W donicach kwiaty rzeczywiście pięknie kwitną i bardzo cieszę się, że je posadziłam. Będę tak robić co roku. W przyszłym posadzę w donice sasanki, bo już zaczęłam na nie chorować
U nas tak często wieje, że nie odróżniam kiedy jest wichura
Jolcia Młody dalej siedzi w domu, trzeci tydzień eh i tak ma dziecko anielską cierpliwość Przez to i my lekko uziemieni. A wiesz, że raczej uda się bez żadnych śladów przejść
Przeprowadzkę tulipanom rób i nic się nie martw
Jak przesadzać to teraz zanim pójdą głębiej. Kiedyś przesadzałam już kwitnące i nie było problemu. Ważne by dobrze podlać zaraz po całej akcji. Pozdrawiam
Gotowe, poprzycinane do zagęszczenia i gęściutkie. Nie dawałam im bujać do góry tylko kazałam iść w szerz, ale jedną to już mam w pąkach kwiatowych Uchowała się przed nożycami Nie wiem czy jeszcze nie za wcześnie by je dawać do gruntu, z drugiej strony minusowe temperatury im nie straszne. A ja nie pamiętam kiedy sadziłam werbeny do gruntu... trzeba zapytać mądrzejszych. Już można werbenę do gruntu dać???
Obserwując to co mam w gruncie i przezimowało to niezbyt wyłazi na wierzch.. czyli wniosek że lepiej poczekać.