Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:02, 18 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Variegatus ma chyba zbyt podobny kolor do Twoich trawek zmylo by sie

A może Zebrinus, dereń IH?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:02, 18 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Wiem ... wiem przydałoby się
Trawy to dobry pomysł Może variegatus?
Ale może komuś nasuwa się coś innego?

PS. Chodzi mi po głowie ostatnio berberys Erecta ... ale chyba słabo wypadnie na tle smaragdów?

Variegatus ma chyba zbyt podobny kolor do Twoich trawek zmylo by sie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:01, 18 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Nie Były zadolowane zimą w zwykłej szkolkarskiej, a potem wsadzone do tej ładnej

Ooo ... no wlaśnie tak chciałam zrobić
A czy robisz otwory w tej szkółkarskiej?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:59, 18 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Zależy jaka będzie zima... Ale teraz traw nie dzielimy, wiec mogą mieć problem z zimowaniem... Ale bądź dobrze myśli

Mus dać coś pomiędzy nie Co tam masz za dwa drzewa? Może dodaj jeszcze jedno? Albo więcej

Bądźmy dobrej myśli jeśli chodzi o trawy
A drzewa to graby? Miałam taką myśl żeby dosadzić jeszcze jednego ... ale za dużo mam ostatnio pracy w ogrodzie ... i zostawiłam to na później
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:54, 18 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Twoje szmaragdy powalaja takie zolnierzyki '

Przydało by sie jeszcze cos za trawami sredni poziom () tez trawy hihihi ()

Wiem ... wiem przydałoby się
Trawy to dobry pomysł Może variegatus?
Ale może komuś nasuwa się coś innego?

PS. Chodzi mi po głowie ostatnio berberys Erecta ... ale chyba słabo wypadnie na tle smaragdów?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:45, 18 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

No właśnie terazzzzz
Źle zrobiłam?

Zależy jaka będzie zima... Ale teraz traw nie dzielimy, wiec mogą mieć problem z zimowaniem... Ale bądź dobrze myśli

Mus dać coś pomiędzy nie Co tam masz za dwa drzewa? Może dodaj jeszcze jedno? Albo więcej
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:42, 18 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Super Moich powinno mi starczyć A sadziłeś bezpośrednio do tej ładnej donicy czy wcześniej w koszyczku do gruntu a wiosną do donicy?

Nie Były zadolowane zimą w zwykłej szkolkarskiej, a potem wsadzone do tej ładnej
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:15, 18 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Na tym zdjęciu w ogóle nie widać u Ciebie jesieni
Jaka to róża?

Tha Fairy
Typografia ogrodu 10:07, 18 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Czyli mogę ją kupić A wnecie jest kilka jej odmian ... którą polecasz?

Unmnie ta zwykła co w hipermarketach moznabkupic stoi w łazience gdzie słońce jest tylko chwilę rano i pieknie przerasta więc byleby nie była to łazienka bez okna to da radę a tez mi kwiatki w domu padają pozdrawiam z rana
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:22, 18 paź 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Piękne sadzonki zrobiłaś.
Trawy można jesienią dzielić, ale wiosna to lepszy termin, bo jesienią to one mają zdobić. Wiele z nich wtedy właśnie kwitnie.

Zobacz Małgosiu ... będzie coś takiego
Typografia ogrodu 09:20, 18 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Az tak sie nie znam jedynie moge napisac o tych,ktore sama mam - takie cale zielone,klasyczne i z zoltym brzegiem.jedne i drugie bezobslugowe nazw odmian niestety nie znam
Typografia ogrodu 09:08, 18 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Witaj.bezposrednio slonce nigdy tam nie dociera.okna sa o kilka metrod od doniczki,ale ogolnie jest to bardzo jasne slonce bo okien jest tam sporo i to duzych z kazdej strony.ale sansewiera mysle ze z mala iloscia swiatla bez problemy sobie poradzi.

Typografia ogrodu 09:07, 18 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

U mnie rosną w cieniu - i jak na razie dają radę - tfu tfu! A padły w tym miejscu skrzydlokwiaty, bluszcz, storczyki... Także nadadzą się

Widzę, że masz taki sam zestaw roślin jak ja
Dzięki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:04, 18 paź 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
piękne masz sadzonki,ja miałam trzy sztuki i mi gdzieś dwie padły,chyba to zasługa pieska sąsiadów

Dziękuję
Może dzisiaj uda mi się dokończyć sadzenie Mam nadzieję, ze się przyjmą Bo wiesz o tym, że to nie najlepszy pomysł dzielić jesienią?
Ale teraz takie odmłodzone bardziej mi się podobają
One się rozłażą więc niedługo (jak wszyustko dobrze pójdzie) będą kolejne sadzonki
Jak jeszcze będziesz miała ochotę mogę przesłać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:58, 18 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
z trawą trzeba uważać, bo jak wrzucisz świeżą i grubą warstwę to zgnije, ja najpierw rozrzucam cienką warstwą żeby przeschła przez kilka dni (minus, trzeba mieć na to miejsce), a taką podsuszoną to już śmiało można dodawać.
Ja właśnie rok temu zaczęłam działać z kompostownikiem i teraz jesienią już miałam trochę żeby podsypywać odrobinę nowo posadzonym roślinom.

Edytko
Z trawą to już raczej w przyszłym roku spróbuję ... a o tym co się wrzuca musze poczytać Bo jak mam coś robić to wolałabym to robić dobrze Mam kolejne wyzwanie
Pozdrawiam niedzielnie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:52, 18 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Przerzucałam raz w miesiącu, trawę skoszoną też daję ale mam mały trawnik, nie wiem czy większe ilości wskazane.
Polecam Ci przeczytać artykuły Danusi o kompoście i jest też osobny wątek na ten temat

Poczytam ... wieczorkiem Dziś na razie nie pada więc może uda mi się obsadzić donice we głębniku Buziaki
W Kruklandii 08:32, 18 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Witaj
Zwrócił moją uwagę Twój placyk
Ale fajnie to sobie wykombinowałaś
Piękny kształt rabat

PS Jaka jest średnica żwirowego koła?

Dzięki

Placyk...coś mi świta, że 5m...ale nie jestem pewna
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:07, 18 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Mimo pochmurnej pogody i momentami deszczowej udało mi się dzisiaj posadzić 230 tulipanów Przebierałam się trzy razy ... ale warto było zmoknąć ... satysfakcja jest ogromna

Dodatkowo podzieliłam carex Everest i częściowo posadziłam na rabacie przu grabach

Oto moje sadzonki

piękne masz sadzonki,ja miałam trzy sztuki i mi gdzieś dwie padły,chyba to zasługa pieska sąsiadów
Typografia ogrodu 07:32, 18 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Nadrobiłam I mam pytanie odnośnie sanseviery ... czy u Ciebie w holu ona ma dużo światła? Bo zastanawiam się aby ją postawic w jednym miejscu, ale tam z dostępem światła jest kiepsko

Witaj.bezposrednio slonce nigdy tam nie dociera.okna sa o kilka metrod od doniczki,ale ogolnie jest to bardzo jasne slonce bo okien jest tam sporo i to duzych z kazdej strony.ale sansewiera mysle ze z mala iloscia swiatla bez problemy sobie poradzi.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 00:50, 18 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Spóźnione gratki przesyłam

I chyba nie zrozumialam o jaki trawnik posiany miesiąc temu chodzi?

Dziękuję za zawilce Może i ja takich doczekam
Miesiąc temu siałam trawę na kolejnym kawałku. Bo ja tak kawałkami zakładam trawnik Jeszcze mi został jeden mały kawałek na wiosnę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies