Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Lawendowy zawrót głowy 13:15, 24 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

mi sprzedali jako Evergold.
Jola Ty masz go chyba pierwszy rok, bo widzę, że doskonały, a ja wiosną musiałam przyciąć listki i mimo, że nowe narosły to ta stara szczecinka przebija jeszcze.

Kilka mi przez zimę wygniło, wsadzałaś w ziemię mieszaną z korą przekompostowaną? tak radziła Toszka w kontekście wszystkich carexów i red barona...
A skoro przy tym, zrobiłabyś proszę fotkę na której będzie widać dobrze cała tą rabatę z bukami i red baronem, stare zdjęcie kojarzę, ale teraz widzę, że trawka już Ci znacznie urosła.

To jest evergold zasadzone mam trawy w mieszance torf, kora przek i troche ziemi ogrodowej ....jakos wszystko ładnie rozsnie oprocz rozplenicy ale ona jest na innej rabacie .

A na fotce na co mam zwrocic uwage na red barona? Bo ta fota z bukami zawsze sie kolorystycznie miesza zielono tam bardzo ...
Lawendowy zawrót głowy 13:11, 24 cze 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Jolcia co to przy konwalniku rośnie, wygląda jak mój tatarak z all

mi sprzedali jako Evergold.
Jola Ty masz go chyba pierwszy rok, bo widzę, że doskonały, a ja wiosną musiałam przyciąć listki i mimo, że nowe narosły to ta stara szczecinka przebija jeszcze.

Kilka mi przez zimę wygniło, wsadzałaś w ziemię mieszaną z korą przekompostowaną? tak radziła Toszka w kontekście wszystkich carexów i red barona...
A skoro przy tym, zrobiłabyś proszę fotkę na której będzie widać dobrze cała tą rabatę z bukami i red baronem, stare zdjęcie kojarzę, ale teraz widzę, że trawka już Ci znacznie urosła.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:07, 24 cze 2015

Do góry
Marzenko Ty masz kilka pięknych berberysów Bagatelle, powiedz mi czy wiesz jak to jest z ich wybarwieniem?
Miesiąc temu były piękne purpurowe, a w ostatnich tygodniach zzieleniały.
Rosną na wystawie południowej, pod okapem dachu więc mają tam sucho, w te upalne tygodnie często je podlewałam - czy to może mieć związek ze zmianą koloru? Ostatnio czytałam, że nie lubią mieć wilgotno.
Teraz wyglądają tak:
Czasem słońce czasem deszcz 12:54, 24 cze 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
fotka tylko taka jak jest bo na szybko przed pracą po ciemku, następna dopiero po posadzeniu czyli nie wiem kiedy;(
nazwę sklepu podałam Ci w pryw. wiadomości 20.06

no szkoda, ale będziemy czekać, w jakim otoczeniu będziesz je sadzić?

A pytanko było do Edit, bo napisała, że też zadowolona z zakupów internetowych.

Lawendowy zawrót głowy 12:48, 24 cze 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Tosiu czosnek winnicowaty Hair )

u Nawigatorki ostatnio też były jego ładne ujęcia.
Ma taki kosmiczny wygląd.

Chyba odetchnęłaś z ulgą jeśli chodzi o te platany.

Fajnie wyglądają trzmieliny w lawendzie - pasuje im to, u Marty Zielonej coś mi nie gra w takim zestawieniu (Marta jakby co nie miej mi tego za złe i tak wiem, że planujesz tam zmiany ), a u Ciebie Jolu bardzo mi się podoba!
Lawendowy zawrót głowy 12:48, 24 cze 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

no niezle tylko ja tam ani tyle miejsca nie mam ani wody.....ale em bedzie zadowolony bo płot zawsze suchy bedzie ''

dzieki Kaska

niezła jesteś Kaśka - zidentyfikowałaś Joli roślinkę w 100% prawidłowo!
Czasem słońce czasem deszcz 12:43, 24 cze 2015

Do góry
Edit napisał(a)

Ja zakupiłam róże w szkółce przez internet i przyszły superaszcze
Są jeszcze na świecie porządne ludziska co chcą dobry towar sprzedać i uczciwie kasę zarobić

to ja poproszę o namiar na tą szkólkę bo jestem przed zakupem

Ewa, a Twoje też wyglądają na dorodne okazy, choć uprasza się o lepszą fotkę
"W kolorze blue" 12:04, 24 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

czyli dorosłe osobniki w kolejnych latach będą mieć te same cechy, a siewek nie ma co trzymać.

no chyba że chcesdz miec tez inne kolory jarzmianek
"W kolorze blue" 12:02, 24 cze 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

chyba chodziło o to ze siewki powstałe z ciemnych nie powtarzaja cech i nie sa juz ciemne?

czyli dorosłe osobniki w kolejnych latach będą mieć te same cechy, a siewek nie ma co trzymać.
"W kolorze blue" 11:58, 24 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)

o mam ten sam bez, własnie szukam miejsca gdzie by go wcisnąć.

Dużo mu miejsca wokół zostawiłaś?
Który rok go masz, możesz coś już o nim powiedzieć?
"W kolorze blue" 11:54, 24 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

cudny ten pin!
Tylko ostatnio była dyskusja o tych kolorowych jarzmiankach, że w drugim roku koloru już takiego nie mają, chyba u Malkul dziewczyny stwierdziły, że tylko białe warto kupować.

chyba chodziło o to ze siewki powstałe z ciemnych nie powtarzaja cech i nie sa juz ciemne?
"W kolorze blue" 11:52, 24 cze 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

idealny busz do Ciebie...

cudny ten pin!
Tylko ostatnio była dyskusja o tych kolorowych jarzmiankach, że w drugim roku koloru już takiego nie mają, chyba u Malkul dziewczyny stwierdziły, że tylko białe warto kupować.
Tu ma być ogród :) 11:49, 24 cze 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

nie mam tam teraz po drodze zreszta ostatnio nigdzie nie mam ....ale derenia chcem widziałam kiedys w przelocie u Kilasa w Katowicach ale był mały

zamówilismy daszki ...tylko facet nie przyjedzie moj em sam mierzy ....wiec Ci go nie podesle ...

ja Ci kiedyś przy okazji mogę kupić, będę tam na pewno w ciągu 2 tygodni.

Daszki w końcu od tego kolesia co ja brałam? - to Ci musze podesłać wzór mojej umowy z nim, którą sama sobie przygotowałam i może plik w którym robiłam obliczenia długości tych daszków z uwzględnienie fug, luk przy słupkach itp...
Wzór umowy, który on mi podesłał to nadaje się do... wiesz, a tanio to nie wychodzi więc lepiej się zabezpieczyć konkretnie.
Lawendowy zawrót głowy 11:44, 24 cze 2015

Do góry
cudnie masz, trawnik bomba!
A te trawki przed ogrodzeniem i przed choinami to jak się nazywają
Czosnki, które teraz są całe zielone, będą różowieć od góry prawda?
Lawendowy zawrót głowy 11:40, 24 cze 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

a co to trawka ? bo nn kupiłam

A nie będzie to jakaś sesleria, może sadlerana?

Tu ma być ogród :) 11:38, 24 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

to była szkółka nadleśnictwa w Rybniku, byłam bardzo zadowolona, dereń był po 9 zł i bardzo ładne sadzonki.
Niestety stały bardzo długo w doniczkach i kiedyś je przesuszyłam, u 3 sztuk dużo liści zmarniało, ale to stan przejściowy, wiem że się wyrobią.

nie mam tam teraz po drodze zreszta ostatnio nigdzie nie mam ....ale derenia chcem widziałam kiedys w przelocie u Kilasa w Katowicach ale był mały

zamówilismy daszki ...tylko facet nie przyjedzie moj em sam mierzy ....wiec Ci go nie podesle ...
Lawendowy zawrót głowy 11:30, 24 cze 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
dla mnie to wszystko przykre bo nawet nie upominam sie o kase nie daja trudno....ale tyłek mi obgaduja i za dobrze mi z tym nie jest ....

no właśnie to boli, dokładnie wiem o czym piszesz bo czuję to samo, niestety...
Tu ma być ogród :) 11:23, 24 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Ja mam 2 koty, jeden nosi nornice, drugi niestety jaszczurki, albo nornice,którą ukradnie temu pierwszemu

ja mam fobię na wszystkie myszowate, na ich widok przeraźliwie piszczę i jestem zdolna skakać po ścianach - kota, który miał w zębach to paskudztwo chyba bym już nie pogłaskała
Tu ma być ogród :) 11:21, 24 cze 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
super kupowałas derenie z tego co pamietam i jestes zadowolona?bo to nie była chyba szkółka

to była szkółka nadleśnictwa w Rybniku, byłam bardzo zadowolona, dereń był po 9 zł i bardzo ładne sadzonki.
Niestety stały bardzo długo w doniczkach i kiedyś je przesuszyłam, u 3 sztuk dużo liści zmarniało, ale to stan przejściowy, wiem że się wyrobią.
Tu ma być ogród :) 11:18, 24 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Edytko
Nie mów, że Ty tego admiration kupiłaś na rabatę berberysowo-hostową?

Nie... tego admiration mam od ubiegłej jesieni - sztuk 30 i bardzo je lubię, rośliny bezobsługowe, wsadzone do zwykłej ziemi, urosły od zakupu drugie tyle, ładnie się wybarwiły, w miarę wcześnie startują dlatego uważam, że są świetną alternatywą dla żurawek.
Mam Admiration, Bagatella, Goldalita, Green Carpet, Orange Dream i Maria i o każdym mogę powiedzieć to samo.

A rabata hostowo-berberysowa wczoraj w dużej mierze została zrobiona, tyle, że w tym roku to ona nie będzie w ogóle reprezentacyjna.
Berberys Bagatella coś ostatnio zzieleniał a hosty dałam tam różne, chyba z 8 odmian, które miałam, tylko, że to na razie maleństwa.
No i brakuje tulipanowca, pod którym wszystkie te rośliny będą sobie rosły.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies