Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Moja "przyziemna" :) pasja 18:25, 15 sty 2015

Do góry
U mnie dwa lata po przeprowadzce i też jeszcze jedna żarówka wisi i chyba jeszcze długo powisi bo nie mam pomysłu co tam pasuje Przez zimę szukałam lamp ale do ogrodu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:20, 15 sty 2015

Do góry
Marta smaragdy sadziłam 40 cm od siatki ale tnę je w pionie z przodu i tyłu aby uzyskać prosty żywopłot
Moja codzienność - ogród Oli 18:02, 15 sty 2015

Do góry
A ile nerwów i nocy nieprzespanych...właśnie jestem na takim etapie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:57, 15 sty 2015

Do góry
Pozwoliłam sobie skopiować od Madzenki

Pierwszy oprysk w ogrodzie zwalczający formy przetrwalnikowe grzybów wykonuje się miedzianem. Dopiero w drugiej kolejności stosuje się preparaty olejowe które skutecznie zapobiegają rozwojowi owadów ssąco-kłujących które obecnie są w stadium zimowego przetrwania.
Aby olej skutecznie stworzył film nieprzepuszczający powietrza temperatura otoczenia powinna oscylować w granicach 12*C. Oprysk wykonuje się w fazie bezlistnej tuż przed fazą pękającego pąka. Ze względu na skuteczność działania nie wolno zamieniać kolejności oprysków.
Dla przypomnienia:
100ml oleju parafinowego
5-6 litrów wody (deszczówki)
plus ewentualnie jakiś adiuwant.
Moja codzienność - ogród Oli 17:48, 15 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Piękne inspiracje, muszę iść do Ciebie na pinteresta. Graby z seslerią cudne, napatrzyć się nie mogę. Ola czy Ty te swoje graby będziesz jakoś cięła? Jak dobrze pamiętam, pisałaś w tamtym roku, że będziesz od dołu wycinać gałązki?

Ogołocę troszkę od dołu i planuję ciachać w prostopadłościany
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 17:47, 15 sty 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Marzenko to jest okno na klatce schodowej dlatego nie chce tam zaluzji. W lazience mam zaluzje w srodku nie ma jak postawic duzej doniczki ale decyzja podjeta -zrobiona donica i w niej trawy - eksperyment

Kasia ale wiesz, że na wiosnę te trawy z donicy będzie trzeba ściąć i znów sąsiedzi będą Cię oglądać? Może jakieś drzewko iglaste da radę w ocieplonej donicy?
Moja codzienność - ogród Oli 17:43, 15 sty 2015

Do góry
Piękne inspiracje, muszę iść do Ciebie na pinteresta. Graby z seslerią cudne, napatrzyć się nie mogę. Ola czy Ty te swoje graby będziesz jakoś cięła? Jak dobrze pamiętam, pisałaś w tamtym roku, że będziesz od dołu wycinać gałązki?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:37, 15 sty 2015

Do góry
Temat lustra zakończony. Dobrze, że jesteście i się odzywacie. Dużo spraw związanych z lustrem nie przemyślałam i cieszę się, że to wyszło teraz a nie po realizacji...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:31, 15 sty 2015

Do góry
Aga może trzeba zrobić wyprzedaż ogrodową roślin? Tylko gorzej jak by się rzucili nie na to co trzeba... Dobrze, że napisałaś o tym słońcu, nawet się nie przyznaję

Gosia nie ma co oglądać teraz.Za to u Ciebie rabaty Magnolki to balsam dla moich oczu i duszy

Ola, Ty już tyle mi pomogłaś, że wybaczam

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:13, 15 sty 2015

Do góry
Irenko, zajrzyj do mnie w wolnej chwili. Widziałaś ogród na żywo, może coś doradzisz?
Minimalizm z odrobiną romantyczności 17:11, 15 sty 2015

Do góry
Aga dzięki za podtrzymanie przy zdrowych zmysłach...

Nadrabiam powoli bo ostatnio weny brak nawet na miłe rozmowy i nie wiem czy widziałaś u Oli inspirację z trawami pod graby? Na zdjęciu wygląda to obłędnie.
Mała Eleczka 17:01, 15 sty 2015

Do góry
Kolejny dzień posiedziałam z kawą w ogrodzie choć już dzisiaj aż tak przyjemnie nie było
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:47, 15 sty 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

dzięki Kayso.
No nie mam, za mało u mnie się dzieje na wątek. Panoszę się u Malkul, czasem też u innych

Magnolka za mało??? Dzieje się tak pięknie, że wzroku nie mogę oderwać od Twoich rabat a lawenda to mistrzostwo
Mój kawałek planety 16:36, 15 sty 2015

Do góry
Na dzień dzisiejszy też bym poszła w grab Mam u siebie smaragdy i mimo, że są ładne cały rok to taki bardzo pospolity ten żywopłot. Choć u siebie będę go cięła w pionie i poziomie aby pasował do minimalistycznego ogrodu

Sadzonki graba obojętnie jakiej wielkości kupisz i tak trzeba go od razu przyciąć. Chyba, że kupisz już taki formowany ale z tego co się orientowałam to cena o wiele wyższa niż zwykłe pojedyńcze. Madżena ma u siebie żywopłot grabowy, jakiś czas temu pokazywała wzrost rok po roku.

Pozdrawiam Panią czosnkową
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:20, 15 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Aga może uda Ci się zabezpieczyć te ogrodowe jak mróz przyjdzie?

Aga reniferowa fochy??? NIEEEE... Totalny dołek załapałam i nic mi się w ogrodzie nie podoba Już nawet na kartce zaczęłam planować wszystko od nowa, może zostawię tylko graby a resztę rozdam i będzie totalny minimalizm...

skąd ja to znam...

większości roślinek już się pozbyłam, ale zostało mi ich jeszcze zbyt dużo... i nie potrafię ich wkomponować na siłę
za to , te, które chcę kupić są poza moim zasięgiem, nie tylko finansowym
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:24, 15 sty 2015

Do góry
Pokażę poglądową mapkę na moją mega wielką i przepiękną działkę.

Tutaj trochę szczegółów z ogrodu.

Wszystkich roślin nie zaznaczyłam bo one prawdopodobnie i tak zmienią miejsce ale proszę bardzo o potwierdzenie, że lustro tam nie pasuje
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:17, 15 sty 2015

Do góry
Aga może uda Ci się zabezpieczyć te ogrodowe jak mróz przyjdzie?

Aga reniferowa fochy??? NIEEEE... Totalny dołek załapałam i nic mi się w ogrodzie nie podoba Już nawet na kartce zaczęłam planować wszystko od nowa, może zostawię tylko graby a resztę rozdam i będzie totalny minimalizm...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:05, 14 sty 2015

Do góry
Jutro zrobię plan działki to może lepiej będzie widać te moje hektary...

Posiedziałam wczoraj i dzisiaj w ogrodzie, zwizualizowałam sobie to lustro i chyba sama nie wiem czego chcę

Jeśli dam lustro to przechodnie i sąsiadka będą mieć podgląd na miejsce wypoczynkowe, do tego podświetlony grab przed lustrem będzie nas dodatkowo oświetlał w nocy i wszystko odbijał w tym lustrze

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:54, 14 sty 2015

Do góry
Jola takie tam pitu pitu Pora roku taka, że pozostaje tylko rozmowa...

Aga ale hortka chyba ogrodowa?? U mnie bukietowe jeszcze śpią i oby jak najdłużej.

Reniu, HOrtulus śliczny W tym roku otworzyli nową część z labiryntem . A do lustra jak usiądę tyłem to znów sąsiadka ma na nas widok...I tak żle i tak nie dobrze

Kasia trzeba mieć lustro w przedpokoju Stwierdziliśmy, że kilka razy dziennie nie będziemy oglądać swoich paszczy i małe lustro posiadamy tylko w łazience

Aga reszty działki nie ma...Jest dom i koniec Graby to jedyne co mam ładne.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:16, 13 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Wycięłam dzisiaj jedno proso i szałwię- taki eksperyment Czytałam, że zima już nie wróci na Dolny Śląsk... Jeśli wróci to nie będę płakać a jesli szybko nadejdzie wiosna to zobaczymy jaki będzie wynik ekperymentu

Gdybym dzisiaj jak zwykle nie była w pracy podejrzewam, że ogród byłby mocno zagrożony... Prawdobnie bym reowlucje już jakąś zeobila slońce, ciepło i pod wieczór +11. Aż strach się bać co bylo w poludnie!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies