Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

nawigatorka 14:03, 19 lut 2015

Marzenko przyznamy sie ze nie wytrzymałam i dziś zakupiłam krokusy w doniczkach by zgapić od Ciebie i powiesić na furtce. W podziękowaniu - jeśli pozwolisz - ogrodniczkowy wianek zostawiam
Pszczelarnia 15:09, 19 lut 2015

Było o pamponach w dekoracjach świątecznycha, było o tampersach przy wysiewie .

A wiosna już chce przyjść.
polinka 15:11, 19 lut 2015

Madżen jak będziesz bardziej czasowa to proszę zajrzyj do mnie i podpowiedz jak się zabrać za cięcie grabów.

Tutaj zaczyna się dyskusja
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa?page=327
Moniq 16:33, 19 lut 2015

Madżen a ten dolomit to tylko do lawendy czy jeszcze gdzieś trzeba posypać?
Moniq 20:32, 19 lut 2015

Madżen przeczytałam własnie Twoja relacje z zakupu pampersów i wykorzystania żelu... Sama do siebie sie smiałam a mój mąż podejrzliwie na mnie spoglądał...
Jutro wybieram sie na zakupy i też zamierzam zakupić te pampersy w wiadomym celu (mam nadzieje ze nikt znajomy tego nie bedzie widział), zastanawiam sie w jakich proporcjach ten napeczniały żel mieszac z ziemia?
ewa004 20:43, 19 lut 2015

Marzenka gdzie wyczytujesz te wszystkie mądre rzeczy o różach ?
Wspominałaś że jest jakieś różane forum ,zdradź jakie .
Chcę przemyslanie wybrać róże ,a na takim forum dowiesz się wszystkiego o rożach z praktyki
Madzenka 21:26, 19 lut 2015

Mala_Mi napisał(a)
Zaglądałam co jakiś czas ale z telefonu więc nic nie pisałam... po drugie nic nie chciałam pisać, by nie komentować na szybko.
Na pampersy nie mój pomysł tylko jakiegoś angola.. .. pampersy u mnie są wiec stwierdziłam jako eksperyment dla jaj sprawdzę czy działa. Sałata rośnie, nawet 4 dni bez podlewania przeżyła... padło na sałatę bo mam swoje uzbierane nasionka z których nie sądziłam, że cokolwiek wyrośnie. Pieluchy niepotrzebne (eM kupił złe pampersy ) wiec sprawdziłam, czy hydrożel faktycznie pomaga utrzymać wilgotność w doniczkach. Tak dla jaj........ dla eksperymentu...z ciekawości.....

A tu się robi jakiś poważny doktorat z czegoś co jest "niepoważne". Jeden pampers daje tyle wpisów na forum, że już chyba wogle z niczym takim nie wyskoczę.. Nie tylko u Ciebie Madzen..

Mam wrażenie, że niektórzy odbierają mnie jak idiotkę, a inni traktują śmiertelnie poważnie.

Do wszystkiego należy podchodzić z rozsądkiem.

Sorki Madżen że u Ciebie.. ale musiałam.

Wiem, ze musisz bo sie udusisz
nikt Cie nie traktuje jak idiotkę tylko jak nasze guru bylinowe. Chyba nie zdajesz sobie sprawy z siły twego oddziaływania. Stad jedno zdanie u Ciebie wywołuje lawinę wpisow masz potencjał na właścicielkę szkółki bylinowej!

Nawet jesli napiszę, ze sypie granulki tylko do doniczek z jednorocznymi to rozgorzała dyskusja nt toksyn. I mogę pisać drukowanymi literami, że w ogrodzie nie bede ich stosowac tylko w doniczkach to dyskusja i tak nadal sie toczy. Po trzech latach codziennej bytności na forum i różnorodnych dyskusjach nie ekscytuję sie tym. Robię to co uwazam za stosowne dla mnie i mego ogodu.
Tampony używam chemię uzywam , w kominku palę aczkolwiek cenie ludzi promujących wersje eco bo wiem, ze troszczą sie o naturę.... Ale z drugiej strony czy ktoś będzie sprzedawał wode mineralna w butelkach szklanych , nie będzie pakował porcjowanego miesa w plastikowe tacki a młode mamy nakłonimy do powrotu do pieluch tetrowych? Nie i smog w naszych miastach staje się udręka...
To tyle tytułem wspomnianej dyskusji.... A w Biedrze były tylko takie duże paki pampersow....
Madzenka 21:27, 19 lut 2015

ewa004 napisał(a)
Marzenka gdzie wyczytujesz te wszystkie mądre rzeczy o różach ?
Wspominałaś że jest jakieś różane forum ,zdradź jakie .
Chcę przemyslanie wybrać róże ,a na takim forum dowiesz się wszystkiego o rożach z praktyki

Ewo puszczę Ci linka, bo na O nie wypada promować alternatywnego forum
Madzenka 21:28, 19 lut 2015

Moniq napisał(a)
Madżen a ten dolomit to tylko do lawendy czy jeszcze gdzieś trzeba posypać?

Mozesz sypać wszędzie tam gdzie masz posadzone rosliny lubiące glebę wapienną Np : lawenda, perovskia , ciemiernik i trawnik. Ale ja w tym roku sypnę tylko na trawnik aby odkwasić glebę

Jeszcze nikt nie wymyślił jaką czesc pampersa wsadzić do doniczki Jeśli nie masz wyczucia i nie potrafisz działać "na oko" kup hydrożel ogrodniczy z dokładną istrukcją stosowania nie sugeruj się starymi wyjadaczkami
Madzenka 21:31, 19 lut 2015

Renatko, Ewik, MoniQ, Pamaja, Milką, Nawigatorka, Pszczółko, Polinko pozdrawiam. Na niektore pytania odpowiedziałam w Waszych wątkach.