Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:36, 20 mar 2015

Do góry
Ana, trudno. Tak bywa. Kiedyś startowałam w wyborach na radnego. Usłyszałam wtedy, że nie mam szans, bo nie jestem swoja. Tylko nabytek. A ja już wtedy mieszkałam tu ponad 10 lat. Wtedy nie udalo się i sobie odpuściłam. Sytuacja była podoobna. Poparcie było, mimi wszystko za male.
Jurajski Ogród 07:20, 20 mar 2015

Do góry
Śliczne iryski. Ja ich nie znałam. Czy to się kupuje cebule? Kiedy? Kiedy się je sadzi?
Moja codzienność - ogród Oli 06:54, 20 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Olu, fundament, to podstawa, wszyscy czekają z zapartym tchem na ciąg dalszy, hi, hi
Ja w innej sprawie. Pojawiły się bukszpany takie, jak sadziłaś. Powiedz mi, w jakich odstępach je posadzić? Muszę wyliczyć, ile sadzonek potrzebuję.

Iwonko sadziłam co 12-15cm
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 00:20, 20 mar 2015

Do góry
Joasiu, wiem, że jeszcze czas, ale powiedz mi, kiedy wysadza się stipę do ogrodu? Mam na myśli młode sadzonki. Czy w połowie maja dopiero?
Pomóżcie wyczarować mi ogród 00:17, 20 mar 2015

Do góry
Violu, zamawiałaś te większe hortensje? Ładne okazy dostałaś. Mirka radzi patyczki sadzić prosto do gruntu. Ja tak zrobiłam. Do cienia. Lepiej wilgoć będą trzymać
Kosolkowa Pasja 00:14, 20 mar 2015

Do góry
Śliczny kolor bratków. Moja córcia ma teraz praktyki w ogrodniczym. Pytałam się jej, co dziś robiła, a ona, że przenosiła bratki na słoneczko. Ja jej się pytam: całe 8 godzin? A ona, że tak. 7 tysięcy bratków długo się przenosi
na co im tyle? A ona, ze przyjeżdżają i biorą ludzi po 100 sztuk, więc się rozejdą Dostałam dziś wielodoniczki, będę w niedzielę chyba werbenę rozsadzać
Ogród prawie romantyczny 00:04, 20 mar 2015

Do góry
Prawie zdążyłam na roczek. Gratuluję Agnieszko pobytu na Ogrodowisku
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 00:02, 20 mar 2015

Do góry
Polinka, Zielona ma rację. Nic na siłę. Poczekaj, aż zapali ci się lampka, jak u pomysłowego Dobromira. Posadź tylko to, czego jesteś pewna.
Ja teraz przekopuję północną rabatę, trochę rzeczy mi tam nie pasuje, wywaliłam co nieco i teraz będą tam pustki do czasu, aż coś wymyślę. Nawiozłam ziemię i niech czeka. Pewnie bym tam widziała szałwię i buki. Obwódka z bukszpanu. Trawy na północnej stronie będę musiała przetestować, a paproci nie lubię w ogrodzie. Też mam dylemat, podglądam u ciebie, hi, hi
Ogródek Iwony 22:43, 19 mar 2015

Do góry
Znalazłam informację, że Bergenia może rosnąć w każdym miejscu, także w głębokim cieniu i na każdej glebie. Przystosowuje się do każdej gleby według zasady `im więcej słońca tym więcej wilgoci`. Najlepiej rośnie na glebie żyznej, średnio wilgotnej lub wilgotnej. W miejscu słonecznym lepiej kwitnie.
Teraz rozumiem, dlaczego u mnie w cieniu tak ładnie rośnie - nie potrzebowała tyle wilgoci Jak jest wilgoć, mokre podłoże, to wtedy na słońce
Moja codzienność - ogród Oli 22:34, 19 mar 2015

Do góry
Olu, fundament, to podstawa, wszyscy czekają z zapartym tchem na ciąg dalszy, hi, hi
Ja w innej sprawie. Pojawiły się bukszpany takie, jak sadziłaś. Powiedz mi, w jakich odstępach je posadzić? Muszę wyliczyć, ile sadzonek potrzebuję.
Ogródek Iwony 21:33, 19 mar 2015

Do góry
Dziś dalej było kopanie, nawożenie obornikiem na północnej rabatce.
Chodniczek prawie ukończony. Cieszę się z nowego kształtu.
Ogródek Iwony 21:31, 19 mar 2015

Do góry
To teraz Aniu wiem, od kogo przyjęło się słowo "wyciepać", hi, hi. Chyba od Ciebie ?
Chyba faktycznie bergenie lubią przepuszczalną ziemię. Zacznę lubić moje piaski
Ogródek Iwony 18:40, 19 mar 2015

Do góry
Mirelko, jałowców nie żałuj. Są lepsze roślinki do ogrodu i trzeba dla nich zrobić miejsce. Jest tyle pięknych inspiracji na pinteresie, tylko je realozować. Albo mieć swoją własną wizję ogrodu i mieć coś niepowtarzalnego, własnego. Ale roślinki warto wybierać sprawdzone.
Ogródek Iwony 18:20, 19 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Agnieszko, też tak uważam. Właśnie wysadziłam wszystkie byliny z północnej rabaty, wszystko naworzę obornikiem i sadzę na nowo. Roślinki odmłodzone lepiej będą rosły. I wreszcie mi nie żal bylo jałowców. Wszystko wyciepałam.

Iwonko u mnie ziemia koszmar, wielka glina. Teraz jak coś sądzę to przekopane z obornikiem i dobrą ziemią. Ziemię gliniastą wywalam za płot. Dołki dwa razy większe z odpowiednią ziemią.
Szkoda mi Twoich jałowców. Gdybym mieszkała bliżej to bym po nie przyjechała☺
Ogródek Iwony 17:56, 19 mar 2015

Do góry
Napia napisał(a)
U mnie dzisiaj było -5, a teraz słońce ostro świeci. Dziwna ta pogoda...

Planuję w tym roku przesadzić bergenię i okazuje się, że to całkiem dobra decyzja zmienić jej miejsce raz na jakiś czas

Agnieszko, też tak uważam. Właśnie wysadziłam wszystkie byliny z północnej rabaty, wszystko naworzę obornikiem i sadzę na nowo. Roślinki odmłodzone lepiej będą rosły. I wreszcie mi nie żal bylo jałowców. Wszystko wyciepałam.
Ogródek Iwony 11:17, 19 mar 2015

Do góry
Kasiu, myślę że to uszczykiwanie dopiero po kwitnięciu. Z rozety przecież wyrastają kwiaty. Jak by się uszczyknęło, to nie będzie kwitła.

Gosiu, rano nie spojrzałam na termometr. Ale na bukszpanach było biało.
Ziemia nie nadąża się ogrzewać.
Ogród na glinie 08:23, 19 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
U mnie świeci słoneczko. Posyłam ci promyczki. Krokusy takim łanem mnie zachwyciły. Ile tych białych posadziłaś ?
Przegapiłam dwusetkę, więc gratki zostawiam. Malgosiu, czy na sadzonki pelargoni, zeby zrobić jest jeszcze czas?

czas na pelargonie to się dopiero rozpoczyna
u nas też dziś świeci ale jednak szronik jest
białych krokusów posadziłam jesienią 2013 15 sztuk
potem wykopałam i sadziłam na nowo, ale już nie wiem ile, bo miały sporo nowych cebulek
pamiętasz gdzie posadziłam?
pewnie zapomniałaś, tam gdzie sama sugerowałaś
a białe narcyzy w środku zawijaska w nogach miłorzęba

edit
przeliczyłam teraz, że te białe krokusy dadzą 70-80 kwiatów
Moja codzienność - ogród Oli 08:18, 19 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Olu, ogrom pracy przed wami. Działania super. Dobrze, że M jest na miejscu. We dwójkę łatwiej działać
Pozdrawiam

Zgadza się Iwonko pracy całe mnóstwo ale jakoś powoli sobie wszystko porobimy. Gdyby eM nie miał czasu to bym nawet nie zaczynała sama...
U Ciebie też sezon ostro się zaczął to bardzo motywuje !
Buziak
Ogród na glinie 07:32, 19 mar 2015

Do góry
U mnie świeci słoneczko. Posyłam ci promyczki. Krokusy takim łanem mnie zachwyciły. Ile tych białych posadziłaś ?
Przegapiłam dwusetkę, więc gratki zostawiam. Malgosiu, czy na sadzonki pelargoni, zeby zrobić jest jeszcze czas?
Ogródek Iwony 07:21, 19 mar 2015

Do góry
Dziś obudziło mni słoneczko. Piekny dzień. Puszczam promyczki słońca dalej. Miłego dnia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies