Kasiek jakieś 10 min. temu zastanawiałam się o której zaczynasz pracę i sprawdzałam czy już gdzieś jesteś
Ja już po herbatce, idę po kawę...a póżniej zapraszam na trawkowe przemyślenia
Wczorajszy wieczór upłynął na kolejnych pomysłach ogrodowych. Widzę, że eM. załapał ogródkowanie i myśli nad małymi zielonymi akcentami Ale to zostawimy na póżniej, najpierw pociagnę temat trawek, zamiast tych bordowych żurawek
Nadrobię u Was nocke i pokażę co mi w głowie siedzi
Reniu dziękuję Ci bardzo za różne propozycje. Gdyby to była reprezentacyjna rabatka to uśmiechnęłabym się do Ciebie po więcej informacji i przykładów kolorystycznych ale to jest rabata w części gospodarczej i będzie pełnić funkcję przechowalnika
Madżen i tak też zrobię. Obok mam żywopłot grabowy i geometryczna pęcherznica jest tam pożądana Liliowce są pomarańczowe i jak wiemy kwitną dwa, trzy tygodnie, póżniej zostają tylko zielone liście i myślę, że już nie będzie zgryzu kolorystycznego
Reniu mam ciemną pęcherznicę Chopiny białe więc mam nadzieję, że jakoś to będzie wyglądać W przypadku tej rabaty nie ma mowy o tym co lubię i jakie zestawienia mi się podobają...Muszę tutaj jakoś umieścić to co nie pasuje do minimalistycznego ogrodu
Hej mi też się ta rabata bardzo spodobała
Na pewno nie chcesz takiej?????tj.skopiować.
Na tych 3 m.długości to chyba tylko 1 brzoza ewentualnie by się zmieściła.A nie możesz jej zrobić dłuższej. masz tam dużo miejsca???
Może dziewczyny jeszcze coś podpowiedzą.
Mogę spróbować Ci coś rozrysować w programie garden p., ale najpierw pomyśl czy nie zrobić dłuższej rabatty???
Czy o ciemnej pęcherznicy myślałaś? Bo ona jest bordowa + róże w jasnym kolorze dodadzą sobie uroku. Choć wydaje mi się że jasno różowe byłyby ładniejsze. Np. Bonica jeśli odpowiada ci ta budowa kwiatu - róża bezproblemowa, kwitnie obficie, nie choruje, niestety nie pachnie, nie trzeba okrywać, ma owoce na zimę. Do tego liliowce jeśli Chopin to żółte, jeśli róż to inne i obok coś fioletowego - fioletowy by podkreślił bordo pęcherznicy. I kwiaty różowe bergenii też się wkomponują w tą kolorystykę.
Chyba że lubisz kolorystykę żółto bordową ?
Nie wiem jeszcze jak duże to potrafi urosnąć bo u mnie zagościła we wrześniu 2014 a już 3 raz będę przesadzać Ale liczę na szybki wzrost bo róże będą osamotnione na swojej wysokości
Cześć Mirellko. Na spokojnie sobie wszystko czytaj a dużo ciekawych,ogrodniczych rzeczy się dowiesz Artykuły Danusi, wątki tematyczne-to wszystko skarbnica wiedzy w jednym miejscu.