Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:32, 04 paź 2014

Do góry
Sesleria posadzona przed różami, za carex frosted curls, nie ma liści po cięciu, ale wypusciła kłosy

William dla Stychaz, moze się skusi?

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:31, 04 paź 2014

Do góry
Przed koszeniem trawnika

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:29, 04 paź 2014

Do góry
Posadziłam dzisiaj na różance wszystkie Finkowe szałwie , przesadziłam niebieskie ostróżki, zadołowałam wykopane tydzień temu piwonie. Teraz czekam na róże

Gdy przekwitną fairy toszke też z nimi i Aspirin rose pomieszam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:26, 04 paź 2014

Do góry
Pokaże teraz miejsce na różankę po eksmisji budleji. Widać wreszcie buki (mma nadzieję, ze odbiją porzadnie za rok) oraz kiku-shidare. Aż sie boje ich wzrostu - widziałam prawdziwe potwory w Wosjawicach

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:22, 04 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
stron 2901... zerknij, bo potrzebuję pomocy... różanej Ani nie ma... kto tu jeszcze jest różany??

Zaraz przybiegnę.
Różana jest jeszcze Safoya i Monic ale obie rzadko bywają na forum. Ania Monte chyba ma największą wiedze o różach, Viva i Pszczólka zna się świetnie, tylko się zwykle przyczaji jak tygrys!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:21, 04 paź 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

liście Leo w obu wersjach są obłędne ... wyglądają jak woskowane ... kwiaty zresztą też ... i gdybam o obwódce z tego red ... no to Adamo już wie bo podczytuje i tu ...

mam włączone ogrodniczkowanie w wersji na podładowanych duracelkach ... bidne chwasty ...

buźka

Iza macham do Adamo. Ile jeszcze dni bez??
Red Leonardo został dzisiaj po raz kolejny przesadzony... tym razem na sam brzeg rabaty pomiędzy Ascot. Licze na ferię baw za rok!

To fotka dla Rench, Izy i Adamo
Red Leonardo

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:17, 04 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Marzenko na której stronie masz zdjęcie posadzonego sadźca z limelight i pinky winky ...? chcialam zobaczyć i u mnie Gabrysia i Ewa do Ciebie napisały

Ania jakoś brudno to wygląda a miało być bordowo...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:16, 04 paź 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
Madzen - a napisz proszę jakiej odległości od siebie masz posadzone te graby na przedpłociu?
Oczywiście nie spieszy mi się...poczekam...

Jeju żle Ci napisałam. Mam posadzone graby i brzozy co 4 m...
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:44, 04 paź 2014

Do góry
Jak sie rozkrecisz to za Twoim wątkiem nadązyć nie można Nawet gdy będąc w niedoczasie staram sie być u Ciebie na bieżaco!
Poemat o werbenie przeczytałm. Twoja werbenę mam i ja. Zapraszma dzisiaj wieczorem na jej fotke!
Ponieważ jestem szczęśliwą posiadaczką oranżerii wykopałam dzisiaj kilka werben, ktore mi nie konweniowaly, zapakuję je w donicę i do oranżerii. A co raz w życiu jakas przewage w ogrodniczkowaniu mogę mieć!

Ipdę zadolaować szalwię ktora wykopalam... Z flanki na flanke.. Ta szalwia Finki jest piekna a ja nie ma koncepcji gdzie ją posadzic... Wtykam teraz w lawende, ktora kwitnie tylko raz w sezonie....
I melduję , ze napartsnice kupione przez Ciebie u Pana Bylinowego przyjęły się i maja przepiekne liściory!

Ps. Strasznie nie chce mi sie sadzic cebul... Chyba sobie w ten weekend odpuszcze....
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:04, 04 paź 2014

Do góry
Zatem melduję się w niedzielę. Czekam na info czy zbiórka w McDonalds przy BP czy pod Iglicą.
Ja też zakupów nie planuję, ale kto wie, moze jakieś piekne trawki będą?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:01, 04 paź 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Danusiu...czyżby własna gazetka?

Aby się utrzymać wszyscy musieliby kupować a nie na ogrodowsku zjęcia ogladać
Ale promocję na forum załatwimy Danusi za free. Kilka osob od PR i Marketingu tu mamy
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:58, 04 paź 2014

Do góry
Spożniłam się na fotki buzi ale zalapalam sie na ogrodowe ! Pieknie Małgosiu, pieknie!
Ogród niby nowoczesny ale... 12:55, 04 paź 2014

Do góry
Madziaj dzisiaj tak pieknie, że mimo chOroby możesz dzialać w ogrodzie. Tylko ubierz się tak aby cię nie zawiało i abyś się nie z grzała. 1000 cebul u Ciebie wiosną będzie??? Napisz w jakich kolorach
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:51, 04 paź 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Obczajam Red Leonardo i Red Eden ,jedną z nich masz,nie pamiętam dokładnie którą ? Jest godna polecenia ?

Mam red Leonardo. - ta róża mnie zachwyca. Ma kolor dojrzałej maliny, krwisto-purpurowy. Jest niziutka - idealna na obwódki rabat i ma Przepiękne ciemnozielone błyszczące liscie.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:36, 04 paź 2014

Do góry
Jestem już w domu. Czymże jest nasz smutek w obliczu cierpienia fizycznego nie do zniesienia? Myśl o tym, że bliska osoba przestała cierpieć fizycznie chyba też leczy rany. Mniejmy nadzieję, że jest niebo i że teraz jest szczęsliwy. Ja w to wierzę i chyba tylko takie myślenie trzyma nas przy życiu po stracie kogoś bliskiego.

Teraz gdy to piszę u sąsiadów obok gra muzyka weselna, corka sąsiadów własnie wyjeżdża do kościoła wziąć slub... To znak, że życ trzeba dalej. Pozostaje nam tylko myślenie.
Pogoda jest przepiękna, jakby na przekór wszystkiemu. Wczoraj w Szczecinie również zachwycała. Więc to sygnal, że trzeba sie cieszyć każdą pogodną chwila. Idę podzialać w ogrodzie , doładować ciut rozladowane akumulatory.

Dziekuje, ze mnie pocieszacie. Ja jestem twarda baba, kobiety w mojej rodzinie są bardzo silne. Więc wracam do codziennosci. Oby to słonce nad nami świeciło jak najdłużej

Wieczorem powklejam trochę zdjęc. Nawet nie wnerwiaja mnnie chwasty, ktore dzisiaj zobaczylam na rabatach. Są i za kilka godzin ich nie bedzie, najwyżej wlezą w kadr.

Wypije zaraz kawe i spojrze co sie w niektorych wątkach dzieje
A miało być tak pięknie.... 22:20, 03 paź 2014

Do góry
Purpurę w przyszlym sezonie będziemy podziwiać na tych samych różach
Moja "przyziemna" :) pasja 22:12, 03 paź 2014

Do góry
Czekam na fotki aleji ambrowcowej. Moich od kilku dni nie oglądałam, więc nie wiem czy się już wybarwiają
Kwiatowy ogródek Monteverde 06:33, 03 paź 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Sadziec i tak wysoki i może urosnąć wyższy, jak mu będzie za dobrze, ja bym go dała za zawilce i tego wilczomlecza (albo azalię?) w to ciemne miejsce na zdjęciu, pomiędzy pnączami.
Sadziec i trawy to dobre zestawienie. Ja kombinuję z hortensjami bukietowymi, ale wstępnie, w planie trawy by też były. Tudzież wysokie zawilce w bladym różu... dobry pomysł mi podsunęłaś, niechcący.

Mam posadzonego sadźca z limelight i pinky winky ... I coś mi nie konweniuje...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 06:31, 03 paź 2014

Do góry
Uff jesteś i to od razu z zachwycajacymi zdjęciami. Czekam niecierpliwie na 19.10
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 05:57, 03 paź 2014

Do góry
O jest już Bukszpanowy, lece czytać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies