Irenko uśmiechnę się do Ciebie po namiary na te cisy bo jak dobrze pamiętam to sadziłaś je w tamtym sezonie. Aż się boję dawać foty z cięcia bo ja chyba jeszcze bardziej radykalnie postapiłam z hortensjami i przycięłam na jakieś 30-40 cm...
Irenko, chyba z 10 stron musiałam nadrobić ale nie powiem, przyjemne to było czytanie i oglądanie wiosny Melduję, że i u mnie hortensje przycięte a nożyce elektryczne wykorzystałam do cięcia miskantów.
Małgosiu, straszą śniegiem i mrozami jeszcze więc nie wiem czy nie lepiej na tym wyjdziesz jak jeszcze nie będziesz miala czasu na ogród
U mnie troszeczkę napięty terminarz mojego eM. wymusił takie szybsze "sprzątanie" ogrodu. Za dwa tygodnie zaczyna prace ziemne i muszę do tego oczyścić teren.
Cisy będą na 100% jaka wysokość to wszystko będzie zależeć od ceny. Na razie ceny powalają z nóg ale wierzę, że coś znajdę
1/2 roślin z ogrodu przechodzi do części gospodarczej, 1/4 zostaną obdarowani znajomi ogrodnicy a 1/4 zostaje Denerwował mnie bardzo ten misz masz i w tym roku idę w minimalizm Zobaczymy czy będę zadowolona?
Ja mam 3 sztuki po poprzednim właścicielu. Mają minimum 4 lata, a mogą mieć też 6 lat. I teraz właśnie zauważyłam, że w środku robią się łyse. Będą do wymiany. Ale tak to już jest z tymi roślinami. Żurawki też się rozrastają i trzeba je odmładzać.
Wrzośce przyrastają gałązkami do ziemi i wypuszczają tam korzonki. Wystarczy odciąć taką gałązkę i już jest nowa sadzonka.