Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 11:34, 07 cze 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
planowanie na całego, ciekawam na czym ostatecznie stanie na tle murków ML

A Ty Olu co byś tam radziła posadzić - na miskanta ML jestem już zdecydowana, a przed nim co...?
Jakaś hortensja, czy np róża Artemis?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:46, 07 cze 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Takie co sobie zwisały na słońcu uciełam

wszystkie piękne, ale dla mnie trzecia od lewej the best, jaka to odmiana?
Tu ma być ogród :) 10:41, 07 cze 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Płot przepiękny! Przez to ogrodowisko to człowiek traci głowę! Chyba przestały mi się podobać moje drewniane przęsła

Wiem coś o tym, mi też co jakiś czas gust się zmienia i w głowie szaleją nowe pomysły, na szczęście płot wyszedł tak jak sobie wymarzyliśmy - raczej nam się nie znudzi
Tu ma być ogród :) 10:06, 07 cze 2015

Do góry
o będę wdzięczna za inspiracje - hortek jeszcze nie przetrawiłam
Mój ogród pod górkę... 09:59, 07 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
trochę miałam do nadgonienia, ale warto było się wrócić, fontanna nocą kapitalna, żurawy dają czasu i ten bordowy rozchodnik śliczny - muszę się za takim rozejrzeć, albo kiedyś się wymienimy sadzonkami

Rozchodnik to Raspberry Truffle, to jego pierwszy sezon więc za dużo o nim nie wiem, ale będę wstawiać fotki. Na wymiany jestem chętna
Dzięki za miłe słowa
Tu ma być ogród :) 09:40, 07 cze 2015

Do góry
ja z tych co wolą pożonglować kolorami, dlatego między wiśnie pójdzie raczej ML, za to w brzozy od tyłu dam Gracillimusa.

Little Lime nie spotkałam jeszcze, a które rozplenice radzisz?
Tu ma być ogród :) 09:22, 07 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
o Grackach myślałam, ale ML chyba lepszy bo będzie się odcinał kolorystycznie od obwódek bukszpanowych i liści wiśni - zdaje mi się, że dając Gracki za dużo byłoby jednego odcieniu zieleni.
Carexy chętnie - ale kilka osób na Frosted Curls narzekało ostatnio na forum - chyba lepsza Amazon Mist, albo Elata Aurea.
Ja tak czułam, że zaproponujesz hortensje ale jeśli coś ma tam kwitnąć to wolę róże... ale będę się jeszcze zastanawiać.
Znasz jakąś odmianę, która jest taka kompaktowa?
Ja Mam Limelight i Polar Bear i te drugie faktycznie jak na razie są niższymi krzaczkami od limek.

Czasem też jest fajnie kiedy rośliny mają podobny odcień zieleni a różna fakturę (formalne mocne bryły bukszpanów i i zwiewne trawy) ja mam jedną całą rabatę taka.ale Ml tez super tylko zależy jakie wysokie będzie to niżej.nie znam się na kolorowych hortensjach ale myślałam o tych które wymieniłeś (tylko limki mogą być za Duże) i albo annabel (te się trochę wkładają) albo incrediballe. Jak FC miałby tam mokro to byłoby ok ale jeszcze lepsze byłyby rozplenice. (sama taka rabatę planuje). A jeszcze są hortki lime Little (to samo co limki tylko małe)
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:16, 07 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
żwirek świetny - teraz to jest miodzio
Zrób kiedyś jego zbliżenie, bo szukam czegoś podobnego.

ok ale to zwykły szary otoczka
Typografia ogrodu 09:01, 07 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Artemis śliczna, a może ją dać na tle tych moich słupków a za nią miskant Morning Light?

U mnie żurawki lime Rickey tak samo przypalone, lubię je za ten energetyczny kolor, ale brązowe plamy od jakiegoś czasu już mnie mega wkurzają, wszędzie mam patelnie więc dobrą miejscówkę ciężko będzie im znaleźć.

Z ta Artemis byłoby ok tylko ona może przedostać Ml.u mnie ma 3 lata i juz jakieś 1,2 a ja po kwitnieniu dość ja tnę chcąc nadać kulisty ksztalt.u mnie plamy na zurawkach są od niedawna i je oberwalam. Jak przypali się bardziej może ja przesadze.
Miejsko & sielsko 08:04, 07 cze 2015

Do góry
Widok z tarasu boski, graby kapitalne... ależ masz pięknie!
A co to za limonkowe trawki przed niebieskimi hostami - szukam limonkowych trawek i nigdzie jeszcze nie trafiłam, te Twoje tegoroczne?
Mój ogród pod górkę... 07:52, 07 cze 2015

Do góry
trochę miałam do nadgonienia, ale warto było się wrócić, fontanna nocą kapitalna, żurawy dają czasu i ten bordowy rozchodnik śliczny - muszę się za takim rozejrzeć, albo kiedyś się wymienimy sadzonkami
Tu ma być ogród :) 07:39, 07 cze 2015

Do góry
Widok z góry na rabatę i ogrodzenie.
Co tam dosadzić, żeby rabata była kompletna?
Uśmiecham się, bo potrzebuję Waszej pomocy w doborze właściwych roślin

Tu ma być ogród :) 00:53, 07 cze 2015

Do góry
Widziałam Reniu Twoje zakupy - świetne są.
Temat trawki na razie na tym samym etapie co ostatnio, zajrzę do tej szkółki w przyszłym tygodniu.
Też szukam Elata Aurea i Gracillimusa - bez powodzenia na razie - zazdroszczę Ci tego Pana trawkowego bo u nas w okolicy w temacie traw straszna bida ;-/
Typografia ogrodu 00:44, 07 cze 2015

Do góry
Artemis śliczna, a może ją dać na tle tych moich słupków a za nią miskant Morning Light?

U mnie żurawki lime Rickey tak samo przypalone, lubię je za ten energetyczny kolor, ale brązowe plamy od jakiegoś czasu już mnie mega wkurzają, wszędzie mam patelnie więc dobrą miejscówkę ciężko będzie im znaleźć.
Tu ma być ogród :) 00:34, 07 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
o Grackach myślałam, ale ML chyba lepszy bo będzie się odcinał kolorystycznie od obwódek bukszpanowych i liści wiśni - zdaje mi się, że dając Gracki za dużo byłoby jednego odcieniu zieleni.
Carexy chętnie - ale kilka osób na Frosted Curls narzekało ostatnio na forum - chyba lepsza Amazon Mist, albo Elata Aurea.
Ja tak czułam, że zaproponujesz hortensje ale jeśli coś ma tam kwitnąć to wolę róże... ale będę się jeszcze zastanawiać.
Ja Mam Limelight i Polar Bear i te drugie faktycznie jak na razie są niższymi krzaczkami od limek.

Też wybrałabym ML ze względu na inny kolor zieleni
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:25, 07 cze 2015

Do góry
ale dorwałaś wypasione jarzmianki - będę wdzięczna za ich fotki w całej okazałości i info odnośnie ceny.
Tu ma być ogród :) 00:12, 07 cze 2015

Do góry
Tu ma być ogród :) 23:08, 06 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dzięki Asia, nam też się bardzo podoba, po prostu wyszło tak jak chcieliśmy, więc 100% zadowolenia

I teraz jest ten moment, że możemy wrócić do uzupełniania tej rabaty, dlatego wklejam Twój pomysł ze strony 27.

Obwódki z bukszpanu są okrągłe, na razie posadzone są tylko one i wiśnie.

Ja wiosną myślałam o bluszczu, teraz obstawiam na tle słupków jednak miskant Morning Light, róże okrywowe chyba jednak w tym miejscu odpuszczę, tylko co dać tam zamiast róż? Po głowie chodzą mi żurawki i berberysy.u
Spójrz Asia jeszcze raz na to i napisz co myślisz

O mój szkic robiony na kolanie miskant super, co do żurawki to chyba trochę musiałaby ich tam być co? A z nimi to różnie bywa (czytaj opuchlaki itp). Poza tym brakowaloby mi czegoś średniej wysokości między Ml a zurawkami.może berberysy ale jakie? Bo jeśli takie co gubią liście to zima znów może troszkę być łysawo co? Pomyślę i może coś podpowiem na razie brak koncepcji
Tu ma być ogród :) 23:06, 06 cze 2015

Do góry
Ewelina, Ola - fajnie, że się Wam podoba
Tu ma być ogród :) 23:00, 06 cze 2015

Do góry
magdziam napisał(a)
super wyszło, pasuje do wisienek

też mi się zdaje, że wisienki fajnie się komponują z ogrodzeniem
A teraz mile widziane pomysły co by tam jeszcze dosadzić im do towarzystwa, żeby nie było tak łyso jak obecnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies