Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:01, 19 lut 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
sama jestem napalona na graby jak szczerbaty na suchary a u mnie zima ...
już szkolę się jak ciąć graby, których jeszcze nie mam ha!
ściskam

Ewa czy Ty masz jakieś artykuły, porady jak ciąć graby??
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:01, 19 lut 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Delikatnie po obwodzie przeleciałam, biegałam z wszystkich stron jak kot z pęcherzem ale śnieg z deszczem mnie przegonił
Tego grubszego mogłabym jeszcze od dołu podciąć tylko ten drugi ma ciut niżej szczepienie wiec oba zostają na 90cm. Pod nimi nic wysokiego nie będzie rosło więc powinno być ok

Kurcze oby za mocno nie padało bo wiesz, że po cięciu to nie polecane...
Wierzę, że biegałaś wokół drzewek bo ja chyba najpierw z godzinę będę myślała i oglądała je z każdej strony zanim użyję sekatora U Ciebie dużo miejsca to możesz mieć od dołu, ja niestety muszę wyżej podkrzesać i to mnie martwi bo jak już raz ciachnę to przykleić się nie da.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:56, 19 lut 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Zazdroszczę Wam, że macie już swoje graby ...

Jagoo jeszcze kilka tygodni i u Ciebie zagoszczą A znalazłaś już u siebie fastigiaty?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:55, 19 lut 2015

Do góry
Milka napisał(a)

No nie wierzę!
Rewelacyjnie, bedzie super rabata no jak spią, to lepiej do marca czekac, u mnie paki juz, ale roboty mam, obeszlam, a tam tyle sprzataia i grabienia,

To wiesz taka rabata z wszystkiego co niepotrzebne w ogrodzie Szkoda wyrzucić roślin a tam z tyłu odgrodzę część płotkiem i mam nadzieję, że psiak nie zniszczy.

A ja Ci zazdroszczę tych Waszych hektarów i ogromu roboty
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:15, 19 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Ola, nie usuwaj Rzeczywiście masz kilka przewodników ale myślę, że to aż tak nie będzie przeszkadzać.
Po obwodzie dzisiaj nie cięłaś tylko góra i dół? Jak możesz zmierz na jakiej wysokości masz pierwszą gałązkę.

Delikatnie po obwodzie przeleciałam, biegałam z wszystkich stron jak kot z pęcherzem ale śnieg z deszczem mnie przegonił
Tego grubszego mogłabym jeszcze od dołu podciąć tylko ten drugi ma ciut niżej szczepienie wiec oba zostają na 90cm. Pod nimi nic wysokiego nie będzie rosło więc powinno być ok
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:12, 19 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Irenko od naszego ostatniego spotkania troszkę się zmieniło...Nie żeby od razu pączusiem była ale przybyło tu i ówdzie... Dieta idzie w dobrym kierunku, pierwsze efekty już widoczne

Hortensji jeszcze nie tnę, u mnie jeszcze śpią. Ty dobrze wiesz, że u mnie problem z takim uboczem?? Aaa miałam się chwalić, że rabatkę kwiatową będę zakładać w części gospodarczej( tam gdzie psiaka wybieg)

No nie wierzę!
Rewelacyjnie, bedzie super rabata no jak spią, to lepiej do marca czekac, u mnie paki juz, ale roboty mam, obeszlam, a tam tyle sprzataia i grabienia,
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:11, 19 lut 2015

Do góry
Madżen jak będziesz bardziej czasowa to proszę zajrzyj do mnie i podpowiedz jak się zabrać za cięcie grabów.

Tutaj zaczyna się dyskusja
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa?page=327
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:07, 19 lut 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Przyszłam się poedukować i pozdrawiam.

Cześć Kasia

Przez zimę to śmichy, chichy były. Dzisiaj zaczęło robić się ciut poważniej
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:04, 19 lut 2015

Do góry
Zielona napisał(a)

Ola - Twoje to są wypasy! U mnie naprawdę jest jeden badylek, który robi za pieniek I tak sterczy mi pięć takich łysych pieńków

Marta ale jakie masz już ładne brzózki A graby się zagęszczą i zobaczysz latem jakie ładne już będą
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:03, 19 lut 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Wstawiam u Ciebie jak coś to potem usunę
Drugi jest chudszy i ma mniej gałęzi, nie robiłam mu fotek
odchudziłam dołem bo za gruby był i minimalnie górą skorygowałam, teraz widzę że od dołu po lewej gałąź do usunięcia

Ola, nie usuwaj Rzeczywiście masz kilka przewodników ale myślę, że to aż tak nie będzie przeszkadzać.
Po obwodzie dzisiaj nie cięłaś tylko góra i dół? Jak możesz zmierz na jakiej wysokości masz pierwszą gałązkę.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:53, 19 lut 2015

Do góry
Zielona napisał(a)

Chcę im nadać kształt wrzeciona. Do mnie taki najbardziej pasuje i pozwala na wysokie prowadzenie drzew, a muszę mieć wysokie dla przeciwwagi tego, co po drugiej stronie. Pamiętasz? Jak się patrzy z tarasu w lewo - jest ogród sąsiada, który ma dojrzałe, ogromne z drzewa. Muszę grabami z prawej załatwić wysokość

Pamiętam Zadałam pytanie i zaraz sama sobie na nie odpowiedziałam... Do Twojego ogrodu naturalny pokrój najlepiej pasuje.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:07, 19 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Marta a Ty swoje fastigiaty będziesz jakoś prowadzić czy bardziej naturalny pokrój zostawiasz?

Ja nie mam pojęcia jak się zabrać za to formowanie...

Chcę im nadać kształt wrzeciona. Do mnie taki najbardziej pasuje i pozwala na wysokie prowadzenie drzew, a muszę mieć wysokie dla przeciwwagi tego, co po drugiej stronie. Pamiętasz? Jak się patrzy z tarasu w lewo - jest ogród sąsiada, który ma dojrzałe, ogromne z drzewa. Muszę grabami z prawej załatwić wysokość
Początki w Kruklandii 11:44, 19 lut 2015

Do góry
Juziek żyjesz? Mrozi dalej u Ciebie?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:42, 19 lut 2015

Do góry
Tak, co rano wychodząc z domu mówię: Dalej chłopaki pakować się do samochodu
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:40, 19 lut 2015

Do góry
Ja bym powiedziała pozytywnie zakręcona
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:40, 19 lut 2015

Do góry
polinka Ty z grabami do pracy chodzisz????
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:39, 19 lut 2015

Do góry
Ok. poszukam czy mam przy sobie moich przystojniaków
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:36, 19 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Olka możesz pstryknąć fotkę?

no jasne potem wstawie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:32, 19 lut 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Wcale się nie śmieję jak widać koronę z liśćmi jakoś łatwiej ciąć.
Z moimi o tyle gorzej, że są szczepione i chyba nigdy nie cięte.. od miejsca szczepienie idzie kilka grubych przewodników (grubość palca) a gdy jest jeden przewodnik to wiadomo jak ciąć

Olka możesz pstryknąć fotkę?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:30, 19 lut 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

przeca wczoraj ino spacerowałas

Ale to był spacerek z sekatorkiem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies