Ostatnio znajomy opowiadał, że w Twoich okolicach Pszczółko jest cmentarz gdzie pomiędzy mogiłami rośnie trawa i każdy tnie nożyczkami wokół grobu. U nas jest rywalizacja, kto ma najrówniej pograbiony piach
Jak zawsze w punkt!
Zastanawiałam się ostatnio na jaką wysokość prowadzić smaragdy...Teraz mają 2 m i chyba pozwolę im jeszcze 20 cm urosnąć Będzie optymalnie.
Ewa, trochę mnie zabolała Twoja wypowiedz...
Mam w pierwszym ogrodzie 48 szt smaragdów, które tworzą zwarty, jednolity spacerniak jak to określasz Dzisiaj patrząc się z perspektywy czasu, gdybym stanęła przed ponowną decyzją o wyborze żywopłotu to byłby to cis lub smaragdy i właśnie moja wyobrażnia nie jest w stanie sobie wyobrazić np. 50 m żywopłotu z graba czy buka.
Mimo, że narzekam na to czyszczenie to nic innego nie da Ci takiej zielonej, eleganckiej ściany.
Nie wyobrażam sobie ogrodu nieodsłoniętego od sąsiadów, którzy są mili i życzliwi ale chyba jak większość z nas potrzebujemy trochę intymności chociażby po to aby rano wyjść w piżamie z kawą do ogrodu.
Poli, zainstalowałam sobie na tę okoliczność IG, ale nie wiem jak Cię znaleźć?
Moje tuje mają ok 180cm, więc jest co robić
Aaa, i mnie się moja nekropolia podoba i nie wyobrażam sobie nie mieć odrobiny intymności .., że o przeciągach nie wspomnę, bo z każdej strony szczere pole I będę tam robić co mi się podoba, czyścic - nie czyścić, podlewać - nie podlewać, wolnoć Tomku w swoim domku
Kostka brukowa to kostka betonowa z różnymi dodatkami i zachowuje się tak jak beton a więc łapie plamy.
Kostka granitowa na otwartej przestrzeni tak jak nasz w otwartej altanie, gdzie działa na nią deszcz i słońce samoistnie jest oczyszczana.
Granit w zamkniętej z 3 stron osłoniętej przestrzeni nawet zaimpregnowany i szorowany szczotką ryżową idealnie czysty NIGDY nie będzie, widzę to po swoich schodach. Impregnację trzeba co ok. 3 lata powtarzać.
Szukaj płyt IMPREGNOWANYCH W MASIE a unikniesz dodatkowej pracy i rozczarowania.