Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:19, 30 sty 2017

Do góry
Jeju, normalnie w niedzielę, żeby się dostać na targowisko staroci, zaliczyłam 5 punktów wjechawszy pod zakaz ruchu, mandat i miłą rozmowę z Panem w mundurze.
Ale opłaciło się mam zdobycze Jeszcze ich dobrze nie obejrzałam, bo nie wychyliłam dziś nosa z domu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:17, 30 sty 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Prawdziwa sportsmenka z ciebie była, jestem pod wraźeniem

Nom Irenko, była Kajaki i takie tam to chleb powszedni, stąd mocne ręce i siła we mnie. Lata ćwiczeń na Bugu pod prąd. Jako dziewczyna byłam jedyna ze swoim kajakiem na Bugu. Ryba w wodzie
A teraz ćwiczę z donicami.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:14, 30 sty 2017

Do góry
Kamila, miód normalnie. Chrypę mam, to potrzeba mi jak najwięcej

Kasik, wanny odwrócone w tym roku. Nie dam rady takiego tempa trzymać cały czas. Co widać po moim kolanie. Tulipany będą w gruncie, ale co wyjdzie? nie wiem. Sama jestem ciekawa
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:12, 30 sty 2017

Do góry
Kasik, dziękuję, gęba banan Jak dobrze pójdzie i nie spanikuję oraz nawiążę dobre relacje, to w sobotę będę miała suczkę i pieska - kołtuniarzaAlbo samą suczkę, albo wcale. Trudna decyzja. Może za wcześnie.
Mój pierwszy ogródek 20:26, 30 sty 2017

Do góry
Myślę, ze trzeba zacząć nie od sadzenia a od uporządkowania tego co masz. Podcięcia, uładzenia, być może wywalenia tego jałowca który się rozpanoszył na samym środku, usunięcia brzydactw, aby mieć miejsce na piękności.

Potencjał jest nawet w tak małym ogródku, tylko zamysł musi być, plan, miejsce. Na razie masz totalny chaos. Jak na Księżycu wszystko porozrzucane po całym ogródku.

Dwa lata na Ogrodowisku i mucha nie siada. Miód i malina będzie.
Bawarka 17:43, 30 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ale kolory Normalnie jak we śnie.

Mam jeszcze kilka, kcesz ?
( Wspominki )

Młody ogrodnik z Głogowa. 16:23, 30 sty 2017

Do góry
Babki się zleciały Może chcesz żeby przenieść ten wątek do Naszych Ogrodów? Będzie już gotowy.
Cięcie hortensji 16:21, 30 sty 2017

Do góry
Zrób schemacik tego przedogródka, to narysuję o co mi chodzi.
Cięcie hortensji 16:15, 30 sty 2017

Do góry
Pozwoliłam sobie przechylić zdjęcie bo aż głowa boli

Na czuja to może być bukietowa, ale może też być ogrodowa. Jaki miała kolor? Pokaż letnie zdjęcia, albo chociaż same liście.
Bo to ważne. Tnie się zupełnie inaczej. Potem trzeba zasilić kompostem kwasnym, nazwozami do hortensji i lać wodę, odżyje. Karpę wyściółkować.

Wyciąć darń pod nią, bo trawa zabiera wodę.

A co do róż, lekko skróć pędy i ładnie wygnij na płocie. Przywiąż. Z każdeg oczka wypuści pędy i zarośnie płot wyżej. Będzie miała kwiat na każdym nowym pedzie. daj spróchniałego obornika i coś dla róż kup w sklepie. Podlewaj. Dziczki wycinaj przy samej ziemi.

Pod różą tak samo. Wyciąć darń wzdłuż płotu, jakieś pół metra chociaż. Wyściółkować.
Siatka przeciw kretom 16:07, 30 sty 2017

Do góry
Idziesz do hurtowni ogrodniczej i pytasz o siatkę przeciw kretom. I bierzesz najmocniejszą jaką mają. Nie będę linkować tutaj sklepów. I robić reklamy za gratis.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:27, 30 sty 2017
Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wszystko zależy jednak ile tego światła. Mogą mieć liście, a nie kwitnąć. Ja mam tak z niektórymi hortensjami pod domem Anuli.

Kurczaki a może w końcu karłowe różaneczniki Np. Fantastica z pachysandrą, pH już nieistotne. Runianka będzie rosła.

Danuś, od rana latem troche słońca i od 17 po południu do wieczora
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:30, 30 sty 2017

Do góry
Wszystko zależy jednak ile tego światła. Mogą mieć liście, a nie kwitnąć. Ja mam tak z niektórymi hortensjami pod domem Anuli.

Kurczaki a może w końcu karłowe różaneczniki Np. Fantastica z pachysandrą, pH już nieistotne. Runianka będzie rosła.
Bawarka 13:28, 30 sty 2017

Do góry
Ale kolory Normalnie jak we śnie.
Powojnik - Clematis 13:17, 30 sty 2017

Do góry
Ja bym dla urozmaicenia poleciła uroczy Clematis 'Princess Red' - ciemnoróżowe urocze dzwonki, z wywiniętymi brzegami Zobacz w necie.

I Clematis montana 'Elizabeth'. Też różowy, ale większe kwiaty. A z niebieskich Clematis x aromatica
Rabaty angielskie 13:07, 30 sty 2017

Do góry
One takie bardziej kremowe były

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:02, 30 sty 2017

Do góry
Nie mam pewniaka na wyższe piętro. Na krótko wystarczy, potem zgnie. Z niskich pachysandra, żurawki jasnoróżowe, jest tyle odmian.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:01, 30 sty 2017

Do góry
Boję się radzić bo nic może nie przeżyć. Bukszpan wylinieje od strony domu.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:00, 30 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pod domem są zawsze słabe warunki, susza (pod dachem), słaba ziemia (trzeba wszystko głęboko wymienić na żyzną na pół metra min.) no i podlewać. I wtedy będzie rosło.

Mam takie miejsce pod domem, gdzie rośnie mi tylko gęsiówka ładnie zadarnia,ale nie ma jej wiecznie i wiosną łyso.
Zrobię tak, jak radzisz czyli wymienię ziemię i co mam tam posadzić..strona wschodnia? doradzisz?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:51, 30 sty 2017
Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pod domem są zawsze słabe warunki, susza (pod dachem), słaba ziemia (trzeba wszystko głęboko wymienić na żyzną na pół metra min.) no i podlewać. I wtedy będzie rosło.

Na tak wąskim pasku w żadnym wypadku nie sadź i bukszpanów i różaneczników - skrajne wymagania (gleba kwaśna i gleba odkwaszona). Za chiny ludowe się nie uda. Jeden gatunek. Nawet po 3 jednakowe bym polecała skoro ma być nowocześnie. Podsadzone dywanem jednakowym też. A cebule to dodatek np. w runiance. Funkie pod dom odpada, bo flaki przed zimą się robią z liści, a powinno byc zimozielono.

Danusiu a co radzisz pod domem posadzić od północnej strony? W tonacji zielono, bordowo, różowo, białej. Elewacja w jasnym beżu. Dodam, że miejsce reprezentacyjne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies