Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:23, 22 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

W obwódce nie polecam ice dance, bo to spora roślinka i się nei zmieści w tej obwódce (jesli dobrze rozumie Twe pytanie)
Ja miałam w obwódce szafirki ale po tegorocznym kwitnieniu je eksmituję, będzie po prostu sama kostka, bo pokach może się coś paletać. Aby cokolwiek donrze roslo w korzeniach drzewa i bukszpanów musi mieć sporo miejsca. Moje obwódki mają 2x2 m to sie mieszczą rosliny

A i tak nie wiem czy kiedyś nie odwrocę kolejności, kostka będzie w nogach drzewa a na obwódce lawenda. Bo przecież bukszpany podrosną, lub je grzyb zje..... Cięgle mam przed oczami Monty Dona, ktory wykopuje swoje cudowne obwódki bukszpanowe (chyba mialy ok 80 cm wysokości z powodu grzyba.....

Madżen, pytanie dobrze zrozumialaś Poczekam na środek sezonu i zobaczę co tam będzie pasować Lawenda u mnie chyba wypadnie- coś nie mogę sobie z nią poradzić
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:17, 22 sty 2015

Do góry
martika napisał(a)

Piękne te graby...ja bede miała buki Dawyck Gold z miskantami ML.

Cześć Marta Dawno Cię nie widziałam i cieszę się, że wróciłaś

Marzenka w tamtym roku namawiała mnie na Dawyck Gold ale, że zraziłam się bardzo do buków to stanęło na grabach przystojniakach U Ciebie pewnie pięknie będą się prezentować
Moja "przyziemna" :) pasja 14:49, 20 sty 2015

Do góry
Czeeesc.od soboty jestem bez internetu w domu i pracy...jeszcxe dzien i dwa i moze powroce do rzeczywistosci. troszke podcxytuje was na tel.ale szlag mnie trafia, nie wspominajac o pisaniu. Jago po graby przyjezdzaj do wrocka. 3m.-140zl di tego plantacje buksow za jednym razem obskoczysz. macham dziewczynki i tesknie!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:19, 19 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Myślę nad trawami do grabów. Z tyłu gracilimusów już nie ma, będą ML. Zastanawiam się czy w obwódce bukszpanowej dobrze będzie wyglądał Ice Dance?

Na tej fotce ta róznica jest duza ...

Ja chciałam to zasadzic w donicy ale teraz sie zastanawiam chyba dla takiego zestawu potrzebna jest wieksza przestrzen

Pieknie to wyglada
Lawendowy zawrót głowy 09:58, 19 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Piękna wiosenna aranżacja kwiatuchowa Hiacynty kocham ale poczekam aż wyjdą w ogrodzie.

Pozdrawiam Joluś

pytania mam !,,,, zaraz bede u Ciebie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:10, 17 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Myślę nad trawami do grabów. Z tyłu gracilimusów już nie ma, będą ML. Zastanawiam się czy w obwódce bukszpanowej dobrze będzie wyglądał Ice Dance?

W obwódce nie polecam ice dance, bo to spora roślinka i się nei zmieści w tej obwódce (jesli dobrze rozumie Twe pytanie)
Ja miałam w obwódce szafirki ale po tegorocznym kwitnieniu je eksmituję, będzie po prostu sama kostka, bo pokach może się coś paletać. Aby cokolwiek donrze roslo w korzeniach drzewa i bukszpanów musi mieć sporo miejsca. Moje obwódki mają 2x2 m to sie mieszczą rosliny

A i tak nie wiem czy kiedyś nie odwrocę kolejności, kostka będzie w nogach drzewa a na obwódce lawenda. Bo przecież bukszpany podrosną, lub je grzyb zje..... Cięgle mam przed oczami Monty Dona, ktory wykopuje swoje cudowne obwódki bukszpanowe (chyba mialy ok 80 cm wysokości z powodu grzyba.....
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:39, 17 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Troszkę mam tych Ice Danców i nie wiem czy nie będzie monotonnie? Z drugiej strony obiecałam sobie aby iść w minimalizm i ograniczać gatunki...

Jednego graba mam też na samum początku ogrodu i tutaj również musi być ta sama trawa co w pozostałych.

Piękne te graby...ja bede miała buki Dawyck Gold z miskantami ML.
Przedwiośnie ogrodu..:) 21:38, 16 sty 2015

Do góry
Pamiętam jak tworzyłaś tą rabatę...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:05, 16 sty 2015

Do góry
Kasia lawendę mam obok obwódki bukszpanowej tu gdzie są żurawki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:12, 16 sty 2015

Do góry

Troszkę mam tych Ice Danców i nie wiem czy nie będzie monotonnie? Z drugiej strony obiecałam sobie aby iść w minimalizm i ograniczać gatunki...

Jednego graba mam też na samum początku ogrodu i tutaj również musi być ta sama trawa co w pozostałych.

Mój kawałek planety 19:10, 16 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Na dzień dzisiejszy też bym poszła w grab Mam u siebie smaragdy i mimo, że są ładne cały rok to taki bardzo pospolity ten żywopłot. Choć u siebie będę go cięła w pionie i poziomie aby pasował do minimalistycznego ogrodu

Sadzonki graba obojętnie jakiej wielkości kupisz i tak trzeba go od razu przyciąć. Chyba, że kupisz już taki formowany ale z tego co się orientowałam to cena o wiele wyższa niż zwykłe pojedyńcze. Madżena ma u siebie żywopłot grabowy, jakiś czas temu pokazywała wzrost rok po roku.

Pozdrawiam Panią czosnkową

nie pójde do Madzenki szukać tego graba rok po roku choć ciekawam ale nie da rady znaleźć
Polina co to za cwiet w awatarze twym ?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:12, 16 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Hi, hi, Opis Waldka obiegł połowę Ogrodowiska
Widzę, ze problem lustra nierozwiązany.
Faktycznie, odbijałaby się ulica i sąsiedzi, co ogródek chcieliby pooglądać

Mądre rzeczy pisze Waldek, trzeba się uczyć

Problem z lustrem już rozwiązany- nie będzie lustra...co by sąsiedzi nie mieli za ładnych widoków
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:10, 16 sty 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)

Mają nawet w połowie sezonu

Ania byłaś też w Dobrzycy?? A widziałaś już te labirynty z bukszpanu?

Doczytałaś o wyjeżdzie do Stefana???
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:09, 16 sty 2015

Do góry
aga_szsz napisał(a)

Cień na zdjęciu Cię zdradza

No widzisz, za darmo, to chętni szybko się znajdą, za nawet niewielką kasę, to już kręcą nosem. A mi kasa potrzebna na nowe roślinki

Już z Juzią planowałyśmy pojechać na targ i pozbyć się przechowalnika

Wyprzedaż to wyprzedaż a nie oddawanie Z tym targiem to niezły pomysł
Mała Eleczka 13:31, 16 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Kolejny dzień posiedziałam z kawą w ogrodzie choć już dzisiaj aż tak przyjemnie nie było

Dziś też piknie. Piłaś?
Leśne Wzgórze 22:00, 15 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Przybiegłam zobaczyć gości i z radością pooglądałam ptaszki Ślimaki ohydne, mam nadzieję, że zima jeszcze wróci i wytępi to szkaradztwo.

Spokojnego tygodnia Aniu

U mnie nadal wiosennie, muszę zrobić przegląd w ogrodzie... po tak długim okresie ciepła zaczynam się obawiać większych mrozów... ale co ma być to będzie wpływu na to nie mam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:40, 15 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Pozwoliłam sobie skopiować od Madzenki

Pierwszy oprysk w ogrodzie zwalczający formy przetrwalnikowe grzybów wykonuje się miedzianem. Dopiero w drugiej kolejności stosuje się preparaty olejowe które skutecznie zapobiegają rozwojowi owadów ssąco-kłujących które obecnie są w stadium zimowego przetrwania.
Aby olej skutecznie stworzył film nieprzepuszczający powietrza temperatura otoczenia powinna oscylować w granicach 12*C. Oprysk wykonuje się w fazie bezlistnej tuż przed fazą pękającego pąka. Ze względu na skuteczność działania nie wolno zamieniać kolejności oprysków.
Dla przypomnienia:
100ml oleju parafinowego
5-6 litrów wody (deszczówki)
plus ewentualnie jakiś adiuwant.

też kopiuje
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:25, 15 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Aga może trzeba zrobić wyprzedaż ogrodową roślin? Tylko gorzej jak by się rzucili nie na to co trzeba... Dobrze, że napisałaś o tym słońcu, nawet się nie przyznaję

Cień na zdjęciu Cię zdradza

No widzisz, za darmo, to chętni szybko się znajdą, za nawet niewielką kasę, to już kręcą nosem. A mi kasa potrzebna na nowe roślinki

Już z Juzią planowałyśmy pojechać na targ i pozbyć się przechowalnika
Minimalizm z odrobiną romantyczności 20:02, 15 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Aga dzięki za podtrzymanie przy zdrowych zmysłach...

Nadrabiam powoli bo ostatnio weny brak nawet na miłe rozmowy i nie wiem czy widziałaś u Oli inspirację z trawami pod graby? Na zdjęciu wygląda to obłędnie.

A byłam dziś u Oli, ale nie widziałam...
lecę jeszcze raz, dzięki.

Znam ten brak weny , nadrobić się niestety wszystkiego nie da...nawet jak jesteś na bieżąco
Lawendowy zawrót głowy 18:28, 15 sty 2015

Do góry
Piękna wiosenna aranżacja kwiatuchowa Hiacynty kocham ale poczekam aż wyjdą w ogrodzie.

Pozdrawiam Joluś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies