Marzenko przyznamy sie ze nie wytrzymałam i dziś zakupiłam krokusy w doniczkach by zgapić od Ciebie i powiesić na furtce. W podziękowaniu - jeśli pozwolisz - ogrodniczkowy wianek zostawiam
Madżen przeczytałam własnie Twoja relacje z zakupu pampersów i wykorzystania żelu... Sama do siebie sie smiałam a mój mąż podejrzliwie na mnie spoglądał...
Jutro wybieram sie na zakupy i też zamierzam zakupić te pampersy w wiadomym celu (mam nadzieje ze nikt znajomy tego nie bedzie widział), zastanawiam sie w jakich proporcjach ten napeczniały żel mieszac z ziemia?
Marzenka gdzie wyczytujesz te wszystkie mądre rzeczy o różach ?
Wspominałaś że jest jakieś różane forum ,zdradź jakie .
Chcę przemyslanie wybrać róże ,a na takim forum dowiesz się wszystkiego o rożach z praktyki
Wiem, ze musisz bo sie udusisz
nikt Cie nie traktuje jak idiotkę tylko jak nasze guru bylinowe. Chyba nie zdajesz sobie sprawy z siły twego oddziaływania. Stad jedno zdanie u Ciebie wywołuje lawinę wpisow masz potencjał na właścicielkę szkółki bylinowej!
Nawet jesli napiszę, ze sypie granulki tylko do doniczek z jednorocznymi to rozgorzała dyskusja nt toksyn. I mogę pisać drukowanymi literami, że w ogrodzie nie bede ich stosowac tylko w doniczkach to dyskusja i tak nadal sie toczy. Po trzech latach codziennej bytności na forum i różnorodnych dyskusjach nie ekscytuję sie tym. Robię to co uwazam za stosowne dla mnie i mego ogodu.
Tampony używam chemię uzywam , w kominku palę aczkolwiek cenie ludzi promujących wersje eco bo wiem, ze troszczą sie o naturę.... Ale z drugiej strony czy ktoś będzie sprzedawał wode mineralna w butelkach szklanych , nie będzie pakował porcjowanego miesa w plastikowe tacki a młode mamy nakłonimy do powrotu do pieluch tetrowych? Nie i smog w naszych miastach staje się udręka...
To tyle tytułem wspomnianej dyskusji.... A w Biedrze były tylko takie duże paki pampersow....
Mozesz sypać wszędzie tam gdzie masz posadzone rosliny lubiące glebę wapienną Np : lawenda, perovskia , ciemiernik i trawnik. Ale ja w tym roku sypnę tylko na trawnik aby odkwasić glebę
Jeszcze nikt nie wymyślił jaką czesc pampersa wsadzić do doniczki Jeśli nie masz wyczucia i nie potrafisz działać "na oko" kup hydrożel ogrodniczy z dokładną istrukcją stosowania nie sugeruj się starymi wyjadaczkami