Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogród bacowej 18:35, 06 sty 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Jestem obecna a co ciebie przywloklo na to pomorze?

Kiedyś górale masowo wyjezdżali, emigrowali za chlebem, za wielką wodę (czyt. ameryka) ,a nam starczyło tylko niestety na bilet na pomorze.
Ogród bacowej 18:28, 06 sty 2017

Do góry
U nas mroz obecnie 15 stopni, ale sniegu zaledwie 5 cm.
Ogród bacowej 18:27, 06 sty 2017

Do góry
Jestem obecna a co ciebie przywloklo na to pomorze?
Juz chcialam wczesniej zapytac dlaczego "bacowa" ale wytlumaczylam sobie przeciez to zona gospodarza gorala o ile sie nie myle. A moze nazwalas sie dla "jaj".
Bo mnie jak sie ktos pyta czym sie zajmuje to mowie "haus manager" jedna pani sie pytala pytala mnie a jak to sie pisze mowie jak pani napisze to bedzie dobrze. Mozna sie uchachac z tych nazw.
Moje cztery ary szczęścia. 18:13, 06 sty 2017

Do góry
A moj odgrazal sie przez kilka lat, ze sobie pojdzie w ch..... aby mnie i dzialki nie ogladac. kazdy wyjazd na dzialke i z dzialki to byla klotnia.
Jak kupil traktor to kosi dwa razy w tygodniu wieczny turkot na dzialce. Gra mi po nerwach.
Zmienil zdanie od 3 lat, jak zostalo juz wszystko uporzadkowane. Teraz lubi tam przebywac szczegolnie pod brzozami nad oczkiem rozciaga sie ladny widok.
Jak gdzies jedziemy np. Na wczasy mowi, zw nigdzie tak nie ma jak u nas na dzialce.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:19, 05 sty 2017

Do góry
Dziekuje Sylwia. Zaraz sprawdze co to za krzaczek.

Nie ma za coTeż nieraz pytam innych i dostaję odpowiedzi na nurtujące mnie pytania
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:34, 05 sty 2017

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:34, 05 sty 2017

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:50, 05 sty 2017

Do góry
Sylwia co to za krzaczek z tym zapachem pierwsze zdjecia str 1544. Napisz jak zwykle w moim watku.
Jestes we wpisach tak plodna, ze nie nadazam. Masz tych zdjec i na kazdym dla mnie tyle nowosci ladnie sie prezentujacych, ze bede zawracala glowe.

A zawracaj ile chcesz jak będę umiała to pomogę
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:41, 05 sty 2017

Do góry
Sylwia co to za krzaczek z tym zapachem pierwsze zdjecia str 1544. Napisz jak zwykle w moim watku.
Jestes we wpisach tak plodna, ze nie nadazam. Masz tych zdjec i na kazdym dla mnie tyle nowosci ladnie sie prezentujacych, ze bede zawracala glowe.
Moje cztery ary szczęścia. 21:25, 05 sty 2017

Do góry
Hosty bardzo ladne, czy rosna w cieniu czy w sloncu.
Mam 4 hosty, ale jakos u mnie nie za bardzo rosna, moze ze za malo sie nimi zajmuje. Trzeba sie wziac w garsc i zainteresowac sie nimi.
Anna i Ogród 14:35, 05 sty 2017

Do góry
Aniu odnosnie bambusa - nie koniecznie trzeba miec japoński ogród. Widziałam w kilku miejscach rosnące bambusy. To taka grubsza trzcina.
Paweł od ogrod na skarpie polecił mi bambus, ale musze sprawdzic jaki.
Ten bambus który pokazałam na fotkach ma gdzieś ok. 8 lat na osiedlu i tez się dobrze prezentuje taka wyższa trawa.

Kiedyś nawet chciałam sobie gdzieś takiego bambusa wsadzić bo też mi się podoba. Tak jak piszesz są różne odmiany i wiem że niektóre są ekspansywne a niektóre takie odpowiednie ale już nie pamiętam które.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:31, 05 sty 2017
Do góry

Idz ta droga nie sugeruj sie innymi projektami bo to jest dobry projekt.
Zawsze bedziesz cos zmieniac to jest nieuniknione. Jak kupujesz rosliny to kupuj aby byly piekne caly rok

tak jest,popieram w 100%
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:46, 05 sty 2017

Do góry
Przejrzalam teraz rowniez watek "wizytowka". Masz tego tyle, ze robi wrazenie jakbys miala dwa ogrody albo robila zdjecia rowneez sasiadom.
Do wieczora.
Sporo roslin uzbieraliśmy przez te niecałe trzy lata, ale na efekt z drzewami szczególnie iglastymi trzeba będzie jeszcze parę lat poczekać
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:44, 05 sty 2017

Do góry
Ogladalam twoj watek prawie do godz 2.oo noc. Pozniej juz wysiadlam.
Zawsze bedziesz cos zmieniac to jest nieuniknione. Jak kupujesz rosliny to kupuj aby byly piekne caly rok to tylko tyle doradztwa ode mnie.
Patrzac na dzialke masz tak samo jak ja pola dokola. Widac ze masz orne ja mam gorzej bo laki i jak rosliny kwitna i rozsiewaja swoje pylki owoce to wszystko mam na swojej dzialce, szczegolnke mlecz, oset, babka i nawloc. W 2015 r. rozsial si "oman" nie do wypielenka potrafi miec klacza do 2 m. Rozrasta sie jak perz. Nie mowie juz o skrzypie.

Jeszcze jedno, czy wylozysz ten potok kamieniami omile sie nie myle widzialam tylko boki. Wez pod uwage, ze moze kiedys przyjsc ulewa i ziemia ktora jest w oczku poplynie bedziesz psioczyc.
Ciesz sie, ze cos takiego pieknego - mam na mysli areał - jestes posiadaczem.

Muszę sobie sprawdzić co to za chwast ten oman
U mnie chwastów od czorta i trochę, owsiku, ostów, skrzypu i perzu pozbyć się nie mogę, w przydomowym mlecz po całym trawniku. Sąsiedzi wiele lat ugorowali pola bez koszenia i wszystko się siało z wiatrem do mnie. Teraz granic też nie obkaszają
Ciesze się , że Ci przypadł do gustu nasz pomysł na ten kawałek ziemi, ale aż do 2 w nocy??? Szacun , ja bym wysiadła wcześniej
W potoku na dnie jest piasek i on fajnie po deszczu jeszcze się zagęszcza. Ulewne deszcze już zaliczone i nie spłynął więc powinno być ok zakręty koryta robią swoje
Łatwiej i szybciej wyciaga się chwasty z piasku niż z kamyków.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:54, 05 sty 2017

Do góry
Przejrzalam teraz rowniez watek "wizytowka". Masz tego tyle, ze robi wrazenie jakbys miala dwa ogrody albo robila zdjecia rowneez sasiadom.
Do wieczora.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:45, 05 sty 2017

Do góry
Ogladalam twoj watek prawie do godz 2.oo noc. Pozniej juz wysiadlam.
Zawsze bedziesz cos zmieniac to jest nieuniknione. Jak kupujesz rosliny to kupuj aby byly piekne caly rok to tylko tyle doradztwa ode mnie.
Patrzac na dzialke masz tak samo jak ja pola dokola. Widac ze masz orne ja mam gorzej bo laki i jak rosliny kwitna i rozsiewaja swoje pylki owoce to wszystko mam na swojej dzialce, szczegolnke mlecz, oset, babka i nawloc. W 2015 r. rozsial si "oman" nie do wypielenka potrafi miec klacza do 2 m. Rozrasta sie jak perz. Nie mowie juz o skrzypie.

Jeszcze jedno, czy wylozysz ten potok kamieniami omile sie nie myle widzialam tylko boki. Wez pod uwage, ze moze kiedys przyjsc ulewa i ziemia ktora jest w oczku poplynie bedziesz psioczyc.
Ciesz sie, ze cos takiego pieknego - mam na mysli areał - jestes posiadaczem.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:08, 05 sty 2017

Do góry
Zaczelam ogladac od konca twojego watku jestem na sr 1509. Tego rododendrona obgryza ci bardzo paskudny robal "opuchlak" ciezko go wytepic poniewaz wyzera liscie w nocy. Przeczytaj w i ternecie o nim jak go zwalczac. Jest srodek na niego ale nie pamietam nazwy.

Dzialka bardzo ladna widac, ze waska a dluga. Suchy potok zmyslnie zrobiony. Poza tym przepiekne widoki oszronionej zieleni.
Przegladam dalej.

Bogdzia z Rododendronowego uważa, że to nie opuchlaki. Nigdy ich u mnie nie było, a Ona ma mega doświadczenie więc wierzę
Suchy potok mi się marzył i cieszę się, że się udało, prawie jesteśmy z nim na finiszu
Działka bardzo trudna, ale jak się nie ma co się lubi to się kocha to co jest
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:04, 05 sty 2017

Do góry
Sylwia witam, przegladam twoj watek, ale masz hektary w watku jak i ziemi.
Ale tutaj mozna cuda zdzialac na takim polu. Mozna sie tez zaorac. Jestem na 65 stronie glownie chodzi mi o te zolte kwiatki co to za nazwa. Jak mozesz podaj mi na moj watek ja odpisze.
Witaj Elu Przeglądasz całość! Masz samozaparcie, bo na początkach prawie nic nie widaćSkrót jest w wizytówce
Te żółte kwiatki to wiesiołek
Na zielonej... trawce :) 09:57, 05 sty 2017

Do góry
andzello!!! cala Europa Poludniowa i nie tylko tonie w bugenvillach to krzak typowo poludniowy ktory lubi slonce i wilgotne powietrze. Tam rośnie w ziemi a nie w donicach.
Moj krzaczek tez potrafi miec po 1,5 przyrostów rocznie, ale czym wiecej sie przycina tym ma wiecej kwiatow.
bez przyciecia nie mialabym gdzie schowac takiego kolosa.

tak to bardzo popularny krzak ale np. na Majorce zdecydowanie bardziej rzucały się w oczy gigantyczne Oleandry. Całe autostrady były nimi obsadzone
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 01:04, 05 sty 2017

Do góry
Pani Danusiu, jezeli za duzo zyczen napisalam do poszczegolnych, internautow to przepraszam. Zyczliwosci nigdy nie za duzo. Lepiej sobie zyczyc niz jak to niektorzy.......
Pani zycze wszystkiego dobrego w 2017 r.
Z wyrazami szacunku.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies