Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:15, 21 cze 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
No i gratuluję wakacji!

Dziękuję Do tej pory odsypiam sesję i nie wiem kiedy skończę odrabianie zaległości w spaniu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:13, 21 cze 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
A ja właśnie myślałam o połączeniu bukszpanów z runianką, jako obwódka dookoła sosny, lecz zastanawiałam się czy to czasem nie jest zbyt przekombinowane, ale widzę, że masz takie zestawienie i jest super! A jak radzisz sobie z rozrastaniem się runianki i utrzymaniem jej w ryzach?

Aniu, połączenie jest świetne i warte polecenia Runianka rośnie powoli, ale też ją tnę w celu zagęszczenia. W tym roku mocno wybujała mi do góry i znowu potraktuje ją sekatorem Nie jest uciążliwa, zresztą mam ją tylko w tym miejscu, więc zabawy jest z nią malutko
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:09, 21 cze 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Bukszpan z runianką cudo!
Róże choć piękne,ale już mnie troszkę męczą,gdzie nie wejdę na wątek to są!...ale wiadomo teraz mają swoje pięć minut...mam nadzieję,że nie narażę się
Bosko masz w ogrodzie

Gabrysiu, mi się nie narazisz - a na forum zawsze będziemy pokazywać to co aktualnie kwitnie Tak jak w kwietniu mijamy róże, a pokazujemy tulipany i inne cebulki tak teraz ukazujemy te pierwsze, a mijamy obiektywem zachnięte liście cebulowych

W sierpniu będziemy pewnie mieć mdłości od traw i hortensji Choć jak mam wybrać to właśnie w sierpniu mój ogród wygląda najlepiej
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:04, 21 cze 2015

Do góry
noemi napisał(a)
Wczoraj się nie odzywałam , bo czekałam na fotki

po pierwsze Gratulejszyn , po drugie warto było poczekać na fotki . Są czarodziejskie po trzecie …. trzymam kciuki za poważne zmiany.

Dzięki Madzia, ale odzywaj się u mnie kiedy chcesz, nawet nie na temat Będzie mi miło
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:03, 21 cze 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Gratki Sebuś !
Fotki jak zawsze zachwycające

Fotki może i spoko, ale i tak Twój ogród bardziej zachwyca Dużo bym dał za takie kanciki jak u Ciebie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:01, 21 cze 2015

Do góry
Peppermint napisał(a)

Pięknie uchwycony ten kosmos gratki dla Ciebie! Pozdrawienia zostawiam

Te kosmosy są spoko, na "szczęście" co roku się mi wysiewają w różnych miejscach i zawsze jest to zagadką gdzie wyrosną
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:00, 21 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Gratuluję zamkniętej sesji, a zdjęcia piękne!

Fenkju

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:59, 21 cze 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Mam nadzieję, że będę pracować nie tylko w ogrodzie

No no szykuje się robota. Może ja też będę pracował i przy okazji odrobienie sobie praktyki które mam na 7 semestrze więc nie jest źle xd
Trzymam kciuki za pracę nie wtylko tą w ogrodzie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:59, 21 cze 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Ładnie napisane, widzę wrażliwość nie tylko na ogród, ale i słowo

Gratuluję wczesnych wakacji
A po Twoim ogrodzie nie widać, że masz dla niego mniej czasu. Hortensje ogrodowe u mnie w tym roku też małe liście mają, susza niestety, a wszystkich nie podlewam.

Może artystą nie jestem, ale dobry fotograf i z małpy zrobi kanarka Ale ostatnie zdjęcia są już po wyniesieniu kilku wiader chwastów i przekwitłych kwiatów U mnie w tygodniu podlewa Mama, w weekendy ja
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:56, 21 cze 2015

Do góry
LewOgrodowy napisał(a)
Panie Poeto, te zdjęcia są jak dobre wiersze - pokazują stan tu i teraz, ale też mają margines dla własnych odczuć, emocji, skojarzeń i interpretacji. Zachwycające.

Monika, czytam to kilka razy i pojawia się coraz szerszy uśmiech na mojej twarzy Dziękuję za te piękne słowa
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:54, 21 cze 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)

No to dobry z ciebie student
Też będę się starał jak najwięcej zaliczyć ale coś tam będzie we wrześniu i jeszcze do 7 lipca zajęcia terenowe. Więc Sebek ciesz się że masz wakacje i że możesz pracować w ogrodzie

Mam nadzieję, że będę pracować nie tylko w ogrodzie
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 20:52, 21 cze 2015

Do góry
Sebek, chyba jeszcze nie, ale kto go tam wie
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 19:14, 21 cze 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
A ja teraz Ci namieszam To jest Twój front, Ty jak i każda osoba wchodząca domu będziecie mijac to miejsce przynajmniej kilka razy na dobę. Jak ktoś otworzy furtkę to od razu ma przed oczyma ten kawałek ogrodu i juz zaczyna malować sobie w głowie resztę. NO MUSI ONO POWALAĆ! Pierwsze wrażenie jest najważniejsze Ponoć

zgodzę sie że bardzo bardzow ażny jest przedogródek ale musze stwierdzić też że ja najcześciej (dosłownie ciągle" patrzę na ogród przez okno jadalni i kuchni oraz z salony przez duże okno tarasowe(nie mam firan).

Polecam ci poznac swoej główne osie widokowe- to tak akstrahując od reszty
Typografia ogrodu 14:05, 21 cze 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Słodkie To serce

Ciesze się ze serce zmotywowało do odwiedzin
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 09:01, 21 cze 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

a co tam rośnie, bo ja ślepa
jakieś miskanty, perovskia i?

Chyba ml perovska i przed lawenda.
Zgadzam sie z sebkiem ze musi powalac ale wysokie trawy typu ml czy gracki tez sa piekne juz w czetwcu lipcu tylko ze moze nie w pierwszym swoim sezonie chyba zw dorwiesz wielkie okazy. Widzalas ml i gracki polinki?

Ale tak jak mowi sebek trawy tylko za umbrami jako tlo.
Kostki fajne tysz mam
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 08:51, 21 cze 2015

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/6/63570/original.jpg

Jeszcze zdjęcie mam dla Ciebie
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 08:50, 21 cze 2015

Do góry
A ja teraz Ci namieszam To jest Twój front, Ty jak i każda osoba wchodząca domu będziecie mijac to miejsce przynajmniej kilka razy na dobę. Jak ktoś otworzy furtkę to od razu ma przed oczyma ten kawałek ogrodu i juz zaczyna malować sobie w głowie resztę. NO MUSI ONO POWALAĆ! Pierwsze wrażenie jest najważniejsze Ponoć
Jeśli chodzi o trawy to ja bym ich już nie dodawał... Niech będzie, że są ładne od czerwca, ale nim naprawdę powalają to jest sierpień... A w październiku może przyjść przymrozek i juz po nich...

Proponuje nie dodawać juz traw tylko...

Kostki Przy chodniku kostki z bukszpanu wymieszane z kostkami z pumilio. Bukszpan byłby cięty niżej, a pumilio ze swoimi iglami wyżej. Szczerze nie kojarzę takiego rozwiązania nigdzie indziej, a wydaje się ciekawe. Jedyny problem byłby z cięciem, ale co to dla Ciebie

Kostki nie musialyby być wielkie, ale widoczne A za nimi co byś chciała
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:21, 21 cze 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Miskanty dały czadu - a po ławce i wyglądzie ogrodu widać, że korzysta z niej tylko latarenka, zresztą chyba nawet ze skandynawskiego sklepu

Masz rację Sebuś , ale ida WAKACJE!!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 01:20, 21 cze 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Pięknie uchwycony ten kosmos gratki dla Ciebie! Pozdrawienia zostawiam

Typografia ogrodu 23:45, 20 cze 2015

Do góry
Słodkie To serce
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies