Nie cały ale większość pogoda cudna +14 WIOSNA ! ! !
Porobiłam porządki, trochę kancików choć troszkę za mokro jeszcze, przerzuciłam kompost, trochę gotowego jest już w skrzyniach i czuję się jak nowo narodzona
Pogoda była prawie wspaniała, słonecznie, ciepło, przeszkadzały tylko podmuchy wiatru, które rozwiewały zgrabione liście.
Troszkę popracowałam, ale... to tylko kropla w morzu... jeszcze wiele porządków przede mną
Kochanie, jestem przed wyjazdem na lotnisko
czyli zaczelam odliczanie
jedynie moja radosc maci perspektywa ujrzenia eMa (to tak by nawiazac do wczesniejszej rozmowy i by podkreslic, ze stala jestem w swojej wyliczance do czego tesknie)
Jesli tylko nie aresztuja mnie za czekoladowa kontrabande, to jutro juz pisze z polskimi znakami, czyli definitywne finito z belkotem
aaaa, dodam tylko, ze w tym roku, TU, jest o wiele zimniej niz w PL, ale dzis rano pod oknem odkrylam kepe zolciutkich jak kurczaczki krokusow i juz wiem, ze na 100% wiosna przyszla
Justyń donice masz ze stali?? Wyglądają obłędnie Brałam pod uwagę seslerie przy zimowym planowaniu wiosennej rewolucji i zrezygnowałam...ale tylko ze względu na kolor ale dalej za mną chodzi
Dzięki za takie wiadomości Bałam się, że w takim zagęszczeniu częściej, szybciej będą łapać grzyba. U mnie w półcieniu też lepiej rosną niż w słońcu...
Siarczan potasu krystaliczny do podlewania bukszpanów.
Madżenka napisała:
"Podaję stęźenie- 3 g na 1 litr, czyli w uproszczeniu 3 łyżeczki (1 łyżeczka to ok 5 gr potasu w formie krystalicznej) na 5 litrów wody".
Pozwoliłam sobie na wklejenie instrukcji miedzianu
Waldek727 napisał:
"Ja w przeważającej części używam miedzianu do ochrony drzew owocowych i ozdobnych przygotowując 1% roztwór środka w wodzie deszczowej. Ponieważ bardzo poręcznym do tego typu prac jest 5l plastikowy pojemnik po wodzie, to wsypuję do niego małą torebeczkę miedzianu tj 50g. Tobie proponuję zmniejszyć stężenie środka do 0.5% i do podanej ilości wody dodać 25g miedzianu.
1% roztwór-10g miedzianu w 1l wody
0,5% roztwór- 5g miedzianu w 1l wody
1% roztwór-100g miedzianu w 10l wody
0.5% roztwór-50g miedzianu w 10l wody
1 łyżeczka-ok 3g miedzianu. "
Waldek mógłbyś coś więcej napisać nt. tego aflovagu? Czy to stosować zapobiegawczo czy również w trakcie choroby?
Cofnęłam się kilka stron i pozwoliłam sobie przekopiować do mnie informacje o miedzianie Mam nadzieję, że nie będziesz miał mi za złe. Jeśli nie wyrażasz zgody, napisz proszę, usunę.
Polinko ja najprzód musze ziemi nawiezc i donice jeszcze wybudowac a potem w to własnie miejsce je posadzic .....zas czekanie . Wiem za to ze planuje ML przed moimi swierkami ale musze przesunac do przodu berberysy bo tsk minsie jesienia spodobały ze je zostawie tylko ta wielkosc tych MLmtez nie za malutka jest
Z werbenką to zeszłoroczne Od tego czasu już dwa razy miejsce zmieniły a na wiosnę będzie trzecie i mam nadzieję, że docelowe. Idę zobaczyć do Ciebie gdzie planujesz te gracki bo Kasiek jak wróci to zamknie przede mną swój ogród...