ale wiesz mi chodzi o to że one tam ciepło pod korą Mają, tak przynajmniej wnioskowalam z tego że tunele były tylko tam gdzie kora.
Dla mnie najważniejsze że żadnej rośliny nie straciłam
ja mam kore ta przekompostowana ...wszedzie!!! i jeszcze bede dosypywać grubiej ...ratuje mój czas bardzo ...oj bardzo ...mysle ze 10x mniej czasu dzieki niej spedziłam w tym roku w plewniku
akurat widłami to nasion nie wyzbieram. Najbardziej sieje się gorczyca i chrzan, z nimi od wiosny muszę konkretnie powalczyć
Dzisiaj troche zrobilam
A wczoraj było tak
Nie przez korę siedzą. U mnie pod cisami siedziały a kory nigdy nie było...
podjęłam z nimi walkę. Bronią było regularne sypanie w dziurki po dwa, trzy ziarenka zatrutego ziarna (jak sypiesz więcej, to zamiast żreć na miejscu wynoszą do magazynów, a pamięć mają jak wiewiórki). W jeden sezon bardzo spadło pogłowie gryzoni.
One nie pod korą siedzą, a pod korzeniami i pod suchym podokapiem krzaków i drzew. Tam ich nie zalewa.
PS
to, że ja się na wątku nie odzywam, to wcale nie oznacza, że nie zaglądam.
Staram się regularnie zaglądać w "projektowaniu" do wszystkich
Chwasty chwastami, ale to wygląda super. I warzywnik, i hortki obrodziły. A trawniki to prawie u wszystkich mocno cierpią w tym roku więc nie krzycz na eMa.
Iwona daleko nie odstraszyla bo w serbach siedzą Ale jak wygarne kore stamtąd przed zimą to może im wkoncu tyłki pomarzną i pójdą w cholerę
Miło że zaklądasz