Jest! Znalazłam, uff. Pomyślałam sobie, że może bym tą dzisiejszą darowaną magnolię posadziła tutaj, przy garażu? Tak jak to Anka rysowała. Ona wprawdzie myślała o jakimś kolonie bordowy ale magnolia chyba nie byłaby zła na tle tej jasnej ściany? Czerwone kwiaty magnolii ładnie by się odbijały na niej.
Z tyłu będzie niski żywopłocik choinowy i azalie a przed nimi po środku na wysepce w trawniku 1x1m przylegającej do widocznej na fotce rabaty choinowej, magnolia.
Jak myślicie??
Te przepięknie zdobione chaty, zarówno we wnętrzu jak i na zewnątrz stanowią prawdziwe arcydzieła sztuki ludowej, bliskiej naszemu sercu bo przewodnim motywem są kwiaty.Najsłynniejszą malarką była Felicja Curyłowa.
Przyjeżdżają tu Polacy, ale i spotkaliśmy innych mieszkańców Europy.
Taka wieś to miejsce warte odwiedzenia i choć zdala od "świata" - z Buska jechaliśmy drogą a potem przeprawa promowa przez Wisłę
Ale warto było
Część zewnętrza chaty (zabudowy oryginalnej) pani Felicji Curyłowej.
Danusiu - mój wspaniały prezencie urodzinowy - sprawiłaś mi niesamowitą radość tym spotkaniem Czas mieliśmy limitowany z moim kierowcą, lecz im krótsze są chwile - tym bardziej się je docenia i pielęgnuje w pamięci...
Przez ten rok razem z Wiciem dokonaliście tak wielu zmian, że dech zapiera. Byliny to rozumiały, bo same urosły tak, że aż trudno było uwierzyć że nie są pędzone
Dziękuje raz jeszcze za spotkanie, pyszną zupę i ciepły usmiech jakiego miałaś pełno dla nas
Ps wygladasz rewelacyjnie w nowym rozmiarze, a kaloszki pierwsza klasa