Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 09:55, 24 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Nie Reniu, Artemis jest posadzona przy ogrodzeniu, między Umbrami.
U mnie będzie miała słońce od południa do wieczora.
Powtarza kwitnienie, kwitnie od czerwca do przymrozków.

A przy pergoli będzie Eden Rose.

Ok
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:42, 24 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kasia, już 700 stron się naprodukowało! Gratki - pięknego ogrodu życzę i cobyś sobie szybciutko mogła leżakować w cieniu brzóz

dziękuję
Tu ma być ogród :) 09:38, 24 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Iza dobrze zrobiłaś, że ograniczyłaś się do zdjęć, bo istotnych rzeczy na tych stronach mało, w większości to pogaduchy
Mam nadzieja, że sesja zakończona pozytywnie i masz dłuuugie wakacje.

tak, tak odpoczywam teraz...
i zabieram się za oglądanie zdjęć z Waszych postępów ogrodowych...
będę oglądać i wzdychać
Mój ogród pod górkę... 09:16, 24 lip 2015

Do góry
Kawał dobrej roboty! Ale wierzę Ci, że musiały być ciężkie dni, bo zdjęcia pokazują, że na początku był chaos.
Mój ogród pod górkę... 09:16, 24 lip 2015

Do góry
dubelek - czy Wy też nie dostajecie dziś powiadomień o nowych postach?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:14, 24 lip 2015

Do góry
Kasia, już 700 stron się naprodukowało! Gratki - pięknego ogrodu życzę i cobyś sobie szybciutko mogła leżakować w cieniu brzóz
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:47, 24 lip 2015

Do góry
Vertigo w donicach wymiata, nie dziwię się, że nie masz zamiaru z niej rezygnować.
Co trzeba robić, żeby konwalnik dobrze rósł, czym zasilasz?
Czarne listki i bladoróżowe kwiatuszki - mniam!
Na Łowieckiej 01:22, 24 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
nacieszyłam oczy nowymi Fotkami.
Rozplenice z rozchodnikami wymiatają, a te Twoje ceglane murki... ach, sama wiesz - jest idealnie!

O kochana, z tym idealnie to ześ się zapędziła!
Typografia ogrodu 23:10, 23 lip 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)
Asia ja w sprawie sof- moja znajoma robiła sobie u gościa podobna jak te z inspiracji w suuuper cenie (materiałowy). My mieszkały blisko Kalwarii ale podejrzewam ze kurier wchodzi w gre, chcesz to postaram sie o namiary. Ja polecał swój wypoczynek, ale go juz nie robią (a cholera chciałam dokupić fotel) ciclamino z vero, chłop zły bo chciał odrazy kupić, a ja chciałam eamsa i będzie eams.

Mi jeden koleś z Kalwarii robił w ubiegłym roku wszystkie meble do domu i jestem zadowolona, tylko terminy przekroczył na maksa.
Ale o sofie też powoli zaczynam myśleć, zastanawiam się czy nie znaleźć kogoś w tej Kalwarii, jeśli masz namiar na tego gościa co robił sofę koleżance to ja poproszę, bo niedługo może się przydać.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:06, 23 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
dobry pomysł miałaś z tymi brzozami - świetnie wyszło, jakby to miejsce na nie czekało.

A najgorsze jest to ze tego kawalka ogrodu nie widac z salonu...tylko jak sie stanie przy oknie to dopiero wtedy
Tu ma być ogród :) 23:02, 23 lip 2015

Do góry
w Decathlonie mówisz taką linę można dostać.... sprawdzę sobie w takim razie.
A worek na zabawki widziałam, świetny!
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:58, 23 lip 2015

Do góry
dobry pomysł miałaś z tymi brzozami - świetnie wyszło, jakby to miejsce na nie czekało.
Tu ma być ogród :) 22:45, 23 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Właśnie sprawdzam aukcje z linami jutowymi, znalazłam sprzedawcę w pobliżu więc chyba sobie podskoczę i zakupię taką linkę o fi 12 mm, to chyba powinno wystarczyć, jak myślisz?

Takie fi to już dużo. Ja kupują taka line ale bawełniana (np w workach z filcu Makul była jako uszy - nie wiem czy wiesz dzialas albo w moim zeglarskim wieńce na drzwiach). Ale myślę że łatwiej i chyba estetyczniejszego będzie kupić żeglarska line np w decathlonie albo allegro i może być opałowe cieńsza i łatwiejsza do zakończenia (takie syntetyczny opala.się ogniem) i pozniejnprzyda się M w warsztacie jak juz drzewa będą pewnie rosły.
Tu ma być ogród :) 22:28, 23 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Jutowy za slaby chyba ze jutowy lina.u mnie wszystkie sznurki (nie jutowy) wiatr pozbywam przy serbach

Właśnie sprawdzam aukcje z linami jutowymi, znalazłam sprzedawcę w pobliżu więc chyba sobie podskoczę i zakupię taką linkę o fi 12 mm, to chyba powinno wystarczyć, jak myślisz?
Tu ma być ogród :) 22:17, 23 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Przywiąż serby do płotu jutowym sznurkiem. Kazdym kar uszkadza im korzonki i będa słabo rosły. U mnie ogród wietrzny , kazde młode drzewko ma przez 1,5 roku podpory, brzozy przy gabionach musialy być 2 lata z podporami bo kada wichura mi je wyginała..... Nie dałam bukom podpór, niemal nie rosną....

Faktycznie musimy zakupić jakiś mocny sznurek i przywiązać te serby.
A Rohana dziś po Twoim poście poszliśmy palikować.
Dziś na szczęście burze nas ominęły.
W Gąszczu u Tess 18:41, 23 lip 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
O kiścieniach powiem tak - jednego biedaka miałam upchniętego pomiędzy stożkiem a chodnikiem i cięłam w kulkę. Egzystował. Przyzwoicie wyglądał i to wszystko. Teraz na wiosnę przesadziłam, ma więcej pola do popisu i pokazał: dywanowo-fontannowy pokrój, masę kwiecia przepięknie białego, że nie wspomnę o wiosennej eksplozji czerwonych przyrostów... z ekscytacją czekam na wybuch czerwieni na jesień. Dla mnie zyskał na niestrzyżeniu, zwłaszcza, ze to krzaczek rosnący na boki, a nie w górę. Ale to oczywiście kwestia gustu.
Jak bym miała przemyśliwać cóś podobnego do strzyżenia w kulkę to bym myslała o pierisie.... no i właśnie pomyślałam i spróbuję

A ja właśnie mam jednego kiścienia Rainbow, któremu ostatnio zbrązowiały wszystkie nowe przyrosty, czemu nie wiem, ale niewiele myśląc przycięłam je, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Twoje kulki kiścieniowe Tess mi się podobują
Tu ma być ogród :) 17:46, 23 lip 2015

Do góry
IzaK napisał(a)
Kochana ileż ja stron do nadrobienia mam... przeleciałam zdjęcia i powiem Ci, że idziesz jak burza do tego wszystko "ze smakiem"

Iza dobrze zrobiłaś, że ograniczyłaś się do zdjęć, bo istotnych rzeczy na tych stronach mało, w większości to pogaduchy
Mam nadzieja, że sesja zakończona pozytywnie i masz dłuuugie wakacje.
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 17:43, 23 lip 2015

Do góry
IzaK napisał(a)

Edyta na straży widzę - witaj
Trawki przyszły ale zwróciłam bo to co otrzymałam nie nadawało się do posadzenia... u nas nie moglam nigdzie znaleźć, potem jakiegoś doła podłapalam ogrodowego, potem sesja, nauka i zapomniałam o nich

Oj nie Ty jedna masz problemy z zakupami internetowymi, trzeba uważać.
Ja chyba jestem fuksiara, bo za każdym razem jestem zadowolona - ale przez internet robiłam zakupy tylko 5 razy (w tym 3 to zakupy róż).

U "Zielonej" Ogrodniczki :) 17:23, 23 lip 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
no już myślałam, że się pod ziemię zapadłaś, a gdzie trawki?

Edyta na straży widzę - witaj
Trawki przyszły ale zwróciłam bo to co otrzymałam nie nadawało się do posadzenia... u nas nie moglam nigdzie znaleźć, potem jakiegoś doła podłapalam ogrodowego, potem sesja, nauka i zapomniałam o nich
W Gąszczu u Tess 17:16, 23 lip 2015

Do góry
a jaki to nawóz co dobrze robi cisom i buksom?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies