Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:53, 13 sty 2017

Do góry
Justi Nie mam niestety zdjęć, sprawy prywatne ważne zaprzątają mój czas. Poza tym stoi samochód w kadrze, a stać musi, nie wystawię na ulicę więc nie mam nawet jak. Siedzę i nie wychylam nosa, chyba że muszę. Nie znoszę zimy. Trochę zimy już pokazywałam. Tutaj była https://www.ogrodowisko.pl/watek/4809-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-iii?page=1321
Problem ze skalniakiem 17:50, 13 sty 2017

Do góry
Jeszcze raz:

- nawiezioną ziemię czarnoziem mieszasz przekopujesz z tą gliną, dodajesz jeszcze ziemi ogrodowej zwykłej, z pola gdzieś. Nie wiem skąd, od sąsiada może.

Problem ze skalniakiem 17:48, 13 sty 2017

Do góry
Glina jest pod spodem ? nie może być, ale ma być rozluźniona i przekopana.
To proste w obsłudze rośliny, dla początkujących, al w wodzie ani glinie nie znoszą rosnąć. Rozwodzimy się jakbyśmy uprawiali storczyki himalajskie czy z Kostaryki. Nie pytaj już, bo ja wszystko napisałam co miałam napisać, przeczytaj jeszcze raz i zastosuj rady.

Napisałam czego potrzebują.

Choina kanadyjska - Tsuga canadensis 17:45, 13 sty 2017

Do góry
Wszystko zależy jak są "ładne".
Nawierzchnie z odzysku 17:42, 13 sty 2017

Do góry
Nie zarzucajmy forum linkami. Raczej nie, ten wątek jest do prezentacji własnych lub sfotografowanych przykładów takich nawierzchni. Linki tylko w wyjątkowych wypadkach. Ale nie że ciągle.
Nawierzchnie z odzysku 17:42, 13 sty 2017

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/478-nawierzchnie-artystyczne-czyli-jak-odmienic-ogrod/photos
Nawierzchnie z odzysku 17:41, 13 sty 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Zakładam ten wątek ponieważ nie da się wstawić zdjęć w komentarzach do artykułów, a chciałabym pokazać
Słońce pod stopami

Ogródek w Kolonii ma zaledwie 100m2. Właściciele tę ścieżkę wykonali z odpadów szkła. Powstawała 2 lata ponieważ trzeba było nazbierać odpowiednią ilość kawałków szkła w dodatku w odpowiednich kolorach.

Ogrody, ogródki, zieleńce, nr 1, maj 1999, str. 42, tekst Tadeusz Krzyżanowski, zdjęcia Paweł Słomczyński
Choina kanadyjska - Tsuga canadensis 16:15, 13 sty 2017

Do góry
malgol napisał(a)
Powiedzcie czy warto kupować choiny kanadyjskie wys. ok 160 cm, jak to Pani w szkółce określiła " przejrzyste" i zacząć je po posadzenie przycinać dla zagęszczenia ? Czy takie wysokie drzewka się jeszcze zagęszczą? Czy lepiej kupić małe rosliny ?
Dodam,że nie zależy mi na szczelnym żywopłocie ,ale mimo wszystko chciałabym żeby miały ładny pokrój

Jeśli tam będziesz, zrób zdjęcie i pokaż je.

Moje zdanie, po co kupować gołe i przepłacać (wszak wysokość się liczy) a potem ścinać i czekać rok aż wypuszczą, skoro można poszukać bardziej zwartych egzemplarzy. Ja bym nie kupowała takich.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:34, 13 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kolorowe i pełne optymizmu rabaty to jedyne lekarstwo na to co się dzieje w świecie. I wyłączenie się z tego, masakry, morderstwa i wszelkie zło można dobrem zwyciężać. Czy to jednak wystarczy?

Ale wiem jedno - dobro wraca

Nie wiem czy wystarczy, ja staram się w to wierzyć, a im więcej jest wiary w ludziach tym silniejsze i bardziej realne stają się pragnienia....
Ja zawsze się bałam jak się za dobrze mi wiodło bo wiedziałam że za wzniesienia oberwę upadkiem - tak dla równowagi życiowej...
Zła passa nigdy nie trwa wiecznie, a kolorowe pełne życia i optymizmu rabaty są jak lekarstwo. Zastanawiam się czy właśnie nie dlatego odchodzi się od sztywnych, ascetycznych ogrodów na rzecz bogactwa natury, podkreślania wartości życia - np ptaków owadów, nacisk na ekologię i slow food... Ludziom się przejadło wariackie tempo życia, czas wrócić do korzeni by razem z nimi czerpać energie ze świata... I tak mu już sporo zaszkodziliśmy, a przy okazji sobie.
Cztery łapki - zwierzęta domowe 07:37, 13 sty 2017

Do góry
Asiu, czy to koty brytyjskie?
Problem ze skalniakiem 07:35, 13 sty 2017

Do góry
Do rojników nie kupować, bo to w zasadzie torf. W torfie rojniki nie lubią rosnąć, bo to jałowy "puch" a nie ziemia. Ziemię pod rojniki oczyścić i wziąć z ogrodu.

Skoro na wierzch kamyki, to już ziemi na kamyki się nie sypie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 05:17, 13 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kolorowe i pełne optymizmu rabaty to jedyne lekarstwo na to co się dzieje w świecie. I wyłączenie się z tego, masakry, morderstwa i wszelkie zło można dobrem zwyciężać. Czy to jednak wystarczy?

Zawsze
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:20, 12 sty 2017
Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zgadzam się w 100%
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:33, 12 sty 2017

Do góry
Ale nie same wymiary, zrób rzut z góry (rysunek), a nie tak z boku. Tutaj to robię się pijana i w głowie mi się kręci od tego pokręconego zdjęcia
Les Jardins du Prieuré Saint Michel-Normandia 20:30, 12 sty 2017

Do góry
Kondziu, jestem Ci wdzięczna, że robisz te wątki, rób tak dalej i nie patrz na odsłony. Nie to się liczy. Ważne, że dany ogród można odnaleźć, jest pięknie opisane i zdjęcia też.

ja tyle lat to robiłam, ludzie będą wiedzieli, gdzie można pojechać. Inaczej takiego ogrodu się wśród wszystkiego nie znajdzie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:43, 12 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kolorowe i pełne optymizmu rabaty to jedyne lekarstwo na to co się dzieje w świecie.

Danusiu życzę szczęścia, te kolory wkrótce powrócą i powrót dobra się właśnie zaczyna
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:22, 12 sty 2017

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:47, 12 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Raczej walczę z przeciwnościami losu Coraz ich więcej. Ogarnianie ogrodnictwa to ja mam we krwi, ale generalnie idzie się załamać. Prywatnie mówię, nie ogrodniczo.

Kto ma wejście w Bydgoszczy X szpital kliniczny. do neurochirurga prof. Marek Harat, dla rodziny potrzebuję. Podobno pan prof. pasjonuje się różami. Pilnie muszę zapisać kogoś bliskiego na wizytę. Prywatnie, bo zapisy są na 2018 rok.

To wyjątkowa prośba, może ktoś przeczyta.

Paranoja... Trzymam kciuki, bo teraz już nawet znajomości to za mało...
U nas nasze dziadki mają zły czas... Straszne oglądać niegdyś żywych i radosnych ludzi w takim stanie... Dobrze że serwujesz takie kolorowe i pełne optymizmu rabaty... Pozdrawiam serdecznie
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:36, 12 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ciemiernik mnie rozczulił wprost.

Uwielbiam tą focię jak ślad życia na pustyni - u mnie ciemierniki zakwitają wcześnie bo już w listopadzie - dlatego zawsze witają śnieżną pokrywę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies