w zdjęciach wróciłam do dnia siania trawy i jest to 11.08 . Mowilismy wówczas z M za dwa tygodnie urlop to trawa zacznie zelenieć, wróciłmy to juz będzie zielono... wniosek z tego taki LAĆ (zraszać) woda czyni cuda
Opowiadasz głupoty trzeba się cieszyć bo i jest z czego pięknie już twój kącik wygląda zanim się obejrzysz pierwsze koszenie będzie
Aneczko ale ja się cieszę bo to miejsce od dłuższego czasu straszyło... i tak się śmieje sama z siebie że jestem rąbnięta bo z tych ździebeł się cieszę
ba nawe dzisiaj zachwycałam się mikro cieniem na trawce który daje nowo posadzona pisardi
dzięki Marzenko, strama się....
Poczytałam u Gabik o rozważaniach 'drzewno-prawnych' i powiem że mam dylemat... otóż na przeciwko tarasu ma być ściana wodna za nią ekran z cisa, a za nim serby. Serby(7szt) miałyby być posadzone w miejsce obecnych thuj, czyli w odległości 50-60cm od siatki. To moja południowo-wschodnia strona. Na działce obok stoji dom sąsiadów w bardzo bliskiej odległości, tutaj mają wejście i balkon z sypialni. Czy nie zdarzy się tak, że będą mieli do mnie pretensje jak serby urosną że zasłonily im okna od sroy północno-zachodniej?
HE! po urlopie miałam wykopywać thuje, sadzić serby i cisowy ekran... teraz mam dylemat...
tydzień temu sialiśmy trawkę, we czwartek zaczeła wschodzić, w piątek już było ją widać dzisiaj była taka z daleka i z niższego poziomu wygląda już ciekawie... tak siedzę i teraz patrzę że tylko ktoś niespełna rozumu może zachwycać się młodą trawką na skrawku ziemi
Dziewczyny zachwycaja się zetstawieniem budleji z hortensją i maja czym Faktycznie efekt niesamowity. Podobaja mi sie budleje, ale do dzisiaj nie wiedzialam gdzie by je u mnie wsadzić. TERAZ już wiem A jakie masz tam hortensje?
Hej Ana to połączenie zobaczyłam w ubiegłym roku na Ogrodowisku chyba na Zieleń to życie oraz chyba u aliniak posadziłam w ubiegłym roku, ale wtedy wszystko malutkie było i zero efektu. W tym roku wiosną przesadziłam sporo roślin i mam to co chciałam ) z hortensji mam głównie Limelight oraz Grandiflorę i właśnie zestawienie, które pokazuję to z Grandiflorą a obok są Anabelki bo tak je narazie posadziłam, bo nie miałam gdzie ) przy Lime mam jedną białą budleję, ale dopiero zbiera się do kwitnienia
Karolinko, zauważyłaś rancik. Nie mogłam sobie odmówić koloru.
Ja teź widzialam w GabiKowym kolorze
No Gabik trudno tego rancika nie zauważyć Poczytalam o Waszych rozważaniach 'drzewnych' i mam mętlik w głowie odnośnie serbów które miałam sadzic tuż przy płocie ...
Bożenko czy Ty kupowałaś Rh w necie? Jeśli tak to gdzie? u mnie na miejscu nędza i rozpacz w tej kwestii, posadziłam 3 sztuki na nowej rabacie zgodnie z Twoimi wskazówkami a potrzebuje jeszcze
Ja kupowałam u p Ciepłuchy w Konstantynowie Łódzkim -mam adres jeśli chcesz.
Bożenko czy Ty kupowałaś Rh w necie? Jeśli tak to gdzie? u mnie na miejscu nędza i rozpacz w tej kwestii, posadziłam 3 sztuki na nowej rabacie zgodnie z Twoimi wskazówkami a potrzebuje jeszcze
co robisz z tymi bluszczami na zimę - wywalasz czy jakoś w domu trzymasz bo fajne są - i jak Ci się spisują - w przyszłym roku ponownie bedziesz je miał?
pozdrawiam
Nie wywalam ich, zostają na zimę w doniczkach pod tujami a włókniną przykrywam z góry. To co przemarznie obrywam i szybko się odbudują. Jak jesteś zainteresowana nimi to wiem gdzie można kupić. Również pozdrawiam.
Rysiu to mnie zaskoczyłeś myslałam że bluszcz w donicy zimy nie przetrwa...
Dziewczyny zachwycaja się zetstawieniem budleji z hortensją i maja czym Faktycznie efekt niesamowity. Podobaja mi sie budleje, ale do dzisiaj nie wiedzialam gdzie by je u mnie wsadzić. TERAZ już wiem A jakie masz tam hortensje?
Haniu a co to za drzewo?
Trzeba przyznać że ogród 'Szmitów' to bardzo klimatyczne miejsce, za każdym razem inne... pięknie i spotkanie jak widać bardzo udane Niestety być nie mogłam... bo siostra stan cywilny zmieniała