Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Brzoskwini pod Krakowem 22:22, 22 paź 2019

Do góry

i trzmielina

....tylko jakich rozmiarów

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:22, 22 paź 2019

Do góry
w stawie pływały wielgaśne karpie koi - dowiedziałam się że żyją do 70 lat - nie wiedziałam ale się zdziwiłam - nie byłam więc najstarsza

Małymi krokami-Ogród Wioli 22:22, 22 paź 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

O takie coś chodzi ?

Ta tarasowa z tą środkową w jednej linii.
A ta z lewej wysunięta na te kulki.

No i wydaje mi się, że rabatę trzeba z przodu poszerzyć, skoro w kulkach chcesz sadzić.
Ogród w Brzoskwini pod Krakowem 22:20, 22 paź 2019

Do góry

Wyjątkowa ławeczka

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:19, 22 paź 2019

Do góry

te azalie są cudowne - nie wiem jakie to rodzaje chyba mus zaplanować wiosenny wyjazd do Pisarzowic

w ogrodzie nie ma takiej charakterystycznej żwirowej rabaty zagrabianej

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:16, 22 paź 2019

Do góry
Teraz tak cudna pogoda, skorzystałam i byłam w niedzielę w ogrodzie japońskim we Wrocławiu.

Bardzo lubię ten nieduży ogród choć odgłosy pobliskiej drogi i muza spod hali/fontan powoduje gorszy odbiór - polecam przyjście do ogrodu zaraz po otwarciu o 9-tej - można tylko wtedy usłyszeć ptaki.

Ogród jest mega fotogeniczny i aż chce się fotki robić no i wszyscy robia.
Ja byłam chyba 3 raz - oczywiście wiosna jest tam przeurokliwa, może krzykliwa kiedyś byłam jak kwitły azalie pontyjskie - cały ogród był przepełniony zapachem.

Tym razem mimo cudnej pogody byłam chyba ciut późno bo azalie miały już mało liści.

Jest tez wątek u nas
https://www.ogrodowisko.pl/watek/175-ogrod-japonski-we-wroclawiu

a ja zostawię kilka tu wyjątkowo

pergola i dojście do ogrodu

wejście jest od strony pergoli i fontan

Ogród w Brzoskwini pod Krakowem 22:16, 22 paź 2019

Do góry

Przedziwny Ogród 22:15, 22 paź 2019

Do góry
AgataM napisał(a)

Jak patrzę na tą irgę to mi się do niej oczka śmieją, jest piękna. Kiedyś też taką miałam i nie doceniałam jej walorów estetycznych. Wydałam sąsiadce. Tu z tą trzmieliną rewelacyjnie wygląda.
Malutki pod lasem 22:14, 22 paź 2019

Do góry
Dziewczyny, dziękuję Wam wszystkim bardzo, bardzo za zaangażowanie
Jasiek mi się pochorował, mało mam czasu, ale wczoraj M mi zglebogryzował tego ząbka z mączką, korą, kompostem i obornikiem. Napuszyło się, ale do wiosny się uleży
Chciałabym jeszcze posadzić to drzewko i powiem szczerze, ciągnie mnie do tej świdośliwy, no...
Ewa, bardzo dziękuję za pomoc i doskonałą charakterystykę, dziś tata był z Jasiem chwilę w domu, to podjechałam jeszcze raz je zobaczyć. Dwie są jedna ładna z prostym pniem, ale już trzy liście na krzyż miała, tą bym wzięła Druga za to pokazała jaki jest ładny kolorek liści
No zobaczcie

Ciągnie mnie, bo te kwiaty na wiosnę Mało wymagająca roślina, owocki ptaszki zjedzą, na jesień ładna, czerwona I co mam zrobić, no?
Nawet sobie wizualizację zrobiłam i wkleiłam taką znalezioną w necie w rabatę
Jeżówkowe-Love 22:13, 22 paź 2019

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Wszyscy mają pięknie przebarwiające się jesienne listki..Mam i ja dwa liście

Ubawiłam się tym wpisem i próbowałam doszukać się na zdjęciu więcej kolorowych liści...ale resztę z pewnością zabrał już nadmorski wiatr...W naszym klimacie nie pocieszymy się długo barwami jesiennymi, bo byle podmuch i już są w Szwecji...
Ogród w Brzoskwini pod Krakowem 22:12, 22 paź 2019

Do góry

zastanawiałyśmy sie co to za roślina?
( mróz przyciął, ale zaintrygowała nas i tak)

a te jakie ładne
Za drzwiami do ogrodu... 22:11, 22 paź 2019

Do góry
waldek727 napisał(a)
anpi napisała:

,,Waldku miło, że zajrzałeś i pomagasz w rozpoznaniu trawy
Czy ten miskant nie wygląda jednak zbyt sztywno na Ballerinę? Myślę o kwiatostanach ,ale i same źdźbła,nie przewieszają się tak łagodnie jak wydaje mi się na zdjęciach Balleriny?"

Aniu. Zapewne fotki nie oddają szczegółów i proporcji, dlatego czasami mylnie można rozpoznać miskanty. Wstawię więc dla porównania swoją ,,Ballerinę" i może na tej podstawie będziesz mogła porównać obie trawy. Pierwsza fotka z końca lipca. Druga z pażdziernika.

Waldek na pierwszej focie balerina ma bojny pioropusz. Piszesz że fotka z lipca na drugiej ta żółta trawa to też Balerina a gdzie zgubiła pioropusz.

Moje wszystkie trawki mają czuprynki. U Ani też.

Aniu zobacz Jeszcze miskant vanilla sky mam go od wiosny też bardzo ładny dobrze rośnie na bardzo ładne miotełki srebrny seledyn trudny do określenia.
Zobacz w necie. Czekam na jego przebarwienie.

Jeszcze o chryzantemach są piękne masz wyjątkowe szczęście, że przezimowały. Każdego roku mam zamiar kupić zimujące bo też są piękne i wszystko kończy się na zamiarach.

Pozdrawiam
Ogród w Brzoskwini pod Krakowem 22:08, 22 paź 2019

Do góry

Ogród w Brzoskwini pod Krakowem 22:07, 22 paź 2019

Do góry
Obłędny wąwóz rododendronowy

Ogród w Brzoskwini pod Krakowem 22:02, 22 paź 2019

Do góry

Ogród w Brzoskwini pod Krakowem 22:00, 22 paź 2019

Do góry

Jeżówkowe-Love 21:59, 22 paź 2019

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Wszyscy mają pięknie przebarwiające się jesienne listki..Mam i ja dwa liście

Ale za to jakie piekne
Ogród w Brzoskwini pod Krakowem 21:58, 22 paź 2019

Do góry

na 5 minut zaświeciło słonko

Ania -Spełnione marzenie 21:50, 22 paź 2019

Do góry
Aniu, pomyślałam o czymś takim. Wybacz gryzmoły ale tak na szybko

:

Tę altankę umieściłabym w rogu, w rabacie,w któră rzuciłabym płyty (prostokătne lub kwadratowe) celem dojścia do altany. Co myślisz? Ograniczyłabym trawnik by powiększyć rabaty
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:48, 22 paź 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Aniu to nie są róże na pniu, zwróć uwagę, że na dole też są gałązki. Obcięłam je po kwitnieniu. One pierwsze kwitnienie mają na krótkich pędach, a następne ciągle wyższe. Kwitną prawie cały sezon. To prawdopodobnie jest Nostalgia, ale kupiona bez etykiety na ryneczku.

Dorotka piękny kolor tej chryzantemami ostry wyrazisty.
Byłam wcześniej zaglądałam wstecz. Nakupilam trochę ptaszków, ale wystawie wiosna. Jak widzisz papuguje po tobie oznaką, że mi się podobają u ciebie.
Mam też dużo Sznurków Bluszczów do wycięcia może kul narobię.
Niezapominajki rosną mają się doskonale.

Jeżeli chodzi o miskanty piękny jest też vanilla sky mam go jestem kościami zachwycona.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies