Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

IzaK 17:24, 23 lip 2015

Kochana ileż ja stron do nadrobienia mam... przeleciałam zdjęcia i powiem Ci, że idziesz jak burza do tego wszystko "ze smakiem"
lindsay80 17:46, 23 lip 2015

IzaK napisał(a)
Kochana ileż ja stron do nadrobienia mam... przeleciałam zdjęcia i powiem Ci, że idziesz jak burza do tego wszystko "ze smakiem"

Iza dobrze zrobiłaś, że ograniczyłaś się do zdjęć, bo istotnych rzeczy na tych stronach mało, w większości to pogaduchy
Mam nadzieja, że sesja zakończona pozytywnie i masz dłuuugie wakacje.
Madzenka 19:21, 23 lip 2015

Przywiąż serby do płotu jutowym sznurkiem. Kazdym kar uszkadza im korzonki i będa słabo rosły. U mnie ogród wietrzny , kazde młode drzewko ma przez 1,5 roku podpory, brzozy przy gabionach musialy być 2 lata z podporami bo kada wichura mi je wyginała..... Nie dałam bukom podpór, niemal nie rosną....

nawigatorka 19:44, 23 lip 2015

Madzenka napisał(a)
Przywiąż serby do płotu jutowym sznurkiem. Kazdym kar uszkadza im korzonki i będa słabo rosły. U mnie ogród wietrzny , kazde młode drzewko ma przez 1,5 roku podpory, brzozy przy gabionach musialy być 2 lata z podporami bo kada wichura mi je wyginała..... Nie dałam bukom podpór, niemal nie rosną....

Jutowy za slaby chyba ze jutowy lina.u mnie wszystkie sznurki (nie jutowy) wiatr pozbywam przy serbach
lindsay80 22:17, 23 lip 2015

Madzenka napisał(a)

Faktycznie musimy zakupić jakiś mocny sznurek i przywiązać te serby.
A Rohana dziś po Twoim poście poszliśmy palikować.
Dziś na szczęście burze nas ominęły.
lindsay80 22:28, 23 lip 2015

nawigatorka napisał(a)

Jutowy za slaby chyba ze jutowy lina.u mnie wszystkie sznurki (nie jutowy) wiatr pozbywam przy serbach

Właśnie sprawdzam aukcje z linami jutowymi, znalazłam sprzedawcę w pobliżu więc chyba sobie podskoczę i zakupię taką linkę o fi 12 mm, to chyba powinno wystarczyć, jak myślisz?
nawigatorka 22:45, 23 lip 2015

lindsay80 napisał(a)

Właśnie sprawdzam aukcje z linami jutowymi, znalazłam sprzedawcę w pobliżu więc chyba sobie podskoczę i zakupię taką linkę o fi 12 mm, to chyba powinno wystarczyć, jak myślisz?

Takie fi to już dużo. Ja kupują taka line ale bawełniana (np w workach z filcu Makul była jako uszy - nie wiem czy wiesz dzialas albo w moim zeglarskim wieńce na drzwiach). Ale myślę że łatwiej i chyba estetyczniejszego będzie kupić żeglarska line np w decathlonie albo allegro i może być opałowe cieńsza i łatwiejsza do zakończenia (takie syntetyczny opala.się ogniem) i pozniejnprzyda się M w warsztacie jak juz drzewa będą pewnie rosły.
lindsay80 23:02, 23 lip 2015

w Decathlonie mówisz taką linę można dostać.... sprawdzę sobie w takim razie.
A worek na zabawki widziałam, świetny!
Madzenka 06:50, 24 lip 2015

Czytałam o Twoim kiscieniu, tez myslalam ze grzyb w moich.... Pod jednym były nornice a w innym miejscu opuchlaki. Najpierw sprawdź korzenie....
IzaK 09:38, 24 lip 2015

lindsay80 napisał(a)

Iza dobrze zrobiłaś, że ograniczyłaś się do zdjęć, bo istotnych rzeczy na tych stronach mało, w większości to pogaduchy
Mam nadzieja, że sesja zakończona pozytywnie i masz dłuuugie wakacje.

tak, tak odpoczywam teraz...
i zabieram się za oglądanie zdjęć z Waszych postępów ogrodowych...
będę oglądać i wzdychać