To jest evergold zasadzone mam trawy w mieszance torf, kora przek i troche ziemi ogrodowej ....jakos wszystko ładnie rozsnie oprocz rozplenicy ale ona jest na innej rabacie .
A na fotce na co mam zwrocic uwage na red barona? Bo ta fota z bukami zawsze sie kolorystycznie miesza zielono tam bardzo ...
mi sprzedali jako Evergold.
Jola Ty masz go chyba pierwszy rok, bo widzę, że doskonały, a ja wiosną musiałam przyciąć listki i mimo, że nowe narosły to ta stara szczecinka przebija jeszcze.
Kilka mi przez zimę wygniło, wsadzałaś w ziemię mieszaną z korą przekompostowaną? tak radziła Toszka w kontekście wszystkich carexów i red barona...
A skoro przy tym, zrobiłabyś proszę fotkę na której będzie widać dobrze cała tą rabatę z bukami i red baronem, stare zdjęcie kojarzę, ale teraz widzę, że trawka już Ci znacznie urosła.
Marzenko Ty masz kilka pięknych berberysów Bagatelle, powiedz mi czy wiesz jak to jest z ich wybarwieniem?
Miesiąc temu były piękne purpurowe, a w ostatnich tygodniach zzieleniały.
Rosną na wystawie południowej, pod okapem dachu więc mają tam sucho, w te upalne tygodnie często je podlewałam - czy to może mieć związek ze zmianą koloru? Ostatnio czytałam, że nie lubią mieć wilgotno.
Teraz wyglądają tak:
u Nawigatorki ostatnio też były jego ładne ujęcia.
Ma taki kosmiczny wygląd.
Chyba odetchnęłaś z ulgą jeśli chodzi o te platany.
Fajnie wyglądają trzmieliny w lawendzie - pasuje im to, u Marty Zielonej coś mi nie gra w takim zestawieniu (Marta jakby co nie miej mi tego za złe i tak wiem, że planujesz tam zmiany ), a u Ciebie Jolu bardzo mi się podoba!
cudny ten pin!
Tylko ostatnio była dyskusja o tych kolorowych jarzmiankach, że w drugim roku koloru już takiego nie mają, chyba u Malkul dziewczyny stwierdziły, że tylko białe warto kupować.
ja Ci kiedyś przy okazji mogę kupić, będę tam na pewno w ciągu 2 tygodni.
Daszki w końcu od tego kolesia co ja brałam? - to Ci musze podesłać wzór mojej umowy z nim, którą sama sobie przygotowałam i może plik w którym robiłam obliczenia długości tych daszków z uwzględnienie fug, luk przy słupkach itp...
Wzór umowy, który on mi podesłał to nadaje się do... wiesz, a tanio to nie wychodzi więc lepiej się zabezpieczyć konkretnie.
cudnie masz, trawnik bomba!
A te trawki przed ogrodzeniem i przed choinami to jak się nazywają
Czosnki, które teraz są całe zielone, będą różowieć od góry prawda?
ja mam fobię na wszystkie myszowate, na ich widok przeraźliwie piszczę i jestem zdolna skakać po ścianach - kota, który miał w zębach to paskudztwo chyba bym już nie pogłaskała
to była szkółka nadleśnictwa w Rybniku, byłam bardzo zadowolona, dereń był po 9 zł i bardzo ładne sadzonki.
Niestety stały bardzo długo w doniczkach i kiedyś je przesuszyłam, u 3 sztuk dużo liści zmarniało, ale to stan przejściowy, wiem że się wyrobią.
Nie... tego admiration mam od ubiegłej jesieni - sztuk 30 i bardzo je lubię, rośliny bezobsługowe, wsadzone do zwykłej ziemi, urosły od zakupu drugie tyle, ładnie się wybarwiły, w miarę wcześnie startują dlatego uważam, że są świetną alternatywą dla żurawek.
Mam Admiration, Bagatella, Goldalita, Green Carpet, Orange Dream i Maria i o każdym mogę powiedzieć to samo.
A rabata hostowo-berberysowa wczoraj w dużej mierze została zrobiona, tyle, że w tym roku to ona nie będzie w ogóle reprezentacyjna.
Berberys Bagatella coś ostatnio zzieleniał a hosty dałam tam różne, chyba z 8 odmian, które miałam, tylko, że to na razie maleństwa.
No i brakuje tulipanowca, pod którym wszystkie te rośliny będą sobie rosły.