Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:05, 27 lut 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Jestem za cisami i polecam ci odmiane Brzeg, w sezonie zlota, zima zielona, szybko rosnie, swietnie sie tnie, wiec w krotkim czasie osiagniesz zamierzony cel, u mnie juz po 1 sezonie murek sie stworzyl i mniej pracy, jak z bukszpanami, buziaki i dawaj fotki z ciecia, bo ja chyba zwariowalam i scielam radykalnie z 2m na 60 lub mniej cm

Irenko uśmiechnę się do Ciebie po namiary na te cisy bo jak dobrze pamiętam to sadziłaś je w tamtym sezonie. Aż się boję dawać foty z cięcia bo ja chyba jeszcze bardziej radykalnie postapiłam z hortensjami i przycięłam na jakieś 30-40 cm...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:39, 27 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Kasiek, eM. ma grypę...a chory facet to ciężkie dni dla kobiety

No dobra, wytłumaczenie wystarczające
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:31, 27 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Obiecuję, że od poniedziałku będę bardziej dostępna

i wszystko jasne
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:13, 26 lut 2015

Do góry
Irenko, chyba z 10 stron musiałam nadrobić ale nie powiem, przyjemne to było czytanie i oglądanie wiosny Melduję, że i u mnie hortensje przycięte a nożyce elektryczne wykorzystałam do cięcia miskantów.

Buziaczki kochana
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:49, 26 lut 2015

Do góry
Obiecuję, że od poniedziałku będę bardziej dostępna
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:39, 26 lut 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

halo a Pani to juz sadzi te cisy bo innego wytłumaczenia nie przyjmuje odnosnie nieobecnosci

Kasiek, eM. ma grypę...a chory facet to ciężkie dni dla kobiety
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:37, 26 lut 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Witam wiosennie alo prawie-wiosennie ,
budzę sie powolutku z zimowego snu jesli chodzi o ogród, ale póki co na razie czysto teloretycznie bo do ogrodu jeszcze nie wpadam,nie mam kiedy a w wekkend.....moze na godzinke, dwie sie uda
U ciebie juz jak czytałam wszystko porobione, powycinane, uporzadkowane, podcięte.......ja myslałam ze to jakos za wczesnie jeszcze i za zimno na cięcie np. traw....ale spojrzałam w swoje własne wpisy z ub. roku i ....jeszcze bardziej sie zdołowałam tymi zaległościami bo w ub roku o tej porze miałam juz wszystko porobione i z data 24.o2 pokazywałam juz na forum swoje pierwsze kwitnące krokusy.....a ja w tym roku daaaleko w polu jeszcze jestem.....

Polinko - nie mam czasu na odrabianie zaległości wiec poruszam 2 sprawy tylko :
1/ tez bym dała tam cisy przy tej scianie ale jednoczesnie musisz uzbroic sie w cierpliwośc chyba ze kupisz jakies wielgasne egzemplarze... ale pewnie nie....
2/ czy dobrze zrozumiałam, że częśc twoich roslin dostanie eksmisje ? jakie ? dokąd ? dlaczego ?

Buziaki zostawiam !

Małgosiu, straszą śniegiem i mrozami jeszcze więc nie wiem czy nie lepiej na tym wyjdziesz jak jeszcze nie będziesz miala czasu na ogród

U mnie troszeczkę napięty terminarz mojego eM. wymusił takie szybsze "sprzątanie" ogrodu. Za dwa tygodnie zaczyna prace ziemne i muszę do tego oczyścić teren.

Cisy będą na 100% jaka wysokość to wszystko będzie zależeć od ceny. Na razie ceny powalają z nóg ale wierzę, że coś znajdę

1/2 roślin z ogrodu przechodzi do części gospodarczej, 1/4 zostaną obdarowani znajomi ogrodnicy a 1/4 zostaje Denerwował mnie bardzo ten misz masz i w tym roku idę w minimalizm Zobaczymy czy będę zadowolona?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:30, 26 lut 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
Tez jestem za cisami - sa odmiany niskie, do 60-100cm, np repens.
Przepraszam za brak polskich znakow - przez jakis czas miec ich nie bede

Toszko, dzięki za nazwę cisa Będę szukać bo właśnie o taką niską mi chodzi.

Nawet jak piszesz bez polskich znaków to i tak wiem o co chodzi Nie denerwuj się.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:27, 26 lut 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Od pierwszego marca ma ruszyć stefan ogród-wiadomość z ich strony

Oooo to jest wiadomość Powiadomienia u Was działają czy tylko ja mam jakieś problemy??
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:24, 26 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Kasiu, Gosiu, Iwonko, KAsiek,Mirello, Ewka dzięki za głosy Utwierdziłyście mnie w wyborze Teraz tylko rozeznać się w cenach...

halo a Pani to juz sadzi te cisy bo innego wytłumaczenia nie przyjmuje odnosnie nieobecnosci
Moja codzienność - ogród Oli 16:08, 25 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Jak dla mnie to ta molinia za bardzo rozchodzi się na boki, znaczy się jest rozłożysta. Karl na fotkach widać, że sztywny i wyprostowany

prawda
Moja codzienność - ogród Oli 13:37, 25 lut 2015

Do góry
Jak dla mnie to ta molinia za bardzo rozchodzi się na boki, znaczy się jest rozłożysta. Karl na fotkach widać, że sztywny i wyprostowany
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:27, 25 lut 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Jakie wysiewy?
Tam wyraźnie pisało aby odwiedzić centra ogrodnicze to jak odczytuje jako znak do zakupów wyrośniętych egzemplarzy.

Wiem, wiem, tak podroczyć się chciałam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:26, 25 lut 2015

Do góry
Kasiu, Gosiu, Iwonko, KAsiek,Mirello, Ewka dzięki za głosy Utwierdziłyście mnie w wyborze Teraz tylko rozeznać się w cenach...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:01, 25 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Rozumiem, że będziesz uskuteczniać wysiewy?

Jakie wysiewy?
Tam wyraźnie pisało aby odwiedzić centra ogrodnicze to jak odczytuje jako znak do zakupów wyrośniętych egzemplarzy.
Moja "przyziemna" :) pasja 21:58, 24 lut 2015

Do góry
Czeeeść Jagoo
Moja codzienność - ogród Oli 21:51, 24 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Wow! Świetnie wygląda na tych pinach

fajne snopeczki
może powtórzę przy altanie bo w sumie to przyda mi się taka ażurowa przesłona tylko nie wiem czy do klona palmowego będzie pasił..
Moja codzienność - ogród Oli 21:49, 24 lut 2015

Do góry
Wow! Świetnie wygląda na tych pinach
Ogródek Iwony 21:46, 24 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Ja z tych co lubią pisać odręcznie Tydzień temu założyłam sobie zeszycik,czytam swój wątek od początku i zapisuję wszystkie porady i cenne informację. Nie wiem czemu ale boję się, że to wszystko zapisane w kompie może kiedyś gdzieś ulecieć...

Wrzośce teraz na wiosnę będą dostępne. Nie wiem czy miałaś już z nimi doświadczenie ale u mnie po dwóch sezonach są do wyrzucenia Rozrosły się strasznie, zajmują trzy razy tyle miejsca co wrzosy a do tego ilość kwiecia nie zachwyca. Ania Mała pokazywała ostatnio swoje wrzośce i również będzie się ich pozbywać. Oczywiście u Ciebie może być całkiem inaczej i będziesz zachwycona

a przycinałaś je po kwitnieniu?

Ja mam 3 sztuki po poprzednim właścicielu. Mają minimum 4 lata, a mogą mieć też 6 lat. I teraz właśnie zauważyłam, że w środku robią się łyse. Będą do wymiany. Ale tak to już jest z tymi roślinami. Żurawki też się rozrastają i trzeba je odmładzać.

Wrzośce przyrastają gałązkami do ziemi i wypuszczają tam korzonki. Wystarczy odciąć taką gałązkę i już jest nowa sadzonka.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:45, 24 lut 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Cisy chyba mniej ryzykowne a kostki z nich beda idelane. Planuje moje stopniow wymieniac na cisy...

Drugi głos za cisem Właśnie o te idealne kostki mi chodziło. Z bukszpanem różnie bywa a cis chyba bardziej bezpieczny.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies