Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 06:47, 27 kwi 2015

Do góry
Mirella, z tymi mszycami sobie poradzisz. U mnie jeszcze czysto. Też codziennie trzeba podlewać. Czytam u innych, że popadało, u mnie padało przez 3 minuty aż. Po godzinie trawnik był suchy. Posypaliśmy w końcu azofoską i wieczorem mocno podlaliśmy.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 06:43, 27 kwi 2015

Do góry
Kasiu, przy czym masz tą drewnianą ścianę? Nie mogę rozeznać się w całości.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:22, 27 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ana, chodzi o werbenę, czy szałwię ?
Cofnęłam się, na fotkach jest szałwia.
Nadrabiam u ciebie zaległości, bo w tym tygodniu choróbsko mnie dopadło i czasami nawet kompa nie odpalałam. Już lepiej.
Tak przy okazji, jakie klony masz przy wejściu? Czy je przycinasz, czy to ich naturalny pokrój?
oczywiście że o szałwie (tak mi się pomyliło) werbenę dostałaś w nasionach
Klony takie zwykłe czerwone. To nasz pierwsze drzewka kupowane jeszcze przed O jakio cieniutkie patyczki. Przycinam je co roku. Jeśli w kolonach są osobniki męskę i żeńskie to mamy po jednym bo zawsze wiosną jeden ma inne pąki, drugi inne
Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:38, 26 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Violu, ty też dostałaś roślinki od Małej Mi?
Super
Jak Waldek pisze, ze pędraków być nie powinno, to ciekawa jestem, dlaczego były i to żywe

Dostałam Iwonko
Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:31, 26 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jak Waldek pisze, ze pędraków być nie powinno, to ciekawa jestem, dlaczego były i to żywe

Iwonko.
Zadałem tylko pytanie i przy niczym się nie upieram. Dla mnie jest to wbrew zdrowej logice. Skoro pędraki żywią się tylko świeżą materią organiczną a ich przysmakiem są młode korzonki, to w takim razie czym one się odżywiają w zmineralizowanej i shumifikowanej materii w której na dodatek jest mnóstwo owadobójczych nicieni, grzybów i bakterii. Często pędraki mylone są z innymi bardzo podobnymi do nich larwami owadów które nie stanowią dla naszych roślin żadnego zagrożenia.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:17, 26 kwi 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Byłam u Any, a teraz wpadłam do Ciebie. Czyli... z deszczu pod rynnę BOSKO!!!

Ja też tak wpadłam. Mokro
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:15, 26 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
żółte? mają cały czas ten sam kolor, tam chyba są 2 czy trzy odmiany, z reszto kolor pojawił się w sobotę.
Widziałaś siewki werbeny? dam jej jeszcze parę dni na nabranie masy

Ana, chodzi o werbenę, czy szałwię ?
Cofnęłam się, na fotkach jest szałwia.
Nadrabiam u ciebie zaległości, bo w tym tygodniu choróbsko mnie dopadło i czasami nawet kompa nie odpalałam. Już lepiej.
Tak przy okazji, jakie klony masz przy wejściu? Czy je przycinasz, czy to ich naturalny pokrój?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:02, 26 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Śliczna wiosna u Ciebie Marzenko. Mebelki super.
Ładny kącik przy wejściu do domu się zrobił. Jeśli tam jest zacisze, to może mebelki nie będą fruwać
Madżenko, czy możesz mi polecić jakąś magnolię, która w formie drzewka będzie rosła?
Ogródek Iwony 21:55, 26 kwi 2015

Do góry
A może wymienić ziemię po jałowcu i posadzić tam magnolię?
Właśnie zachwycam się tą:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/82/826297/original.JPG
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:51, 26 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ślicznie, zaczęło się u ciebie tulipanowo Codziennie nowy zawrót głowy. Ana, czy te żółte tulipany takie są od początku, czy może zmieniły kolor?
żółte? mają cały czas ten sam kolor, tam chyba są 2 czy trzy odmiany, z reszto kolor pojawił się w sobotę.
Widziałaś siewki werbeny? dam jej jeszcze parę dni na nabranie masy
Ogródek Iwony 21:47, 26 kwi 2015

Do góry
Raczej się Kasiu nie zmieszczą. Ten dąb to samosiejka, zwykły, będzie duży. Oczywiście za ... lat. W rogu myślałam o niższym drzewie. Zastanawiam się nad grujecznikiem, tylko czy on przysłoni ulicę?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:44, 26 kwi 2015

Do góry
Ślicznie, zaczęło się u ciebie tulipanowo Codziennie nowy zawrót głowy. Ana, czy te żółte tulipany takie są od początku, czy może zmieniły kolor?
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:25, 26 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Piękne szafirki. Czy jesienią kupowałaś cebulki? Ja nie widziałam żadnych cebulek szafirków Szkoda .

Piękne prawda Iwonko dostałam cebulki od Marty - Różyjerycha, trzeba chyba ją pytać gdzie kupiła
Swoich miałam tylko kilka sztuk w ziemi z wcześniejszych lat. Oszałamiająco kwitną, warto je sadzić
Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:24, 26 kwi 2015

Do góry
Violu, ty też dostałaś roślinki od Małej Mi?
Super
Makowo na Kociewiu 21:12, 26 kwi 2015

Do góry
Kasiu, potrzebuję pomysłu na drzewo od strony ulicy, aby się trochę osłonić. Masz może pomysł? U mnie są dwie fotki obrazujące problem
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 18:28, 26 kwi 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Piękne szafirki. Czy jesienią kupowałaś cebulki? Ja nie widziałam żadnych cebulek szafirków Szkoda .
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:18, 26 kwi 2015

Do góry
Łukasz, mam problem. Chciałam dziś kupić kilka lilii. Były azjatyckie, drzewiaste i orientalne. Nie widzę w nich różnicy. Wybrałam jedną kremową z drzewiastych.
I przeczytałam, że nie znoszą mocnego słońca i suchego podłoża. W miejscu, gdzie chciałam posadzić jest słońce i przepuszczalne podłoże. Chwilowo zrezygnowałam z zakupu. Czy są jakieś lilie, które mogę posadzić na słonecznej rabacie, którą raz dziennie się podlewa, ale podłoże się wysusza?
Ogródek Iwony 18:10, 26 kwi 2015

Do góry
Kochani, mam problem.

To są widoki z mojego tarasu na ulicę. Kiedy pije się kawę, sąsiedzi mówią Dzień dobry.
Planuję zmienić te tuje bezodmianowe (rosną 10 lat już, trochę były cięte i równane górą) na tuje Szmaragd.
Tam, gdzie jest znak zapytania jest jałowiec , prawdopodobnie w następny weekend będzie jego eksmisja z mojego ogrodu. I pytanie, co tam posadzić? Zimozielony mógłby być świerk serbski, tylko w szkółkach nie znalazłam dużych okazów. Mogłoby być tam drzewo. Pewnie propozycja będzie bordowego. Więc zaznaczam, ze bordowe mam : jabłoń rajska, śliwa wiśniowa Pisardii, klon Crimson i Buk Dawyck Purple. Więc może coś innego? Pytałam się w szkółce o ambrowca szczepionego, nie mają i mieć nie będą. Nie wiem też, czy kształt kulisty byłby dobry? Blisko rośnie dąb. Widać go na zdjęciach. Wszelkie pomysły mile widziane
Ogródek Iwony 18:00, 26 kwi 2015

Do góry
Ewelinko, witaj po długim czasie Dzięki, że zajrzałaś. Faktycznie to forum i ludzie tu są niesamowici.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 14:29, 26 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kochana, wytrzymałaś tyle bez Forum?
Moją stipę wyniosłam na taras. Teraz codziennie podlewam. Niedługo chyba wysadzę.

Czasami coś tam dwie minuty poczytałam
To i ja dzisiaj wyniosłam swoją , ale z sadzeniem wstrzymam się do po 15 maja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies