Przerzucałam raz w miesiącu, trawę skoszoną też daję ale mam mały trawnik, nie wiem czy większe ilości wskazane.
Polecam Ci przeczytać artykuły Danusi o kompoście i jest też osobny wątek na ten temat
z trawą trzeba uważać, bo jak wrzucisz świeżą i grubą warstwę to zgnije, ja najpierw rozrzucam cienką warstwą żeby przeschła przez kilka dni (minus, trzeba mieć na to miejsce), a taką podsuszoną to już śmiało można dodawać.
Ja właśnie rok temu zaczęłam działać z kompostownikiem i teraz jesienią już miałam trochę żeby podsypywać odrobinę nowo posadzonym roślinom.
Edytko
Z trawą to już raczej w przyszłym roku spróbuję ... a o tym co się wrzuca musze poczytać Bo jak mam coś robić to wolałabym to robić dobrze Mam kolejne wyzwanie
Pozdrawiam niedzielnie
Dziękuję
Może dzisiaj uda mi się dokończyć sadzenie Mam nadzieję, ze się przyjmą Bo wiesz o tym, że to nie najlepszy pomysł dzielić jesienią?
Ale teraz takie odmłodzone bardziej mi się podobają
One się rozłażą więc niedługo (jak wszyustko dobrze pójdzie) będą kolejne sadzonki
Jak jeszcze będziesz miała ochotę mogę przesłać
Piękne sadzonki zrobiłaś.
Trawy można jesienią dzielić, ale wiosna to lepszy termin, bo jesienią to one mają zdobić. Wiele z nich wtedy właśnie kwitnie.