Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:25, 06 lut 2015

Do góry
Kasiek jakieś 10 min. temu zastanawiałam się o której zaczynasz pracę i sprawdzałam czy już gdzieś jesteś
Ja już po herbatce, idę po kawę...a póżniej zapraszam na trawkowe przemyślenia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:06, 06 lut 2015

Do góry
Wczorajszy wieczór upłynął na kolejnych pomysłach ogrodowych. Widzę, że eM. załapał ogródkowanie i myśli nad małymi zielonymi akcentami Ale to zostawimy na póżniej, najpierw pociagnę temat trawek, zamiast tych bordowych żurawek

Nadrobię u Was nocke i pokażę co mi w głowie siedzi
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:00, 06 lut 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Nadrabiam. Otworzyłam Olę, Jagodę i teraz Ciebie Zanim skończę, Ty zerknij na swój zakątek u mnie

Jesteś Poskacz po zdjęciach i będziesz wiedziała o co chodzi Jakoś zimę musiałyśmy przetrwać Idę do Ciebie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:59, 06 lut 2015

Do góry
rozark napisał(a)

żółte liliowce to do Chopena np. el desperado a do różowej róży to np. strawberry candy https://www.ogrodowisko.pl/watek/376-ogrod-botaniczny-w-lodzi?page=2

Reniu dziękuję Ci bardzo za różne propozycje. Gdyby to była reprezentacyjna rabatka to uśmiechnęłabym się do Ciebie po więcej informacji i przykładów kolorystycznych ale to jest rabata w części gospodarczej i będzie pełnić funkcję przechowalnika
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:55, 06 lut 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Miałam pęcherznice i była wyższa ode mnie i bordowa, i zielona. Spokojnie 2m osiąga. Trzeba pilnować cięcia, bo stare pędy drewnieją i przewieszają się. Liście na nich są drobniejsze. Jak się tnie nisko, to wypuszcza ładne, młode pędy. Rośnie baaardzo szybko.

Poli muszę przysiąść nad Twoim wątkiem, bo się zasiedziałam u Juzki i nie jestem na bieżąco!

Jagoda planowałyśmy zmiany traw do grabów- to byłaś na podsumowaniu, teraz tylko ta rabatka bylinowa i już jesteś na bieżąco

Czyli pęcherznicę na wiosnę przyciąć nisko aby się zagęściła?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:52, 06 lut 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Pecherznicę tnij w walec lub prostopadlościany, rośnie bardzo szybko.
Przetaczniki moga ci wyrosnąć bardzo wysokie i pokladać się po deszczach, powinny rosnąć ciut z tyłu. Do pęcherznicy rzeczywiście pieknie by wyglądaly różowe róże, ale nie do żóltych liliowców...

Madżen i tak też zrobię. Obok mam żywopłot grabowy i geometryczna pęcherznica jest tam pożądana Liliowce są pomarańczowe i jak wiemy kwitną dwa, trzy tygodnie, póżniej zostają tylko zielone liście i myślę, że już nie będzie zgryzu kolorystycznego
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:48, 06 lut 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Polinko witaj.
Śliczna ta rabata z Hortensjami
Widzę nowa rabata będzie i nowe planyBędzie się działo
Moją pęcherznicę cięłam w minione lato tak do kolam i wyrosłą na 2m.
Pozdrawiam.

Cześć Gosia

Rabatka z hortensjami będzie trochę odchudzona i mam nadzieję, że zacznie mi się podobać

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:47, 06 lut 2015

Do góry
rozark napisał(a)

Czy o ciemnej pęcherznicy myślałaś? Bo ona jest bordowa + róże w jasnym kolorze dodadzą sobie uroku. Choć wydaje mi się że jasno różowe byłyby ładniejsze. Np. Bonica jeśli odpowiada ci ta budowa kwiatu - róża bezproblemowa, kwitnie obficie, nie choruje, niestety nie pachnie, nie trzeba okrywać, ma owoce na zimę. Do tego liliowce jeśli Chopin to żółte, jeśli róż to inne i obok coś fioletowego - fioletowy by podkreślił bordo pęcherznicy. I kwiaty różowe bergenii też się wkomponują w tą kolorystykę.
Chyba że lubisz kolorystykę żółto bordową ?

Reniu mam ciemną pęcherznicę Chopiny białe więc mam nadzieję, że jakoś to będzie wyglądać W przypadku tej rabaty nie ma mowy o tym co lubię i jakie zestawienia mi się podobają...Muszę tutaj jakoś umieścić to co nie pasuje do minimalistycznego ogrodu

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:44, 06 lut 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Szybko rośnie i duże przyrosty ma. Ja mam dopiero dwa lata a już mi urosła na 80 cm po ścinaniu...od zera.

Juzia same dobre informacje przekazujesz
Ogród Mirelli 18:29, 05 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Ja bym żywcem skopiowała rabatę Danusi z ogrodu z lustrem. 2 kolory wrzosów, 2 kolory wrzośców do tego rozplenica, ML i brzozy

Hej mi też się ta rabata bardzo spodobała
Na pewno nie chcesz takiej?????tj.skopiować.

Na tych 3 m.długości to chyba tylko 1 brzoza ewentualnie by się zmieściła.A nie możesz jej zrobić dłuższej. masz tam dużo miejsca???
Może dziewczyny jeszcze coś podpowiedzą.
Mogę spróbować Ci coś rozrysować w programie garden p., ale najpierw pomyśl czy nie zrobić dłuższej rabatty???
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:11, 05 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)

O Reniu, jak Ty tam mówisz, różana dziewczyno to jestem już trochę spokojniejsza

Zastanawiam się jak postępować z pęcherznicą? Pozwolić jej swobodnie rosnąć czy ciać? Czy do kwiatów i rabat bylinowych bardziej pasuje taki naturalny pokrój?

Czy o ciemnej pęcherznicy myślałaś? Bo ona jest bordowa + róże w jasnym kolorze dodadzą sobie uroku. Choć wydaje mi się że jasno różowe byłyby ładniejsze. Np. Bonica jeśli odpowiada ci ta budowa kwiatu - róża bezproblemowa, kwitnie obficie, nie choruje, niestety nie pachnie, nie trzeba okrywać, ma owoce na zimę. Do tego liliowce jeśli Chopin to żółte, jeśli róż to inne i obok coś fioletowego - fioletowy by podkreślił bordo pęcherznicy. I kwiaty różowe bergenii też się wkomponują w tą kolorystykę.
Chyba że lubisz kolorystykę żółto bordową ?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:04, 05 lut 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Też się uparłam i też się trochę boję pęcherznic... ale ciacju ciach i nie ma krzaczora
Ponoć przycięta na 20cm od ziemi potrafi urosnąć na 2m w jednym sezonie
Zobaczymy

Nie wiem jeszcze jak duże to potrafi urosnąć bo u mnie zagościła we wrześniu 2014 a już 3 raz będę przesadzać Ale liczę na szybki wzrost bo róże będą osamotnione na swojej wysokości
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:02, 05 lut 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Witam. Wpadam z rewizytą, ale sądzę, że będę u Ciebie częściej gościć, też mam proste rabaty, podoba mi się Twój ogród.
U Iwonki wczoraj 400 stron, u Ciebie zaraz 300 kiedy ja to ogarnę? Zapraszam Cię częściej do mojego wątku.

Cześć Mirellko. Na spokojnie sobie wszystko czytaj a dużo ciekawych,ogrodniczych rzeczy się dowiesz Artykuły Danusi, wątki tematyczne-to wszystko skarbnica wiedzy w jednym miejscu.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:00, 05 lut 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
wiesz ja mam też pecherznicę, jak na razie to ją uwielbiam
piszę na razie bo młodziak jest i jeszcze ogarniam a ponoć to duże krzaczory.
Dziewczyna mnie ostrzegały ale ja się uparłam na nią

Wiem, wiem widziałam Twoje pęcherznice przy okazji szukania ściany wodnej
Moja codzienność - ogród Oli 17:22, 05 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Dlaczego ja się Ciebie nie posłuchałam w zeszłym roku! Posadziłam co pół metra i już widzę, że się robi ciasno... Dobrze, że zmiany planuję to przy okazji poprzesadzam

tak to jest człowiek się oczyta a potem i tak zrobi po swojemu co 50 cm to za ciasno myślę, że 80-100 jest optymalnie
Moja "przyziemna" :) pasja 17:09, 05 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Czyli stanęło na aucie pod chmurką i różowej altance?

Tak! i na dobrze zorganizowanym budynku gosp.
Ogród Mirelli 16:15, 05 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Ja bym żywcem skopiowała rabatę Danusi z ogrodu z lustrem. 2 kolory wrzosów, 2 kolory wrzośców do tego rozplenica, ML i brzozy

Dobry pomysł. Tylko wymiary Mirella musi podać
Ogród Mirelli 16:12, 05 lut 2015

Do góry

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:02, 05 lut 2015

Do góry
I tego będę sie trzymać Najwyżej jak będzie żle to za rok wybiorę się na bazarek z moimi roślinami
Ogród Mirelli 15:52, 05 lut 2015

Do góry
Linie proste czy falowane? Jakie kolory wrzosów i wrzośców? Co jeszcze będzie na rabacie?

NAjlepiej Mirello będzie jak zrobisz plan a wtedy pomożemy, coś doradzimy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies