Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:40, 25 paź 2019

Do góry
Gochna napisał(a)

No to Kochana Ty masz tam miejsca!
To nie na cztery brzozy, tylko na cały zagajnik

Zdjęcie rzeczywiście dość wąskie i nie wiem, jakie ta rabata ma wymiary.
LeŚnicZaNka 21:36, 25 paź 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

Kasiu
Ile kupiłaś róż?

I co posadziłam obok .
Widzialam coś na zdjęciu poniżej
W cieniu - zacieniona 21:36, 25 paź 2019

Do góry
bogumila napisał(a)

Deszczu w tym roku mam bardzo dużo.Niektóre kwiatostany hortensji też już zbrązowiały.Przesadzam i dzielę...to najlepsza pora.
Poranna toaleta...przed lustereczkiem.

Aaaale mi prezent zrobiłaś Uwielbiam ptaszki Cudnie przegląda się w zwierciadełku Brawo, że udało Ci się uchwycić takie chwile
Powiedz, co to za ptaszek, bo nie umiem rozpoznać ?
Malutki pod lasem 21:34, 25 paź 2019

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Myślałam o czymś takim: stożki 3 sztuki, drzewko lekko w prawo, ale nie bardzo, bo wtedy tak na skraju źle to wygląda.

Edit: jak tak patrzę na to zdjęcie, to chyba jednak ten stożek w dolnej linii po lewej się nie zmieści, chyba tylko te dwa na skrajach bym dała A hortki wtedy jakoś tak bardziej naprzemiennie

Aniu ,
Łącze się z Tobą w bólu
Przy tworzeniu rabatki

Ale nasze genialne projektantki na pewno pomogą,

W cieniu - zacieniona 21:31, 25 paź 2019

Do góry
UlaB napisał(a)

Nie wiedziałam ze tak ładnie sie przebarwia. Przyglądałam sie jej na poczatku pazziernika na targach i w koncu nie wzielam. Chyba ponownie sie zastanowię. Czy dużo ma u Ciebie słońca?

Słońca ma niedużo...od 11 do 15...pozostała część dnia w półcieniu.Tak wyglądała we wrześniu,teraz się wybrązowiła,liście opadły.
Moja działka na Dębowym Lesie 21:29, 25 paź 2019

Do góry
Ania111 napisał(a)

Ja na wiosnę tak nosiłam
I raz zapomniałam i płacz

Wszystko mi umarło
Zakupiłam później już co było

W tym roku będę mądrzejsze

Ile jeszcze zyjatwk u Ciebie

Oj, oj mamy się my ogrodniczki
mi też z tym noszeniem wiosennym dwa koleuski poszły.Za wcześnie je zostawiałam.
hmm co jeszcze żyję u mnie ?? Jakoś nie zrozumiałam, wybacz.

Ogród bez reguł 21:28, 25 paź 2019

Do góry
Mam i ja

Moja działka na Dębowym Lesie 21:27, 25 paź 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Kolorki jesieni,, jeszcze się nie poddają

Jakie Ladniutkie fotki
Moja działka na Dębowym Lesie 21:25, 25 paź 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Aniu chyba masz racje ze razem smazylysmy uwielbiam kanie chociaz ostatnio juz mam przesyt

Kolorki jesieni,, jeszcze się nie poddają

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 21:23, 25 paź 2019

Do góry
KasiaLangier napisał(a)
Dzisiaj udało mi się zrobić zdjęcie tylko takiego kfiatka: to Karlos

Jaki milutko
Jaki ma fajny ogonek
To jakiś rasowiec ?
Moja działka na Dębowym Lesie 21:21, 25 paź 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Cudnie
No no zbiór kań rewelacyjny

Dziękuję Bogusin.I za dzisiejszą wspólna kaw i małe pogaduchy.
A wyobraź sobie ,że te kanie znalazłam w swoim własnym lasku

Chryzantema Margo

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 21:21, 25 paź 2019

Do góry
Dzisiaj udało mi się zrobić zdjęcie tylko takiego kfiatka: to Karlos

Moja działka na Dębowym Lesie 21:17, 25 paź 2019

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Świetne zdjęcia
te nasionka wyglądają jak małe agreściki

Dziękuję bardzo.
Niektóre roślinki nawet z nasionkami wygladaja uroczo
Kwiaty we włosach 20:59, 25 paź 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)

Ale ładny chodniczek
Kwiaty we włosach 20:56, 25 paź 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
A ja ostatnio miałam takie wesołe towarzystwo

ciekawość

i śpioch

Ale słodziaki
Liliowo i kolorowo:) 20:48, 25 paź 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Danusiu liści coraz więcej ja część grabię a część zbiorę kosiarką, brzozy jeszcze pelne ulistowienia.
Ale piękne przebarwienia, ja muszę pomyśleć o jakiś kwiatach jesiennych ale więcej kzrewów pzrebarwiających się.
Płyt mam około 5 tysięcy

Tak samo robie, nie lubie grabienia, a z krzewów a tych mam bardzo dużo to przez zime mają ściółke. Krzewy czy drzewa, ktore polecam tylko muszą być tak posadzone by o tej porze były w słoncu bo wówczas się najpiękniej przebarwiają a wiosną ciesza piękną barwą i kwiatami. KALINY i nic nie trzeba zz nimi robić, perukowce i ten o seledynowych liściach piękna ozdoba ogrodu a teraz na piękny pomarancz się odbarwia. Pięknie się odbarwiaja pęcherznice ten mocny żółty kolor to pęcherznica która na wiosnę cieszy seledynowymi listkami, te czerwone też pięknie się odbarwiają na czerwony kolor, jedyna praca z nimi to obciąc mocno na wiosnę

Co do płyt to imponująca kolekcja, a tylko rocowe czy inne też? Z ciekawości musze moje policzyć Musze zimą moje winyle wyjąc. Pamiętam jak za pierwsze 2 wypłaty kupiłam za 4,5 tysiąca płytę to były czasy

To jest czerwona pecherznica no i berberysy niezawodne i piękne sie przebarwiają

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 20:45, 25 paź 2019

Do góry
Dorii napisał(a)

Mam tego wiecej

nic nie mówiłaś że fotografem jesteś super zdjęcia
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 20:40, 25 paź 2019

Do góry
Dorii napisał(a)
Piękna ta fuksjowa Dalia i morelowa też. Wiesz może co to za odmiany?

Hm.. mam dwie takie w kolorze intensywnego różu/biskupiego -

to jest wg podpisu naszej Hani z żywopłotków cisowych odmiana Thomas Edison - bardzo fajna, chwalę sobie

-
Tu niestety nie znam odmiany, Hania podpisała ją jako neon, ale nie jest to raczej nazwa odmiany.

Co do morelowej niestety mam wątpliwości - Hania oznaczyła ją jako Aurora, ale wg zdjęć w necie to nie może być to - nie ma tego żółtego koloru w mojej (chwała Bogu i partii )
Życie w wiejskim ogrodzie 20:37, 25 paź 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Też zaraziłam się donicami... postanowiłam sobie że co roku kupię do ogrodu jakąś donicę... w tym roku nabyłam dwie

Nie wiem czy pamiętasz jak 3 lata temu intensywny śnieg w październiku rozłupał mi catalpę...ładnie się zrosła
Mam nadzieję, że taka zima się już nie powtórzy

Piękne chryzantemki w różowym odcieniu i gustownie jak zawsze dekorujesz
Ja nie mogłam zdecydować się na jeden kolor mam trzy kolory

Muszę u Ciebie nadrobić zaległości bo nowych donic nie widziałem. Początki bywają skromne a potem robi się mała kolekcja, coś o tym wiem

Pamiętam ten atak zimy, u mnie rozłamało robinię akacjową ale udało się ją uratować. Moja katalpa została uszkodzona podczas jakiejś letniej burzy, pień pękł prawie do ziemi. Próbowałem ratować sytuację ale zima zrobiła swoje. Rana nie zabliźniła się i drzewko przemarzło. Trzeba liczyć się z tym że katalpy do drzewa wysokiego ryzyka.

Chryzantemy są obowiązkowe o tej porze, w tym roku postawiłem na róż choć wcześniej miałem również żółte i białe ale już przekwitły.

Liliowo i kolorowo:) 20:25, 25 paź 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Danusiu

Piękna jesień sloneczna. U nas trzy dni mgły jest ciepło.
Na tym "czarnym" Śląsku twój ogród to oaza zieleni i pięknych kolorow.
Tulipanowiec piękny z liści w ogóle a jesienia przerasta wszystkie drzewa oprócz klonów. U ciebie taki rozłożysty u mnie wezszy kolumnowy.
Mam też ambrowca dawno obleciał.

W tym roku pogoda w październiku nam dopisuje więc i przebarwienia piękne. U nas nie było przymrozku więc rośliny naturalnie zmieniają kolor
Jadę w rodzinne strony w czwartek na krótko. Bo przez ten smog skracam wyjazdy. Wszędzie dymią moje płuca tego nie znoszą zaraz się duszę.
Może przez rok się coś zmieniło zobaczymy.

Danusiu to blisko ciebie mają kopalnie nowa budować?

Pozdrawiam

Piękna jest jesień, u nas był mróz i pomroził dalie i jednoroczne, mgła była do tej pory tylko raz i cały czas bez deszczu. Tulipanowiec dopiero dzisiaj liście opadły i już posprzątałam. Ambrowca jeszcze mam w planie kupić tego kolumnowego ale w tym roku nic nie dosaadziłam nawet cebuli po raz pierwszy ani jednej, miałam wyjątkowy trudny rok. Rok temu też był piękny pazdziernik.
Co do kopalni nowej, to tak w naszym mieście ale w zupełnie innej dzielnicy niż mieszkam, protesty są bardzo duże i mam nadzieję, że do tego nie dojdzie. Co do "czarnego" śląska to zupełnie się z Tobą nie zgadzam bo on nie jest czarny a bardzo bardzo zielony, wokół są same lasy i każdy kto do nas przyjeżdza to jest bardzo zdziwiony i mile zaskoczony że jest tak zielono. Mieszkam w terenie Cysterskiego Parku a ten Park ma powierzchnię 49 387 hektarów, co czyni go największym parkiem w województwie śląskim i jednym z największych w Polsce. Owszem walczymy ze smogiem ale to jest problem w całym kraju i w Warszawie również.
W Warszawie normy trujących i szkodliwych dla zdrowia i życia ludzi pyłów PM10 i PM2,5 bywają przekroczone przynajmniej dwu-, a niekiedy i trzykrotnie. Taka sytuacja ma miejsce przez 1/3 roku. No i miliona samochodów też nie mamy. Z kopciuchami tylko Kraków sobie póki co poradził.
Pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies