Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Kamienny ogród patykiem malowany 16:30, 13 kwi 2017

Do góry
Sylvana napisał(a)
Dziewczyny dzięki za wpisy...odpowiem może za kilka dni....albo tygodni.
Na razie nie mam głowy do prowadzenia wątku.

Całuję Was wszystkie

Hej, psze Pani, minęły nie tylko dni, ale i tygodnie.
Wracaj, bo chcę wiosnę w Twoim ogrodzie zobaczyć.
Bo jak nie, to sama do Ciebie pojadę I nakopię

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:17, 12 kwi 2017

Do góry
Tusiala,derenie w tym roku jedynie przerzedziłam, małe lub krzyzujace się gałązki całe wyciełam. W tamtym doku ciachnęłam radykalnie i długo się zbierały potem. Zobaczę czy w tym roku bedzie im lepiej.

Juzia, sadź i podziwiaj

UlaB, jedna z Edenek u mnie tez odbija jakims tam lichym pedem ale... chyba już się z nimi pożegnałam... kupie nowe bo nie wyobrazam sobie innej róży w tym miejscu

leon60, montana to świeży nabytek ubiegłoroczny, do tego ją podzieliłam, będę o niej cos więcej powiedzić może pod konic sezonu. Przypomnij sie jakby co.

nawigatorka, no tak, Frosted Curls mam na zbycie jakby co...
zawilce i jarzmianki u mnie podobnie, ruszą ruszą tylko niech słońce zawita na dłużej

Tess, montane podziwiałam u innych i wiem ze mnie nie zawiedzie

ivo, masz ode mnie Mediopicte. Jak u ciebie teraz wyglada? Pokazała już zielone? Ile ci sadzonek brakuje?
tamte 2 ostatnie to ubiegłoroczne nabytki a M. to przecież potwór u mnie

AnkaK, bardzo mi miło czytac takie słowa, wiekszośc niezasłużenie bo az takiego porządku to nie mam ...
Nie zgadzam sie bo koloru heufleriany, u mnie jest soczyście zielona, nie tak limonkowa jak montana np. ale taka fajnie soczyta zieleń.
Juz bardziej ten opis pasuje do seslerii skalnej, i to w pełni sezonu, bo teraz wszystko wydaje sie zielone po zimie

Żywopłotki cisowe. 21:11, 12 kwi 2017

Do góry
Tess napisał(a)

Ubaw z doniczek czy wiaderek ustawionych do góry dnem? To niechby zobaczyli moją pościel w misie, parasolki i baloniki

Dobra podpowiedź, następnym razem wszystkie wiadra donice powywracam, lepiej by nie było mrozu.

Żywopłotki cisowe. 21:03, 12 kwi 2017

Do góry
Tess napisał(a)
Haniu, czy u Ciebie był przymrozek, że rośliny okrywałaś?

Powaliła mnie ilość sadzonek i siewek. Szacun.

Cesarzową też mam i się z tego cieszę, bo trochę zapomniana jest.

Tess - z Asią rozmawiałyśmy o przymrozku i poleciałam okrywać.

Oczywiście wspominałyśmy Ciebie i prześcieradła.

Mnie już kilka razy wymarzło dużo roślin, między innymi wszystkie hosty załatwił przymrozek. wychyliły czubki na 3 cm i po pewnym czasie wygniły całe karpy.

Rano poszłam zrobić zdjęcia z płachtami i do świąt nie dam rady ich zdjąć.

Piwonie okryte.

Róże, białe piwonie.

cd. lilie ok 10 cm kły.

Z ogródka na wsi 20:35, 12 kwi 2017

Do góry
Tess wysiewów wcale nie ma tak dużo Została garstaka - nie jestem w tym dobry

Jak wyglądam to widać po profilowym
Z ogródka na wsi 20:28, 12 kwi 2017

Do góry
Idę na tvnplayer, zobaczyć w Milionerach, jak wyglądasz.
Masz 16 lat? Chyba Sebek w tym samym wieku zawitał na O.

Podziwiam ilość wysiewów i pasję do mieczyków (ok, doczytałam - to rok mieczyków w Twoim ogrodzie),

W Gąszczu u Tess 17:29, 12 kwi 2017

Do góry

Tess piękne to zdjęcie - jak w bajce
W Gąszczu u Tess 16:56, 12 kwi 2017

Do góry
Tess kofam Cie
Przedwiośnie ogrodu..:) 16:39, 12 kwi 2017

Do góry
Z buksami?
https://pl.pinterest.com/pin/215821007123256922/

Jeszcze takie coś:
https://pl.pinterest.com/pin/421227371384876450/

No i same bukszpany w żwirku też jednak fajne są:
https://pl.pinterest.com/pin/AWEoNDB4eLmbFfVQwIqaOaYRgpA6HCjSzgwOM_1DAYc05K-N7N1G9TY/
Oddam hosty 16:16, 12 kwi 2017

Do góry
Mary napisał(a)
Moim zdaniem także pierwotny wpis Rosy o oddaniu host jest niefortunny. Aby otrzymać od Rosy hosty trzeba się samookreślić jako osoba uboga. Moim zdaniem to brak taktu.
Można by to ująć bardziej dosadnie... I piszę to jako osoba posiadająca w swoim ogrodzie wiele roślin otrzymanych dzięki Wielkiemu Sercu ludzi z forum.

I szkoda tylko, że pierwszy wpis Tess w tym temacie nie dał do myślenia i nie skłonił do zmiany formy 'oferty', tylko wywołał taką burzę....
Oddam hosty 15:55, 12 kwi 2017

Do góry
Szafir napisał(a)

Trollowanie jest złamaniem jednej z podstawowych zasad netykiety.
Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych.

Diabeł się w ornat ubrał i ogonem na mszę dzwoni

Jestem tu od pięciu lat, zna mnie wiele osób. A nick Szafir pojawił się 21 marca tego roku, w dodatku dziwnym trafem (sic!) wypowiadał się jedynie tylko w jednej sprawie, w której - notabene - mocno namieszała R.

Masz świadomość, że zgodnie z pkt 3 regulaminu forum możliwe jest posiadanie tylko jednego konta na forum?

Wszystkich Świętych u naszych zachodnich sąsiadów 15:38, 12 kwi 2017

Do góry
Ładnie Ci wyszło Trzmielina ciut podrośnie i ją uczeszesz bardziej. Irga nie powinna już ruszyć?
Oddam hosty 14:59, 12 kwi 2017

Do góry
Tess napisał(a)

Część druga tego zdania potwierdza jednak, że samochwalstwo

Zwracam uwagę, że cytowanie to nie to samo co stosowanie.
Na marginesie - pisanie wielkimi literami narusza pkt 7 regulaminu forum. Może warto by się z nim zapoznać? System zaznaczył ten tekst na czerwono, nie dało do myślenia?

No takie właśnie odniosłam wrażenie.

Samochwała w kącie stała
I proszę - bez insynuacji, że w czymś mi pomogłaś. Nie zdarzyło się i się nie zdarzy, bo pomoc i rady przyjmuję tylko od osób, które cenię.

A to szkoda.
Na serio - i pomyśleć, że chciałam tylko uzyskać odpowiedź, jakie kryteria trzeba spełnić, by być uznanym za osobę ubogą, tj. godną otrzymania za darmo roślinek.

Trollowanie jest złamaniem jednej z podstawowych zasad netykiety.
Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych.
Oddam hosty 14:54, 12 kwi 2017

Do góry
Tess napisał(a)

Samochwała w kącie stała. Laurkę o sobie wszędzie, nawet tam, gdzie to ni przypiął ni wypiął. Ja (pracowita), ja (wytrwała), ja (oszczędna).

Wiele, bardzo wiele jest na O. osób, które działają dokładnie w ten sam sposób. Ale nie oprawiają się w laur

A niby dlaczego? Toż nie pytam, skąd masz nadwyżki, ani dlaczego je oddajesz (bo to oczywista oczywistość, wszyscy po jakimś czasie mamy ogrodowe nadwyżki, i chyba wszyscy je oddajemy - no, z wyjątkiem tych, co je sprzedają, także tu, na O.). Pytam jedynie, jak będziesz oceniać czy ktoś spełnia kryterium ubóstwa. No bo czyż osoba, będąca właścicielem nieruchomości zabudowanej domem jest wg Twoich kryteriów, uboga?

Wątek Twój przeczytałam. Z nadzieją, że będzie instruktażowy i inspirujący. Resztą pozostawiam bez komentarza.

No tak, prawie zapomniałam, że uważasz się za człowieka znającego się na wszystkim.
Można użyć mydła, a pomimo to się nie umyć (Mała Mi, bez obrazy).
Wolę inne: "Myślenie nie jest zabronione". Też zapożyczone.

A o empatii i szacunku do innych nikt nic na forum w podpisie nie ma?

hmmm
Przedwiośnie ogrodu..:) 12:24, 12 kwi 2017

Do góry
martika napisał(a)
Mam do obsadzenia takie oto oto miejsce. 1m szer.i dł1.80m. Chcę coś zimozielonego gdyż jest to przy wejściu.

A stanowisko jakie jest? Słoneczne, czy nie?
Bo gdyby słoneczne, to lawenda by mogła być. Mam taką (NN), która jest cudnie srebrzysta przez cały rok, nawet po zimie. Wiosną ją się ścina, to mogłyby tukrólować cebulowe.
Jesli zaś cień/półcień masz, to jakieś trawki zimozielone, polecam silver screpte, też srebrzysta.

Szukam propozycji poza zielonych, bo masz tej zieloności już sporo w tej częsci ogrodu.
Dla odmiany czas na zmiany... 10:53, 12 kwi 2017

Do góry
Stolik mega!
Uwielbiam oglądać jak się daje nowe życie starym przedmiotom.
Oddam hosty 10:37, 12 kwi 2017

Do góry
Tess napisał(a)

to wiek i choroby .
Oddam hosty 10:35, 12 kwi 2017

Do góry
Tess napisał(a)

__________________________________________________________________________________________________________________
Oddam hosty 10:27, 12 kwi 2017

Do góry
Rosa napisał(a)
To nie samochwalstwo dla mnie to raczej wyczyn, to co robię!

Rosa napisał(a)

Dodam jeszcze MYŚLENIE NIE BOLI.

Zwracam uwagę, że cytowanie to nie to samo co stosowanie.
Na marginesie - pisanie wielkimi literami narusza pkt 7 regulaminu forum. Może warto by się z nim zapoznać? System zaznaczył ten tekst na czerwono, nie dało do myślenia?

Rosa napisał(a)
Ten podpis mi pasował do kontekstu i go zacytowałam .

No takie właśnie odniosłam wrażenie.

Rosa napisał(a)
Owszem, na wielu rzeczach znam się, nawet na bardzo wielu i to w różnych dziedzinach, jeśli będziesz potrzebowała pomocy i rady, napisz . Przykro, że pamięć już Cię zawodzi .

Samochwała w kącie stała
I proszę - bez insynuacji, że w czymś mi pomogłaś. Nie zdarzyło się i się nie zdarzy, bo pomoc i rady przyjmuję tylko od osób, które cenię.

Rosa napisał(a)
Jak się chcesz czepiać i kłócić to proszę bardzo, ale nie ze mną .
I tym wpisem kończę z Tobą wszelkie dyskusje.

A to szkoda.
Na serio - i pomyśleć, że chciałam tylko uzyskać odpowiedź, jakie kryteria trzeba spełnić, by być uznanym za osobę ubogą, tj. godną otrzymania za darmo roślinek.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:27, 12 kwi 2017

Do góry
Tess napisał(a)

Dziękuję, przypomniałaś mi o korze na ewentualność przymrozków.

Tessiu...u ciebie w miescie to ciepło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies