Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:58, 12 sty 2015

Do góry
Kasiek, Madżen mi też Będę miała przed sobą wolny tydzień po 25.01

Reniu kalendarz dostałam od Irenki z Miłkowa a jest wydany przez ogrody Hortulus z Dobrzycy.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:48, 11 sty 2015

Do góry
Kartka z kalendarza na kolejne 2 styczniowe tygodnie

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:37, 11 sty 2015

Do góry
Madżenka muszą być już w marcu warunki bo mam parcie w tym roku na ogród jak chyba nigdy dotąd Reszta na pw.

Aguśw końcu kochamy kwiatuszki U mnie niestety Gardenia odpada...
Mała Eleczka 18:53, 10 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Czeeeeść

Hellowwww

Mój awatarek jednak zimy nie trzyma, dzisiaj miałam + 16 st
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:24, 10 sty 2015

Do góry
Wpadłam tylko powiedzieć, że urwanie głowy mam dzisiaj w pracy i brak czasu na forum( Avatarka musiałam zmienić, nie mam parcia na popularność a miałam przykrą sytuację...

Kasia ja Cię podziwiam, że planujesz rabaty przenikające się. I to nie są żadne śmiechy hihi tylko szczera prawda Moim zdaniem łatwiej jest posadzić rośliny w liniach niż kombinować z falami, plamami itd. i będę Ci gorąco kibicować w tych planach lecz raczej nic nie podpowiem ponieważ taki ze mnie projektant jak z koziej .... trąbka

Tą donicę masz obok wejścia do domu? To takie miejsce reprezentacyjne? Jesli tak to ważne aby cały rok ta kompozycja była ładna Trawy na wiosnę ścinasz, szałwię też. Nie pamiętam co tam jeszcze planowałaś a nie mam czasu aby się cofnąć ale chyba tylko bukszpan masz całoroczny...

Może jutro będę miała trochę spokojniejszy dzionek to wrócę do początkowych map

Macham Wam dziewczynki

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:36, 10 sty 2015

Do góry
polinka - odmachuje popołudniowo brakuje mi Twoich oczu
Buk pospolity - Fagus sylvatica 11:48, 10 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Danusiu, Filip dzięki wielkie za pomoc Bryły korzeniowej nie miał dużej. Mam duże donice po grabach kupowanych na jesień. Kupię dobrej ziemi, wymieszam z kompostem i posadzę go na takiej samej głębokości jak rośnie do tej pory. W donicy będzie maksymalnie 3 lata,do tego czasu mam nadzieję, że część gospodarcza będzie uporządkowana.

A ja bym go zadołowala w donicy bez dnia aby mógł pobierać wodę jesli sądzisz , ze to moze być nawet kilka lat. Donica ograniczy rozrost bryły korzeniowej ale nie ograniczy mu aż tak mocno pobierania wody z niższych warstw gleby. To takie moje lużne sugestie

Latem wystarczy tydzień bez wody w donicy i będzie po buku
Piruet na polnej drodze 09:34, 10 sty 2015

Do góry
A może lepiej z tyłu pas wysokich traw, przed nimi hortki i z przodu pas host lub żurawek?
Mała Eleczka 09:29, 10 sty 2015

Do góry
Czeeeeść
Ogródek Iwony 09:20, 10 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Oj, witaj Polinko. Od tygodnia siedzę w twoim ogrodzie, zachwycam się twoją rabatką, jak to ci fajnie wyszło. Nie wpisywałam się u ciebie, a ty chyba intuicyjnie mnie odwiedziłaś.
Widzę, że masz zmieniony awatarek, tamten był ładny, ten też jest fajny, choć wolałam widzieć ciebie.
Robótki ręczne lubię, cegiełki trochę takjak mozaika. Tylko trochę więcej ważą. Po sknoceniu pierwszej donicy każdą kolejną starałam się robić bardziej dokładnie I dałam radę.

Avatarek musiałam zmienić, okazało się, że i w takiej wioseczce gdzie mieszkam ludzie interesują się ogrodami... a chyba bardziej tym co u sąsiada się dzieje

Ten mój ogród to tylko długa rabata, która co sezon jest zmieniania ale za miłe słowa dziękuję

Gracki będą wielkie i zobaczysz, że za rok będziesz dzielić bo nie będzie miejsca Pamiętam jak sadziłam w pierwszym roku wszystkie rośliny i Madżenka krzyczała, że za gęsto...a po roku większość musiałam rozsadzać

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:09, 10 sty 2015

Do góry
Udanego weekendu Kasiek Też mi się marzy dom z wielkimi oknami
Moja "przyziemna" :) pasja 07:08, 10 sty 2015

Do góry
Jestem z rana... Pewnie masz dzisiaj wolne to życzę miłego weekendu
Ogród z platanem. 07:06, 10 sty 2015

Do góry
Filip dzięki za zainteresowanie się moim bukiem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:04, 10 sty 2015

Do góry
Zostawiam uśmiechy w podziękowaniu za pomoc
Buk pospolity - Fagus sylvatica 07:03, 10 sty 2015

Do góry
Danusiu, Filip dzięki wielkie za pomoc Bryły korzeniowej nie miał dużej. Mam duże donice po grabach kupowanych na jesień. Kupię dobrej ziemi, wymieszam z kompostem i posadzę go na takiej samej głębokości jak rośnie do tej pory. W donicy będzie maksymalnie 3 lata,do tego czasu mam nadzieję, że część gospodarcza będzie uporządkowana.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:55, 10 sty 2015

Do góry
Aga, Jagoda dobrze prawi, musi zniknąć A jak spodoba mu się u Ciebie i nie będzie chciał nas opuścić

Kasiek dzięki Mało kwiatków mam w ogrodzie to chociaż tu się nimi pozachwycam
Buk pospolity - Fagus sylvatica 19:38, 09 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Posadziłam w tamtym roku buka dawyck purple. Niestety wybrałam złe miejsce, w tym roku koncepcja się zmieniła. Zastanawiam się czy mogę go na wiosnę przesadzić do dużej donicy? Na razie nie mam dla niego dobrego miejsca i musiałby być w tej donicy ok.2-3 lat. Czy jest szansa, że przeżyje przy odpowiedniej pielęgnacji?

Oczywiście, jest szansa, tylko ile czasu chcesz go tak uprawiać? W szkółce też rosną latami w donicach, ale są przesadzane i na zimę trzeba zadołowac z donicą. Musisz też pamiętac o podlewaniu, w gruncie zakorzeni się i poszuka wody a w donicy nie ma szans jak zapomnisz podlać. Kilka lat góra, bo to drzewo jest
Moja "przyziemna" :) pasja 18:49, 09 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Wiem że kocimiętka lubi spartańskie warunki ale na PISAKU??

A gdzieś Ty się ślicznoto podziała? nowy avatar...

Ja tak w skrócie mówię o mojej ziemi, bo ona tylko trochę bardziej szara od piachu, a urodzajnością się nie różni niczym .
Ogródek Iwony 18:17, 09 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Genialna zmiana i z wielką przyjemnością przeczytałam do końca Za własnoręczne wymurowanie donicy moje słowa uznania. Nie jeden facet mógłby się zawstydzić

Zdrowia w Nowym Roku życzę

Oj, witaj Polinko. Od tygodnia siedzę w twoim ogrodzie, zachwycam się twoją rabatką, jak to ci fajnie wyszło. Nie wpisywałam się u ciebie, a ty chyba intuicyjnie mnie odwiedziłaś.
Widzę, że masz zmieniony awatarek, tamten był ładny, ten też jest fajny, choć wolałam widzieć ciebie.
Robótki ręczne lubię, cegiełki trochę takjak mozaika. Tylko trochę więcej ważą. Po sknoceniu pierwszej donicy każdą kolejną starałam się robić bardziej dokładnie I dałam radę.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:06, 09 sty 2015

Do góry
Może wiosnę szybciej przywołam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies