Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

kasiek 17:36, 12 sty 2017

Gardenarium napisał(a)
Ciemiernik mnie rozczulił wprost.

Uwielbiam tą focię jak ślad życia na pustyni - u mnie ciemierniki zakwitają wcześnie bo już w listopadzie - dlatego zawsze witają śnieżną pokrywę
Katkak 17:42, 12 sty 2017

Kasiu śliczne te zdjęcia . Buczek nawet zimą cudowny - taki miedziany . UWażaj na siebie Słonko, ze zdrówkiem nie ma żartów. Zresztą komu ja to mówię . Pokaż koniecznie karmnik jak już odpicujesz .
17:53, 12 sty 2017
kasiek napisał(a)

Ja się cieszę bo ogród swój widzę z okien, nie muszę więc wychodzić by się zamyslić nad pięknem zimy... Brakuje mi tylko ogrodu zimowego... Takie tam marzenie ściętej głowy

świetnie to napisałaś ...moja rzeczywistość...wypisz wymaluj ....jak juz musze=chce! .... to wychodzę na taras

ogród zimowy to sie mojemu M marzy ...od samego początku ...niby połowę tarasu możemy zabudować szkłem ...ale to chyba będzie ostatnia fanaberia ogrodowo-domowa
Basilikum 18:14, 12 sty 2017

Zdrowiej Kasiu mi juz calkiem dobrze, jeszcze tylko leki biore, by sie nie wrocilo. Ciemiernik tez mi w oko wpadl, musze jutro wylezc z domu i zobaczyc jak moje sie Maja, troche sniegu stopnialo wiec moze juz je wiadc bedzie, bo zakopane byly calkiem. Fajnie tak moc na ogrod z okien patrzec, co ja w czasie choroby i mrozow wielokrotnie czynie
AGDULA 23:40, 12 sty 2017

kasiek napisał(a)

Ja kiepsko śpię od 12 dni bo strasznie gardło boli... Byłam dziś u lekarza - grypa i 1,5 tyg zwolnienia... cholercia nie bardzo mi pasuje bo mieliśmy narty wymieniać w sb... Znajomych tez musiałam odwołać... ech - nie cierpię chorować! Jedyny plus to fajne widoki za oknem

Ja się bronię przed wirusami tak:
gdy tylko obok mnie pojawiają się "zawirusowane osoby" to wieczorem gorąca zielona herbata z miodem i cytryną. Czasem wspomagam się gripexem ale nie za duzo bo podobno podnosi ciśnienie. Do tego kupuję w aptece cukierki szałwiowe. Są rewelacyjne na gardło a do tego smaczne W ogrodzie mam kilka krzaków porzeczek czerwonych i czarnych. Zasypuję cukrem gotuję i jak sie trochę odparują to potem w słoiczki i pasteryzuję. Coś ala konfitury. Nie za dużo cukru. Czarne można jesć potem jako drzem, Czerwone raczej jako drzem nie, bo pełno pestek mają. O tej porze roku wyciagam słoiczki i do gorącej herbaty dodaję po dobrej łyżce. Zauważyłam ze swietnie chronią przed infekcjami. Więc polecam posadzić w ogrodzie z 3 krzaczki A i ładnie wygladają jak się czerwienią na krzakach
mira 23:48, 12 sty 2017

Jaki to zeszyt co tam będziesz pisać - fotki zimowe fajne - fakt ciemiernik super
kasiek 10:42, 13 sty 2017

Katkak napisał(a)
Kasiu śliczne te zdjęcia . Buczek nawet zimą cudowny - taki miedziany . UWażaj na siebie Słonko, ze zdrówkiem nie ma żartów. Zresztą komu ja to mówię . Pokaż koniecznie karmnik jak już odpicujesz .

Kasiulka jak widzisz fotki archiwalne, nosa za drzwi nie wystawiam... Zreszta zajęcie to ja sobie znajdę zawsze No np taki karmniczek

Z tego mojego bidaka na drzewie zrobiłam takie coś
kasiek 10:43, 13 sty 2017

eee_taam napisał(a)

świetnie to napisałaś ...moja rzeczywistość...wypisz wymaluj ....jak juz musze=chce! .... to wychodzę na taras

ogród zimowy to sie mojemu M marzy ...od samego początku ...niby połowę tarasu możemy zabudować szkłem ...ale to chyba będzie ostatnia fanaberia ogrodowo-domowa

Oj to masz już podstawy z tym tarasem - zazdroszczę... U mnie kłopot z eM właśnie bo on wszędzie złodziei i włamywaczy węszy - musiałaby mieć ten ogród zimowy z pancernej szyba chyba
kasiek 10:45, 13 sty 2017

Basilikum napisał(a)
Zdrowiej Kasiu mi juz calkiem dobrze, jeszcze tylko leki biore, by sie nie wrocilo. Ciemiernik tez mi w oko wpadl, musze jutro wylezc z domu i zobaczyc jak moje sie Maja, troche sniegu stopnialo wiec moze juz je wiadc bedzie, bo zakopane byly calkiem. Fajnie tak moc na ogrod z okien patrzec, co ja w czasie choroby i mrozow wielokrotnie czynie

U mnie to potrwa jeszcze, dale mi cieknie z nosa i oczu ale już gardło mniej boli. Tym razem się sporo przestraszyłam bo jak serducho wariuje to juz nie przelewki - teraz wiem jak sercowcy sie czują
kasiek 10:46, 13 sty 2017

AGDULA napisał(a)

Ja się bronię przed wirusami tak:
gdy tylko obok mnie pojawiają się "zawirusowane osoby" to wieczorem gorąca zielona herbata z miodem i cytryną. Czasem wspomagam się gripexem ale nie za duzo bo podobno podnosi ciśnienie. Do tego kupuję w aptece cukierki szałwiowe. Są rewelacyjne na gardło a do tego smaczne W ogrodzie mam kilka krzaków porzeczek czerwonych i czarnych. Zasypuję cukrem gotuję i jak sie trochę odparują to potem w słoiczki i pasteryzuję. Coś ala konfitury. Nie za dużo cukru. Czarne można jesć potem jako drzem, Czerwone raczej jako drzem nie, bo pełno pestek mają. O tej porze roku wyciagam słoiczki i do gorącej herbaty dodaję po dobrej łyżce. Zauważyłam ze swietnie chronią przed infekcjami. Więc polecam posadzić w ogrodzie z 3 krzaczki A i ładnie wygladają jak się czerwienią na krzakach

O dzieki mam porzeczkę po 1 krzaku i czerwoną i czarną Ja mało łapię infekcje - 1 moze 2 razy w roku, lekarz mi powiedział że musiałam z komunikacji miejskiej to przyplątać do tego ten tragiczny smog i organizł padł....