki a dzisiaj czyli po 3 latach wygrubiały
ana_art 21:02, 10 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Aniu zdradź prosze co to za odmiana, bo mnie ich kolor rozwala na łopatki
pisałam u siebie że muszę pogrzebać w starych zamówieniach
Zagajanka 21:12, 10 mar 2015

Pozdrawiam prawie sąsiadkę i melduję, że towar w I. już jest (ale trochę przebrany):

KasiaWB 21:14, 10 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Wczoraj rozmaiwałam z kolegą z Lublina, ktory pracuje we Wrocławiu i jest zapalonym ogrodnikiem. Nie moze sie przestawić, gdy wraca z Wrocławia z temepratury +10 na -10 w Lublinie po kilku godzinach. Jak to obrazowo określił, że we Wrocławiu jeżdzi na rowerze i ma PIT na plecach a w Lublinie szron.... To tak a propo's róznic w klimacie wrocław cały w Krokusach a w Lublinie jeszcze nic nie mógł robic w ogrodzie....
Ale słońce wschodzi wczesniej na Wschodzie

Potwierdzam ) ja jestem z Lublina u Was łany krokusów, a u mnie dopiero czubki wyłażą z ziemi.... Nic jeszcze nie tnę )
Pozdrawiam
Sebek 21:15, 10 mar 2015

Zagajanka - i teraz wszyscy się rzucą wiadomo gdzie!

Może jeszcze zdążę przed zamknięciem!!!!
Karabela 21:26, 10 mar 2015

Sebek napisał(a)
Zagajanka - i teraz wszyscy się rzucą wiadomo gdzie!

Może jeszcze zdążę przed zamknięciem!!!!

nie wszyscy, bo ja nie wiem co to I....