Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 20:59, 21 cze 2015

paniprzyroda napisał(a)

Ładnie napisane, widzę wrażliwość nie tylko na ogród, ale i słowo

Gratuluję wczesnych wakacji
A po Twoim ogrodzie nie widać, że masz dla niego mniej czasu. Hortensje ogrodowe u mnie w tym roku też małe liście mają, susza niestety, a wszystkich nie podlewam.

Może artystą nie jestem, ale dobry fotograf i z małpy zrobi kanarka Ale ostatnie zdjęcia są już po wyniesieniu kilku wiader chwastów i przekwitłych kwiatów U mnie w tygodniu podlewa Mama, w weekendy ja
mateuszmichn 20:59, 21 cze 2015

Sebek napisał(a)

Mam nadzieję, że będę pracować nie tylko w ogrodzie

No no szykuje się robota. Może ja też będę pracował i przy okazji odrobienie sobie praktyki które mam na 7 semestrze więc nie jest źle xd
Trzymam kciuki za pracę nie wtylko tą w ogrodzie
Sebek 21:00, 21 cze 2015

lindsay80 napisał(a)
Gratuluję zamkniętej sesji, a zdjęcia piękne!

Fenkju

Sebek 21:01, 21 cze 2015

Peppermint napisał(a)

Pięknie uchwycony ten kosmos gratki dla Ciebie! Pozdrawienia zostawiam

Te kosmosy są spoko, na "szczęście" co roku się mi wysiewają w różnych miejscach i zawsze jest to zagadką gdzie wyrosną
Sebek 21:03, 21 cze 2015

leon60 napisał(a)
Gratki Sebuś !
Fotki jak zawsze zachwycające

Fotki może i spoko, ale i tak Twój ogród bardziej zachwyca Dużo bym dał za takie kanciki jak u Ciebie
Sebek 21:04, 21 cze 2015

noemi napisał(a)
Wczoraj się nie odzywałam , bo czekałam na fotki

po pierwsze Gratulejszyn , po drugie warto było poczekać na fotki . Są czarodziejskie po trzecie …. trzymam kciuki za poważne zmiany.

Dzięki Madzia, ale odzywaj się u mnie kiedy chcesz, nawet nie na temat Będzie mi miło
Sebek 21:09, 21 cze 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Bukszpan z runianką cudo!
Róże choć piękne,ale już mnie troszkę męczą,gdzie nie wejdę na wątek to są!...ale wiadomo teraz mają swoje pięć minut...mam nadzieję,że nie narażę się
Bosko masz w ogrodzie

Gabrysiu, mi się nie narazisz - a na forum zawsze będziemy pokazywać to co aktualnie kwitnie Tak jak w kwietniu mijamy róże, a pokazujemy tulipany i inne cebulki tak teraz ukazujemy te pierwsze, a mijamy obiektywem zachnięte liście cebulowych

W sierpniu będziemy pewnie mieć mdłości od traw i hortensji Choć jak mam wybrać to właśnie w sierpniu mój ogród wygląda najlepiej
Sebek 21:13, 21 cze 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
A ja właśnie myślałam o połączeniu bukszpanów z runianką, jako obwódka dookoła sosny, lecz zastanawiałam się czy to czasem nie jest zbyt przekombinowane, ale widzę, że masz takie zestawienie i jest super! A jak radzisz sobie z rozrastaniem się runianki i utrzymaniem jej w ryzach?

Aniu, połączenie jest świetne i warte polecenia Runianka rośnie powoli, ale też ją tnę w celu zagęszczenia. W tym roku mocno wybujała mi do góry i znowu potraktuje ją sekatorem Nie jest uciążliwa, zresztą mam ją tylko w tym miejscu, więc zabawy jest z nią malutko
Sebek 21:15, 21 cze 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
No i gratuluję wakacji!

Dziękuję Do tej pory odsypiam sesję i nie wiem kiedy skończę odrabianie zaległości w spaniu
Sebek 21:31, 21 cze 2015

Asisko_2005 napisał(a)
Jezu jakie piękne hosty, będziesz je dzielił? ja sie pierwsza pisze na odkupienie.

Gabiona nam daj z bliska....

Asiu, hosty pewnie pójdą pod nóż - jak przyjedziesz to podzielę je specjalnie dla Ciebie Tylko ostrzegam, niektóre są naprawdę wielkie

Gabion to samoróbka, maskuje studnię

Jeszcze w 2013 miałem takie coś I mówiłem na to: Jaki ogrodnik, taki zamek

Tutaj zdjęcie szkieletu zrobionego z przęsła płotu

Ostatecznie wygląda to tak

Na tejże budowli miała stanąc zjawa z drutu - mniej więcej taka
http://cocarta.pl/Members/cecchi/artworks/rysunki-przestrzenne-1/pa_thumb/imagex971x758.jpg

Jednak w podobnym czasie pojawiła się słynna ogrodniczka u Danusi i mój pomysł poszedł w niepamięć - no i rzeźby nadal nie mam