Nie wiem co Cię konkretnie interesuje, ale np. wszystkie jeżówki po 12 zł, żurawki 10 zł, rozchodniki 6 zł, trawki trochę taniej niż w zwykłych szkółkach - przy dużych zakupach można liczyć na rabat.
Ja tam lubię robić zakupy.
Dzięki Tess, muszę zrobić aktualną fotkę w lepszym świetle, bo już wygląda lepiej, rozplenica Hameln po deszczach ruszyła a i berberysy już lepiej wybarwione.
byłam w sobotę i większość zakupów mam porobionych więc na razie nie planuję.
Na stronie internetowej też nie widziałam oferty z cenami, ale napisz mi co Cię interesuje to może będę mogła pomóc i powiedzieć czy mieli.
Cennik tam dostaje każdy klient na miejscu, na każdej roślinie jest podany symbol literowy, któremu przyporządkowana jest cena w cenniku - to jedyna szkółka, w której spotkałam się z takim systemem, ale oni nastawieni są głównie na klientów hurtowych więc pewnie to dlatego.
Z tego co mogę powiedzieć to mają bardzo bogatą ofertę żurawek (wszystkie opisane odmianami)
Dużo jeżówek, trawek no i kwitnące byliny.
na pewno kiedyś tak, tylko tam do 17-tej było i zwykle się nie wyrabiam, a jak już jestem w tamtych okolicach to mam do obskoczenia 3 szkółki, tą Twoją ulubioną w Jankowicach i dwie, wiadomo, które w Rogoźnej
Poproszę telefonik na prive to zgłoszę się do Ciebie kiedyś
Gracki kupowałam po 10 zł.
A Elata była kiedyś w szkółce w Bieruniu (info od Sebka)
Będę o nią pytać i może w weekend się tam wybiorę - ile potrzebujesz sztuk?
Jak spotkam to mogę Ci wziąć, do mnie będziesz miała o połowę bliżej żeby sobie podjechać
Danusiu, tak jak pisałam na poprzedniej stronie zakupy trawkowe w szkółce bylin Parchańscy w Bestwince.
Też szukam tej rozplenicy, jeśli gdzieś spotkam to dam Ci znać.
Tam była Hameln i jakaś bezodmianowa wysoka.
Edyta, no ja właśnie jak ten osioł kupuję i za garażem stawiam.
Mogę stragan ustawic na podjeździe. serio.
łaziłam z nią dzisiaj i nic nie wymyśliłam.
najpierw tak ustawiłam:
potem jeszcze tak:
Hortensje potrzebują czegoś na front, ja mam składzik za garażem i nadal nie wiem co sadzić.
Rabata będzie poszerzona, bo jest za wąska.
Płot sąsiadki na zdjęciach straszy - w rzeczywistości nie wygląda tak źle.
Chyba muszę przerzucić się na obrazki na pintereście, więcej oglądac - mniej czytać.
Czy dobrze pamiętam, że planujesz rabatę z rozplenicami i rozchodnikami?
dziękuję za pamięć - są piękne, och, żebym takie okazy gdzieś trafiła.
Ciekawa jestem z czym je skomponujesz.
Bo u mnie mają być na rabacie z RH CW, miłorzębem Mariken i ciemiernikami - tylko, że z wymienionych to mam na razie tylko rododendrony
A w jakim miejscu chcesz swoje posadzić, zacienione czy słoneczne, wilgotne czy nie?
Tess dziś wklejała swoje 2-letnie sadzonki, już dzielone - one mają potencjał i szybko przybierają.
Gratki na 200! Jak dalej będziesz utrzymywać to tempo to ani się obejrzysz a wszystko będzie gotowe, a Ty się będziesz delektować ogrodem leżąc na leżaczku z lampką winka
trafiłam za sprawą Elaty, piękna jest u Ciebie - przydadzą mi się informacje, które podałaś Nawigatorce i już jestem pewna, że muszę ją mieć.
Kiedyś też pisałyśmy trochę o zawilcach i zapomniałam wtedy zapytać czy one się rozsiewają same, czy w drugim roku można liczyć na jakieś siewki?
U Ciebie to tak szybko idzie,Ja w piątek dopiero, i chcę przed nimi posadzić tzn przy tarasie choinę jeddeloh a za nimi te trawy, no ale niewiem , najwyzej bede przesadzać