Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród bez reguł 18:12, 28 lut 2020

Do góry
Ziiimno!!! Wiatr taki nieprzyjemny, przenikliwy, że strach. A za chwilę marzec, i już tak bardzo wiosny się chce...

Magnolie jeszcze w futerku - i słusznie, co się będą narażać...

Ogród z wilkiem zamkn. 18:12, 28 lut 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Troszkę bałaganu musi być, żeby potem było ładniej. Jak przy remoncie.
Za to na tym zdjęciu podoba mi się kolor na domku (ten szary).
Dopiero luty. Dzisiaj 40 km od Rzeszowa nasypało 5 cm śniegu, a jak dojechałam do miasta, to ani śladu.
Ja na jutro się szykuję, że powycinam co nieco. Oby pogoda dopisała.

Gosiu dziękuję za pocieszenie
wiem ,że niestety aby było ładniej ,to jeszcze sporo pracy przede mną

dziś pogoda typowo zimowa ,padał śnieg -na szczęście w miarę szybko topniał ,ale i tak nic się nie dało robić ogrodowo

jutro pracuję ,więc też nici z ogrodu ….ale w końcu przecież nadejdzie i wiosna i zrobi się ciepło -wtedy pewnie siłą mnie będzie trzeba z ogrodu wyciągać

buziaki
lecę do Ciebie

ostatnia fotka

Ogród z wilkiem zamkn. 18:07, 28 lut 2020

Do góry
anpi napisał(a)
Ale u Ciebie Madziu piękna wiosna u progu domu Piękne te dekoracje donicowe. Takie świeże i delikatne. Muszę rozejżeć się za jakimiś już kwitnącymi do donic, bo u mnie skromnie : trzy kwitnące hiacynty

Aniu dziękuję za miłe słowa

dokupiłam dziś hiacynty i kolejne prymule -niech przywołują wiosnę ,bo w takiej zimnicy nie da się nic działać

buziaki

hiacynty czekają na dosadzenie

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
O to spory ten domek, idealny...
Ja w tamtym roku tak miałam, juz chciałam kupować kwiaty a szkółki ziarna dla ptaków sprzedawali, no skandal!
Przecież mogli by miec już co nieco wiosennego.
Kwitną teraz przylaszczki, przebiśniegi, ranniki i wiele innych.

Daria

dokładnie..... tyle pięknych kwiatów już kwitnie ,a szkółki się ociągają z otwarciem
ale za to markety zaczynają szaleć
dokupiłam dziś prymule i hiacynty nie mogłam się oprzeć ich kolorom

forsycja mi zakwitła …..ale w domu

domek faktycznie spory ,ale przynajmniej wszystkie graty mi się tam mieszczą -już nie mogę się doczekać ,żeby go wykończyć

buziaki i miłego wieczoru dla Ciebie

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Ja mam brzozy Youngii. One rosną w dół, w górę nie. Ja sobie je przycinam, żeby za bardzo nie szalały.

Asia dzięki .....myślę też o Youngi ,albo takiej postrzępionej bordowej -nie pamiętam nazwy ….
na pewno w szkółce coś mi wpadnie do głowy
buziaki

Sezon 2017 u Hanusi 17:32, 28 lut 2020

Do góry
Aniu, Izabelko, śnieżyce i przebiśniegi u Was na topie! Też je lubię, ale u mnie na razie jedna marna grządka, bo stale z kimś się dzielę. W takich zespolonych ogrodach trudno wyhodować Łany, bo albo dobrowolnie użyczam, albo ktoś się dzieli ze mną bez mojej wiedzy, cóż, taki mój ogródek.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 17:20, 28 lut 2020

Do góry
nicol21 napisał(a)
Wiosna, wiosna ach to ty?!

Jakie wielkie tulipany masz! Wow!
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 17:16, 28 lut 2020

Do góry
Aniu jestes u mnie milym gosciem
Twoje sniezyczki i przebisniegi nie byly drogie ja placilam za cebulke 4,50€ W drugiej doniczce za ta sama cene sa chyba moze 3 i ja bralam najtansze bo wyszlam z zalozenia, ze skoro to poczatek kolekcji to wezme najtansze i bede stopniowac w gore
moje zakupy

i w temacie co robia koty jak mysla, ze nikogo nie ma w domu

a kaczki wcale nie lepsze, uciekaja i robia sobie wycieczki, coraz dalej od domu. Jedna potrafi przez oczka siatki przejsc.

Idziemy w prawo czy w lewo?
Migawki z ogródka 17:15, 28 lut 2020

Do góry
Gosiu, nie ma lekko

Miałam wrzucić do porównania Irish Dance ciętą w ubiegłym roku

I nie ciętą

A przy okazji, czy to już pora????
Dwa ogrody 16:08, 28 lut 2020

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
w domu coś się dzieje również

Słoje przecudnej urody
Mam słoje i nie wpadłam, że można zrobić drewniane pokrywki. Ogrodowisko, to kopalnia wiedzy, pomysłów, inspiracji.
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 15:41, 28 lut 2020

Do góry
Na ryneczku kupiłam krzaczek laurowy, żeby mieć świeże listki do kuchni. Ślicznie puszcza nowe przyrosty

Wszystkiego po trochu 14:24, 28 lut 2020

Do góry
irysy bródkowe, błękitne, powinnam wykopać i porozsadzać, bo mają ciasno

Najbardziej jednak boję się o ogrodówki, dwie noce były przymrozki i widziałam już brzegi listków czarne Pąki powinny być jeszcze schowane i chronione listkami

Wszystkiego po trochu 14:18, 28 lut 2020

Do góry
Niektóre róże już dość zaawansowane, cięte jesienią, inne trochę słabiej, jednak cieszę się że przycięłam je wyjątkowo jesienią, teraz nie będę już poprawiać, chyba że przyjdzie jeszcze zima i zmrozi wszystko

turzyca palmowa,
Wszystkiego po trochu 14:11, 28 lut 2020

Do góry

serduszka okazała

Czy zaczynacie już opryski promanalem i miedzianem?
Moje ciemierniki niektóre mają pędy gnijące od dołu, jakiś uwiąd, czym to podlać, czy opryskać, Miał ktoś tak ?
Ogród Karoliny 14:11, 28 lut 2020

Do góry
Tak ogród Wioli bardzo mi się podoba Dziękuję za wszelkie rady Co do kierunków nr 1 to północ , 2 i 3 północny wschód więc mamy mało słoneczka, ziemia piaszczysto -gliniasta. Dodaje jeszcze zdjęcia przedstawiające odłegłość rabat od domu. W przyszłości może i na trawniku wymyslę jakieś rabaty, narazie skupiam się żeby obsadzić wszystko przy płocie. Teren jest ogromny także szukam roślin mało problemowych, niewymagających zbytniej pielęgnacji
Co sądzicie o tych wiśniach umbraculifiera , nie wystarczą jako piony?Jakie inne drzewa polecacie? Z lawendą daje sobie spokój. Z tym kolorem i masą to też cenna wskazówka, tylko nie wiem jak się do tego zabrać. Jak będe mieć wolny czas to spróbuje wyrysować rabaty. Układ gracek , hortensje, , rozchodnik matrona, a na obrzeże żurawki/turzyce carex, co myślicie? Dookoła świerków rozplenice i czerwone berberysy, może trochę jeżówek, żeby dać kolor.
Wszystkiego po trochu 14:07, 28 lut 2020

Do góry
mirkaka napisał(a)

te piekne - to nie jest niger, prawda? Biały pełny tez zresztą cudowny... musze zapolowac na takiego

u mnie ten w podobnym stadium, tylko na razie jeszcze jest malutki, bo ma dopiero rok
Ogród w remoncie 14:05, 28 lut 2020

Do góry
Pogoda do... to trochę planuję dalej
Ponieważ oczary spod sosen poszły na wjazdową to tam (pod sosnami) dalej nie wiem co i jak. Wymyśliłam tak

Dosadzę jeszcze jedną Doorenboos, to to zielone koło. Pomarańczowe to klon ale jeszcze nie wiem jaki. Ostatnio mam ochotę na ussuryjskiego. Miał byćPrinceton Gold, jeszcze zobaczę który bardziej będzie pasował do tego co tam jeszcze.
Białe kółeczka to tawuły Grefshein a żółte to irga pomarszczona, jak da tam radę. Albo tawuły Van Houtte'a, albo suchodrzew Maacka. Z VH nie wiem czy nie za tawułuję się zbytnio, irgi nie wiem czy sobie poradzą a suchodrzew Maacka, nigdy go nie widziałam w realu, znam tylko z ogrodu Tamaryszka, podobno jest to twardziel
Wszystkiego po trochu 14:03, 28 lut 2020

Do góry
Kupiłam dwie karpy pustynnikow i posadziłam dziś. Widziałam jak sadzi je Monty Don, zrobiłam tak samo
Posadziłam też trzy agapanty do donicy, na noc będę zabierać do domu

Wysiałam nasionka :
pełne kosmosy
Jeżówka blada
Dyptam jesionolistny
Ratibida

Wschodzą już wysiane
Rudbekia podwójna pomarańczowa od Gobasi
heliotropy
lewkonia- znów liczę ,ze będzie podwójna, zeszłoroczna była pojedyncza i na dodatek przezimowała mi, będzie chyba znów kwitła

Seler, sałata już wzeszły, papryka wysiana, pomidory chyba za tydzień wysieję

Tymczasem w ogrodzie ,ciemierniki i w tle cebulica

B&B czyli betonowa Bawaria 13:41, 28 lut 2020

Do góry
Figaro napisał(a)
Tak wyglada z przodu ogrod i taki jest dom. Zdazylismy zalozyc panele na slonce i powycinac 70 procent tego co bylo. Posadzilismy thuja zeby taras z boku zaslonic bo pod panelami jest taras i tez do remontu . O pozostalosciach bede myslec co dalej.

Ruszylas cos dalej?

Zajrzyj w wiadomosci, masz linka do amanogaw i clematisow
Upiększanie otoczenia - zagospodarowanie ocienionej "studni" w pracy 13:31, 28 lut 2020

Do góry
mirkaka napisał(a)
Widać że ma i takie i takie liście. Czyli jak Twoja ID, czyli powinna się rozłazić, a na razie tego nie robi

a nie jest różnica w szerokości ździebełka/paska pojedynczego, bo nie wiem czy variegata nie jest węższa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies